to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:29 | 06.06.2023

Πολιτική

Αλ. Τσίπρας από τη Σίνδο: «Θα φορολογήσουμε τον πλούτο, όχι τους φτωχούς και τους εργαζόμενους»

«Το μόνο εναλλακτικό σχέδιο, η μόνη εναλλακτική πρόταση εξουσίας είναι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενους στους πολίτες της Σίνδου


Τα δύο σχέδια που συγκρούονται στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ανέλυσε κατά την τοποθέτηση του στην κεντρική πλατεία της Σίνδου ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το πάθος και η αποφασιστικότητα είναι πιο χρήσιμη σήμερα. Θα σταθούμε όρθιοι γιατί δεν ερχόμαστε από μια φωτοβολίδα, ερχόμαστε από μακριά και θα πάμε μακριά. Εκφράζουμε και εκπροσωπούμε τα συμφέροντα της Ελλάδας που δεν έχει φωνή. Γι 'αυτό πάντα θα δίνουμε τον αγώνα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανάχωμα στην επέλαση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών».

«Η περιοχή σας είναι η πίσω αυλή της Θεσσαλονίκης, ίσως η πιο ξεχασμένη της περιοχή» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Να παλέψουμε μαζί για δημόσια υγεία και περίθαλψη. Για το δικαίωμα ακόμα και στο πόσιμο νερό» είπε, τονίζοντας ότι «θα αγωνιζόμαστε μαζί για πάντα από όποια θέση».

«Μας ζήτησαν να κοστολογησουμε το πρόγραμμα μας και τώρα κρύφτηκαν» υπογράμμισε ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή; Πόσο κοστίζει να μη φεύγεις σαν το σκυλί στο αμπέλι στην καρότσα ενός αγροτικού αυτοκινήτου;» διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο τραγικό περιστατικό στην Κω, υπογραμμίζοντας ότι «ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για ανθρώπινες ζωές».

«Θέλω να θέσω μια διαφορετική βάση, είχαμε ένα οδυνηρό αποτέλεσμα, στις 25 Ιούνη όμως έχουμε μια νέα εκλογική διαδικασία. Θέλουμε να παλέψουμε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο να διορθώσουμε τις αδυναμίες και τα λάθη μας, να δούμε στα μάτια τους πολίτες μιλώντας τους τη γλώσσα της αλήθειας για τα πραγματικά προβλήματα» τόνισε.

«Δεν μετανιώνουμε που υπερασπίστηκαμε την απλή αναλογική, άλλοι πρέπει να μετανιώνουν. Εγκλωβιστηκαμε όμως γιατί οι άλλες πολιτικές δυνάμεις κοιτούσαν πως θα γίνουν ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι πως θα σωθεί η χώρα» είπε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «15 χρόνια γνωρίζουμε τον πόλεμο του συστήματος και των άλλων πολιτικών δυνάμεων. Ό,τι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς. Σε αυτές τις εκλογές αντιπαρατίθεται το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη που είναι γνωστό, κέρδη για λίγους και ισχυρούς, λεηλασία για τους πολλούς. Απαξίωση του δημοσίου και ιδιωτικοποίηση των πάντων.

Δεν τους αρκεί να κερδίσουν τις εκλογές, θέλουνε να έχουν παντοδυναμία για να αλλάξουν μόνοι τους το Σύνταγμα. Γιατί; Για να ιδιωτικοποίησουν ακόμα και το νερό, για να μην αφήσουν τίποτα σε δημόσιο έλεγχο».

«Το μόνο εναλλακτικό σχέδιο, η μόνη εναλλακτική πρόταση εξουσίας είναι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του κόσμου της δουλειάς» είπε ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενους στους πολίτες της Σίνδου.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια τόνισε ότι το ζήτημα είναι «μείζον». «Ο κ. Μητσοτάκης μας λέει ότι δεν έβαλε ούτε έναν φόρο, ενώ έβαλε 6 δις περισσότερους φόρους στους μεσαίους, τους μισθωτούς, τους αδύναμους» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συμπλήρωσε ότι:

«Η διατήρηση του υψηλού ΦΠΑ έφεραν για πρώτη φορά τόσα έσοδα από έμμεσους φόρους. Δίνουν στοχευμένα επιδοτήσεις για να πάνε στις ενεργειακές εταιρείες και στα supermarket. Αυτή είναι η αναδιανομή του πλούτου.

Η Κομισιόν τώρα λέει ότι μέχρι τέλος του 2023 τέλος τα pass και τα επιδόματα. Τι θα κάνει τότε ο κ. Μητσοτάκης; Μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ είναι η λύση για την ανάσχεση της ακρίβειας, καθώς και ακύρωση της προκαταβολής του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο».

Αναφερόμενος στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι «το δικό μας σχέδιο είναι αύξηση μισθών και μείωση τιμών για να αντέξει η μεσαία τάξη και ο εργαζόμενος». «Θα φορολογήσουμε τον πλούτο, όχι τότε φτωχούς και τους εργαζόμενους. Θέλουμε δίκαιη κοινωνία» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Σε σχέση με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, παίρνουν πρώτες κατοικίες για λίγες χιλιάδες ευρώ. Αυτές τις εικόνες θα τις βλέπουμε κατά δεκάδες αν εφαρμοστεί το σχέδιο Μητσοτάκη. Δεν ήταν τυχαία ο κ. Πάτσης μέλος της κοινοβουλευτικής τους ομάδας» ανέφερε ακόμα και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι: «Εμείς έχουμε ένα σχέδιο νομικής προστασίας της πρώτης κατοικίας και ρυθμίσεων για τους αδύναμους και τους μεσαίους για τα χρέη τους».

«Μας λέγανε να μείνουμε Ευρώπη. Εμείς κάναμε ότι έπρεπε για να μείνουμε Ευρώπη, τώρα πρέπει να κάνουμε ότι πρέπει για να γίνουμε Ευρώπη, να συγκρίνουμε με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο με αύξηση του μέσου μισθού και εργασιακή κανονικότητα» είπε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Σε αυτές τις εκλογές θα πάμε με όπλο το πρόγραμμα μας και θα το συγκρίνουμε με το μοναδικό αντίπαλο σχέδιο του κ. Μητσοτάκη».

«Καλούμε τους πολίτες που γνωρίζουν καλά ότι άλλα τέσσερα χρόνια ΝΔ θα είναι σκληρά για τους αδύναμους και το κράτος δικαίου. Τους καλούμε να αναλογιστούν την επόμενη μέρα και παρά τις διαφωνίες μαζί μας τους καλούμε να ενώσουμε τη φωνή μας στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Μην τους κάνετε τη χάρη, χρειάζεται την επόμενη μέρα ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ στο πλάι του λαού για να αποτρέψει την κοινωνική λεηλασία.  Σας καλώ να πάμε σε μια μεγάλη αντεπίθεση για την ανατροπή των εκλογικών συσχετισμών» υπογράμμισε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)