to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ρωσία: Η «καλή θέληση» της Ρωσίας για την συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας δεν θα διαρκέσει για πάντα

Η «καλή θέληση» της Ρωσίας δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα σε ό,τι αφορά την ανανέωση της συμφωνίας για τα Σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο - Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα (15/6) ότι δεν διαβλέπει θετικές προοπτικές σε ό,τι αφορά την ανανέωση της συμφωνίας για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα, δεδομένου ότι τμήματα της συμφωνίας που αφορούν τη Ρωσία συνεχίζουν να μην πληρούνται αλλά ανέφερε ότι δεν έχει λάβει ακόμα οριστική απόφαση για το θέμα.


Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι η Ρωσία θα αποχωρήσει από την συμφωνία για τα Σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, λέγοντας ότι η Δύση έχει εξαπατήσει την Μόσχα καθώς δεν εφαρμόζει στην πράξη καμία από τις υποσχέσεις της ότι θα διασφαλίσει την πρόσβαση των ρωσικών αγροτικών προϊόντων στις παγκόσμιες αγορές.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συζητήσει την Συμφωνία για της Σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας με Αφρικανούς ηγέτες στις 17 Ιουνίου μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Interfax.

Η Ρωσία είχε επιβεβαιώσει ότι η συμφωνία για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας παρατείνεται για δύο μήνες. Η επιβεβαίωση της ρωσικής πλευράς ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την παράταση της αποκαλούμενης και Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα Σιτηρά.

Το Κρεμλίνο λέει δεν υπάρχουν θετικές προοπτικές για ανανέωση της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα (15/6) ότι δεν διαβλέπει θετικές προοπτικές σε ό,τι αφορά την ανανέωση της συμφωνίας για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα, δεδομένου ότι τμήματα της συμφωνίας που αφορούν τη Ρωσία συνεχίζουν να μην πληρούνται αλλά ανέφερε ότι δεν έχει λάβει ακόμα οριστική απόφαση για το θέμα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους:

«Οι εργασίες συνεχίζονται, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς δεν βλέπουμε ιδιαίτερα θετικές προοπτικές. Δεν έχει ικανοποιηθεί τίποτα από αυτά που συμφωνήθηκαν και μας αφορούν».

«Αλλά ας μην προτρέχουμε, η κατάσταση είναι ξεκάθαρη και διαφανής. Υπήρχε μια συμφωνία και μια συμφωνία πάντα αφορά δύο ή περισσότερα μέρη», δήλωσε.

«Η ρωσική πλευρά έχει ξεκάθαρα ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της και ο μηχανισμός που δημιουργήθηκε συνεχίζει να λειτουργεί. Αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι επ’ αόριστον», πρόσθεσε, λέγοντας ότι η όποια απόφαση θα ληφθεί με βάση την τωρινή ημερομηνία λήξης της συμφωνίας και θα δημοσιοποιηθεί την κατάλληλη ώρα.

Ο ΟΗΕ προσπαθεί να σώσει τη συμφωνία για τα σιτηρά με «αμοιβαία επωφελή» πρόταση

Τα Ηνωμένα Έθνη πρότειναν στο Κίεβο, τη Μόσχα και τη Άγκυρα να ξεκινήσουν προπαρασκευαστικές εργασίες για μεταφορά ρωσικής αμμωνίας μέσω της Ουκρανίας, σε μια προσπάθεια προσπαθεί να σώσει τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters, που επικαλείται πηγή με γνώση του θέματος.

Πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)