to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:52 | 07.06.2023

Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση έκανε οριακές «ενέσεις προσωπικού» στο ΕΣΥ

«Ενώ υπήρχε η πολιτική και οικονομική ευκαιρία να γίνει μια πολιτική πραγματικής ενίσχυσης του ΕΣΥ, η ΝΔ έφτιαξε μία πολιτική για να παρουσιάζουν ιδιωτικές κλινικές τετραπλάσια κέρδη σε σχέση με μια τετραετία πριν»


«Η πραγματικότητα είναι ότι δύο άνθρωποι μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες έχουν χάσει τη ζωή τους. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των συγγενών, καλούσαν από το πρωί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο έφτασε στις 13:30 το μεσημέρι, ώστε η 19χρονη έγκυος γυναίκα στην Νέα Μάκρη πέθανε από εγκεφαλικό. Χθες είχαμε το περιστατικό στην Κω» ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Open ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Και συνέχισε τονίζοντας: «Η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι εξαιρετικά δύσκολη. Και ενώ η κυβέρνηση την περίοδο της πανδημίας είχε τη δυνατότητα να πάρει μέτρα μόνιμης ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επέλεξε να το μετατρέψει σε σύστημα της μιας νόσου, να φορτώσει όλο το βάρος της πανδημίας στο εθνικό σύστημα, να δημιουργήσει ροές ασθενών προς τα ιδιωτικά νοσοκομεία και ενώ όλη η Ευρώπη λειτουργούσε με μια λογική επένδυσης στα συστήματα υγείας, η κυβέρνηση έκανε οριακές ενέσεις προσωπικού».

Μάλιστα υπογράμμισε ότι «το 2019 υπηρετούσαν 107.000 άνθρωποι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ σήμερα λιγότεροι από 100.000, ενώ αντίστοιχα οι μόνιμοι ήταν 79.000 και είναι 72.000. Διότι η λογική στη Νέα Δημοκρατία ήταν ότι θα καλύψουμε τις ανάγκες της πανδημίας με επικουρικό προσωπικό, με ενέσεις, δεν θα κάνουμε μόνιμες προσλήψεις για να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός και σιγά σιγά αυτός ο κόσμος θα οδηγηθεί στην απόλυση».

Πάνω σε αυτό το επιχείρημα επεσήμανε: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας καλύπτει τις ανάγκες του από το μόνιμο προσωπικό, τους επικουρικούς, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τον ΟΑΕΔ. Αυτή τη στιγμή η αναλογία σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας είναι 50% μόνιμο προσωπικό και 50% επισφαλείς σχέσεις εργασίας. Ενώ υπήρχε η πολιτική και οικονομική ευκαιρία να γίνει μια πολιτική πραγματικής ενίσχυσης του ΕΣΥ, η ΝΔ έφτιαξε μία πολιτική για να παρουσιάζουν ιδιωτικές κλινικές τετραπλάσια κέρδη σε σχέση με μια τετραετία πριν και θεωρεί ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να αφορά τους ακραία φτωχούς και όλοι οι υπόλοιποι να προωθηθούν σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας».

Κλείνοντας την συνέντευξη ο Δ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε: «Ο τρόπος με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύει το ζήτημα του εκλογικού αποτελέσματος στην Θράκη είναι διχαστικός και εθνικά επικίνδυνος και τοξικός. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι το τουρκικό προξενείο έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών και ότι οι Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι της μειονότητας της Θράκης, είναι πρόβατα. Αυτό ως παραδοχή δημιουργεί αίσθημα ότι υπάρχει εσωτερικός εχθρός στη χώρα». Τέλος σημείωσε ότι «η κυρία Λαφτσή επιλέγει να περιφέρει την πικρία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή δεν εξελέγη κοντινό της πρόσωπο, αλλά αυτό δεν  υποχρεώνει τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)