to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:33 | 09.06.2023

Πολιτική

Για «εκκαθαρίσεις» καταγγέλλουν την Ζωή Κωνσταντοπούλου υποψήφιές της

Οι καταγγελίες των υποψηφίων της Πλεύσης Ελευθερίας πληθαίνουν - 4 υποψήφιες μιλούν για αλλαγές στα ψηφοδέλτια αφήνοντας αιχμές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου - Κάποιες εξ αυτών, μάλιστα, αποχωρούν από την Πλεύση Ελευθερίας


Αναταραχή επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στους κόλπους της «Πλεύσης Ελευθερίας», η οποία διεκδικεί την είσοδό της στη Βουλή. Δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές 3 υποψήφιες ανά τη χώρα καταγγέλουν αλλαγές στη λίστα που φέρεται να έχει κάνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφήνοντας σοβαρότατες αιχμές για την επικεφαλής του κόμματος.

Η Όλγα Δάλλα, που είχε έρθει πρώτη σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Πλεύσης Ελευθερίας στην εκλογική περιφέρεια Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών με 6.168 ψήφους, με ανάρτησή της πριν λίγο καταγγέλει πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου την έθεσε εκτός εκλόγιμων θέσεων στα ψηφοδέλτια του κόμματος που κατατέθηκαν χθες στον Άρειο Πάγο. Υπενθυμίζεται πως καθώς οι εκλογές της 25/6 θα διεξαχθούν με λίστα, δεν θα υπάρχει σταυροδοσία και θα εκλεγούν από κάθε κόμμα μόνο εκείνοι που βρίσκονται στις αντίστοιχες πρώτες θέσεις - εάν βεβαίως στην προκειμένη περίπτωση η Πλεύση Ελευθερίας περάσει το 3% πανελλαδικά

Η Όλγα Δάλλα συνοδεύει μάλιστα την ανάρτησή της με φωτογραφία της με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και γραμμένη επάνω τη λέξη «ψέμα».

Η σταυροδοσία των υποψηφίων της Πλεύσης στην Β3 περιφέρεια στις εκλογές της 21/5

«Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε και διέταξε να πεταχτεί η ψήφος σας στα σκουπίδια προκειμένου να διορίσει τους ημέτερους», σημειώνει χαρακτηριστικά η Όλγα Δάλλα και ανακοινώνει την αποχώρησή της από την «Πλεύση» γράφοντας συγκεκριμένα: «Παίρνω λοιπόν την ευθύνη που μου αναλογεί. Αποχωρώ από αυτό το έκτρωμα που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται κίνημα. Ζητώ συγνώμη από όλους τους συμπολίτες μου που με στήριξαν».

Η ανάρτηση της Όλγας Δάλλα:

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…ήρθε η προδοσία.
Πριν μπει στη Βουλή, άρχισε τις εκκαθαρίσεις.
Τέλος λοιπόν στην πολιτική μου «καριέρα»!
Ήθος, Αξιοκρατία Δικαιοσύνη Δημοκρατία/Η φωνή των πολιτών στη Βουλή/Λαϊκή Κυριαρχία τονίζονται στη Διακήρυξη της Πλεύση Ελευθερίας.
Και ήταν όλα ΨΕΜΑΤΑ …
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε και διέταξε να πεταχτεί η ψήφος σας στα σκουπίδια προκειμένου να διορίσει τους ημέτερους.
Παίρνω λοιπόν την ευθύνη που μου αναλογεί
Αποχωρώ από αυτό το έκτρωμα που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται κίνημα
Ζητώ συγνώμη από όλους τους συμπολίτες μου που με στήριξαν.
Δεν μπόρεσα να ανταπεξέλθω στη φαυλότητα…».

Σε αλλαγή στη λίστα των υποψηφίων της Πλεύσης Ελευθερίας στη Β’ Πειραιά προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζει με ανάρτηση της και η Μαργαρίτα Καζάκου

Η πρώτη σε ψήφους (4.401) του κόμματος της Πλεύσης Ελευθερίας στην εκλογική Περιφέρεια της Β’ Πειραιά στις εκλογές της 21ης Μαΐου έγραψε: «ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ... και όχι αυτοί που φυτεύτηκαν με απόφαση της Αρχηγού Ζωής Ζωή Κωνσταντοπούλου και που θα δείτε στο ψηφοδέλτιο της Κυριακής 25/6/2023 της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ...!!!».

Η Μαργαρίτα Καζάκου ανέφερε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην ανάρτηση της έτσι ώστε να ενημερωθεί.

Αντίστοιχο σκηνικό και στη Μαγνησία

Παρά το γεγονός ότι πρώτη σε σταυρούς βγήκε η Άννα Κοντογιάννη, τα πράγματα ανατράπηκαν και στη λίστα πρώτος είναι ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ενώ η κ. Κοντογιάννη δεν βρίσκεται πουθενά στο ψηφοδέλτιο.

Νέα αποχώρηση από την «Πλεύση Ελευθερίας» μετά τις παρεμβάσεις στις λίστες από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Αποχωρώ από την «Πλεύση Ελευθερίας» και αποσύρω τη στήριξή μου στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανακοίνωσε η Χρύσα Διαμαντοπούλου. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό, σημειώνει η Χρύσα Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας ότι «υπήρξα απλώς ένα «δόλωμα» για αυτούς. «Δεν θα σας μιλήσω ούτε για τα παρασκήνια ούτε για τα φυτευτά κοράκια. Καμία πολιτική καριέρα δεν ονειρεύομαι πλάι σε τέτοιους», αναφέρει με έντονο το αίσθημα αγανάκτησης.

Η ανάρτηση από τη Χρύσα Διαμαντοπούλου:

«Πάντα γελαστή και γελασμένη από ανθρώπους, αλλά με την ανακούφιση που φέρνει το αίσθημα του δικαίου, αποχωρώ από την «Πλεύση Ελευθερίας» και αποσύρω τη στήριξή μου στη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Έδωσα μια σιωπηλή εκλογική μάχη, έτσι όπως την επέλεξα, με 4.032 ανθρώπους να με ψηφίζουν για τα ιδανικά και τις αξίες μου. Από πρώτη στον Β1 τομέα, όμως, με συνοπτικές μη δημοκρατικές διαδικασίες και εκκαθαρίσεις, βρέθηκα σήμερα να είμαι στην 9η θέση στις νέες λίστες του κόμματος. Η ψήφος μας στα σκουπίδια λοιπόν. Υπήρξα απλώς ένα «δόλωμα» για αυτούς. ΟΧΙ. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. ΟΧΙ.

Δεν θα σας μιλήσω ούτε για τα παρασκήνια ούτε για τα φυτευτά κοράκια. Καμία πολιτική καριέρα δεν ονειρεύομαι πλάι σε τέτοιους. Καμία ζωή χωρίς Ήθος, Αξιοκρατία Δικαιοσύνη Δημοκρατία.

Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί και αποχωρώ ζητώντας συγνώμη από όλους όσοι με στήριξαν. Θα συνεχίσω να παλεύω για το δίκαιο, θα συνεχίσω να εμπιστεύομαι τους ανθρώπους, θα συνεχίσω...».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)