to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:32 | 14.06.2023

Πολιτική

Δ. Βίτσας: «Όσο η γη δεν παύει να γυρίζει, θα υπάρχουν νέες προκλήσεις για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της περιοχής, θα είναι άξιοι βουλευτές του Κοινοβουλίου, στην υπηρεσία του ελληνικού λαού και στο Σύνταγμα της χώρας, κάτι για το οποίο και θα ορκιστούν. Συνεπώς, δεν συντρέχει λόγος να καταθέσουν πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης επειδή το απαιτεί η ΝΔ για μικροπολιτικούς λόγους. Ούτε εγώ θα προχωρούσα σε μια τέτοια ενέργεια…»


​Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM»:

«…Δεν έχει εκφραστεί καθαρά κάποια σκέψη και θέση περί δημιουργίας νέου πολιτικού φορά με πρωτοβουλία του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, με παράλληλη απομάκρυνση των ΄΄βαριδιών΄΄, σε περίπτωση επανάληψης ενός δυσμενούς εκλογικού αποτελέσματος στις εκλογές του Ιουνίου. Εμείς αυτή την ώρα ασχολούμαστε αποκλειστικά με τις προσεχείς εκλογές και μετά θα συζητήσουμε τα αίτια της ήττας μας στις εκλογές της 21ης Μαΐου και το τι θα πρέπει να κάνουμε.

Ο καθένας μας έχει κάποιες σκέψεις, όμως δεν θεωρώ ότι είναι σωστό να τις πούμε αυτή την ώρα. Οι θέσεις που εκφράστηκαν από τον κ. Λούλη, τον κ. Λακόπουλο και άλλους, δεν εκφράζονται για πρώτη φορά, ας μας διευκρινίσουν τι εννοούν ΄΄νέο΄΄πολιτικό φορέα. Νέο ως προς την επωνυμία; Ως προς τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας; Ως προς τον τρόπο που προσεγγίζει την κοινωνία και αφουγκράζεται τις ανησυχίες της; Εγώ από την πλευρά μου θα παραμείνω στην άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πρέπει να παραμείνει στην αριστερά.

Αυτή την ώρα όμως προέχει να φράξουμε το δρόμο σε μια επικίνδυνη παντοδυναμία της ΝΔ. Και σε άλλες χρονικές περιόδους είχαμε κυβερνήσεις με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όμως δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις γιατί ακριβώς μιλάμε για διαφορετικές συνθήκες. Το βασικό πρόβλημα της εποχής, δεν είναι το ζήτημα που δημιούργησε η ΝΔ με το εκλογικό αποτέλεσμα στη Ροδόπη, αλλά πως θα επιτύχουμε αναπτυξιακούς ρυθμούς σε σωστή κατεύθυνση , τι θα γίνει με το κοινωνικό κράτος, με τις σχέσεις εργασίας στην αγορά κλπ.

Ευτυχώς για το λαό,΄΄η γη δεν παύει να γυρίζει΄΄ και πάλι θα δρομολογηθούν οι προϋποθέσεις για μεγάλες αλλαγές που αφορούν τη ζωή μας.

Η στάση της ΝΔ όσο αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα της Ροδόπης και την υποτιθέμενη πριμοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πλευρά του τουρκικού προξενείου, δείχνει τη ΄΄βουλιμία΄΄ της να χρησιμοποιήσει ακόμα και εθνικά θέματα για να αυξήσει την εκλογική της επιρροή. Πώς αλλιώς θα χαρακτήριζε κάποιος την εμμονή της στην Ροδόπη ενώ δεν μιλά καθόλου για τη γειτονική Ξάνθη όπου κέρδισε η ίδια, όπου και εκεί υπάρχει σημαντικό μειονοτικό στοιχείο.

Είναι σε όλους γνωστό ότι το τούρκικο προξενείο για πολλές δεκαετίες προβαίνει σε αυτή την προσπάθεια επηρεασμού του μουσουλμανικού στοιχείου. Ο στόχος είναι να δημιουργούνται ζητήματα και γεγονότα, τα οποία η Τουρκική κυβέρνηση θα αξιοποιεί για μελλοντικές της επιδιώξεις. Δείτε για παράδειγμα το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών, που ενώ είχε χαθεί μέσα στα χρόνια που πέρασαν, επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Και στη Θράκη λοιπόν συνεχώς προσπαθεί να δημιουργήσει ερείσματα.

Στην ουσία, η ΝΔ με τη στάση της συνδράμει στις επιδιώξεις της Άγκυρας.

Αυτή η συζήτηση αν είναι δυνατόν θα πρέπει να τελειώσει τώρα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της περιοχής, θα είναι άξιοι βουλευτές του Κοινοβουλίου, στην υπηρεσία του ελληνικού λαού και στο Σύνταγμα της χώρας, κάτι για το οποίο και θα ορκιστούν. Συνεπώς, δεν συντρέχει λόγος να καταθέσουν πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης επειδή το απαιτεί η ΝΔ για μικροπολιτικούς λόγους. Ούτε εγώ θα προχωρούσα σε μια τέτοια ενέργεια…».​


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)