to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:30 | 06.06.2023

πηγή: avgi.gr

Πολιτική

Δύο χρόνια κάνουν μάθημα σε κοντέινερ στον Λαγκαδά - Τι είπαν στον Αλέξη Τσίπρα (βίντεο)

Ακατάλληλο και υπό κατάρρευση το κτίριο του 1ου και 2ου Γυμνασίου της περιοχής, αλλά το υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί - Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποιεί περιοδεία στους νομούς Θεσσαλονίκης και Πιερίας


Το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, όπου εδώ και δύο χρόνια οι μαθητές κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη (6/6) το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνεχίζει τον προεκλογικό αγώνα ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου με περιοδείες σε Θεσσαλονίκη και Πιερία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές που τον περίμεναν για να του περιγράψουν στα σοβαρά ζητήματα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζουν.

Ο Αλ. Τσίπρας ενημερώθηκε για το γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια μαθητές και μαθήτριες κάνουν μάθημα σε κοντέινερ καθώς το κτίριο των δύο Γυμνασίων κρίθηκε ακατάλληλο και είναι υπό κατάρρευση.

Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε η αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας, ενώ τονίστηκε ότι οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξαν από την πρώτη στιγμή το ζήτημα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεναγήθηκε στα κοντέινερ αλλά και στο επικίνδυνο και ακατάλληλο σχολικό κτίριο.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλ. Τσίπρας από την Κατερίνη: Είμαστε όρθιοι και αποφασισμένοι όσο ποτέ να δώσουμε τη μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο

Μαθήτρια ΕΠΑΛ: «Να αφήσει η κ. Κεραμέως το υπουργικό γραφείο και να έρθει να κάνει μάθημα σε κοντέινερ»

Ο Αλ. Τσίπρας είχε επίσης μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με μαθήτρια ΕΠΑΛ της περιοχής, που συμμετέχει στις πανελλαδικές εξετάσεις, μετά την επίσκεψή του στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά.

«Εγώ θέλω να έρθει η κ. Κεραμέως και να δουλέψει για τέσσερις ώρες σε αυτό το σχολείο και να αφήσει το υπουργικό της γραφείο. Χωρίς θέρμανση, χωρίς τουαλέτες. Που μας ζητάει να γράψουμε με Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Ντροπή!» τόνισε η μαθήτρια, ενώ πρόσθεσε: «Οι γονείς γονατίζουν στα φροντιστήρια».

Από την πλευρά του, ο Αλ. Τσίπρας της υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε νομοθετήσει διετή προγράμματα σπουδών για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ μέσα στα πανεπιστήμια, τα οποία κατάργησε αμέσως η κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Είχαμε δώσει τη δυνατότητα στα πανεπιστήμια που επιθυμούσαν, μαζί με τους φορείς της αγοράς, να φτιάξουν τμήματα υψηλού επιπέδου σπουδών, ελεύθερης πρόσβασης και δωρεάν» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα:

18.30 Συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών στα Κύμινα (Γεωργικός Συνεταιρισμός)

19.0​0 Περιοδεία στην αγορά της Σίνδου και απεύθυνση στους πολίτες (Πλατεία Δημοκρατίας)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)