to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:33 | 06.06.2023

Πολιτική

Ομολογία Βορίδη: Πλαστό το χαρτί του Γενικού Λογιστηρίου που περιέφερε ο Σκέρτσος (βίντεο)

Ο Μάκης Βορίδης «κουρέλιασε» τα χαρτάκια που κράδαινε ο Άκης Σκέρτσος περί δήθεν κοστολόγησης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το ΓΛΚ - Δ. Τεμπονέρας: «Οι δηλώσεις Βορίδη εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο και νυν εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Σκέρτσο και τον φέρνουν αντιμέτωπο με την βαριά κατηγορία της πλαστογραφίας»


Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει τη νομική δυνατότητα να κοστολογήσει τα προγράμματα των κομμάτων, παραδέχθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, αδειάζοντας με αυτόν τον τρόπο το κυβερνητικό fake news με το οποίο πορεύθηκε το κόμμα του στην προεκλογική περίοδο του Μάϊου.

Οι δηλώσεις του Μάκη Βορίδη, ο οποίος είναι και νομικός, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Άκη Σκέρτσο, εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, ο οποίος περιφερόταν στα τηλεπαράθυρα και παρουσίαζε πλαστό χαρτί δηλώνοντας χωρίς αιδώ ότι πρόκειται για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.


Με αυτή την τοποθέτησή του ο Μάκης Βορίδης «κουρέλιασε» και τα χαρτάκια που κράδαινε ο Άκης Σκέρτσος στις εμφανίσεις του πως δήθεν έχει την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το ΓΛΚ.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών ήταν καλεσμένος στην πολιτική εκπομπή του MEGA, «η Μεγάλη Εικόνα» και ρωτήθηκε συγκεκριμένα για το αν μπορεί να πάρει ο Τσίπρας ή ο Ανδρουλάκης το πρόγραμμα της ΝΔ και να το πάνε στο ΓΛΚ και να ζητήσουν κοστολόγηση και αντίστοιχα να πάρει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ και να ζητήσει κοστολόγηση στο ΓΛΚ.

Ο Μάκης Βορίδης απάντησε όχι καθώς δεν υπάρχει αυτή η νομική δυνατότητα. Συγκεκριμένα ανέφερε «τώρα το νομικό ζήτημα αν αυτή την στιγμή το ΓΛΚ και δη άνευ της συναίνεσης των κομμάτων έχει τη νομική δυνατότητα να κάνει μία τέτοια κοστολόγηση πράγματι είναι ερωτηματικό, νομίζω πως όχι».

Παράλληλα, ανέφερε, ότι θα μπορούσαν να συμφωνήσουν τα κόμματα να κοστολογηθούν τα προγράμματά τους από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: «Όμως, αν το κάθε κόμμα συναινέσει γιατί αναγνωρίζω την τεχνογνωσία το κύρος την αυθεντία όχι στο ΓΛΚ, στο γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, θεωρώ ότι τότε έχουμε μία καλή όδευση».

Η δήλωση του Μάκη Βορίδη αποτελεί μείζον ζήτημα καθώς το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ επισημαίνει επί της ουσίας ότι ο εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη, Άκης Σκέρτσος, περιέφερε πλαστό χαρτί περί, δήθεν, κοστολόγησης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το ΓΛΚ.

Δ. Τεμπονέρας: Λυπόμαστε πολύ που ο Μητσοτάκης συνεχίζει να κρατάει ως εκπρόσωπό του έναν πλαστογράφο

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, συντονιστής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τονίζει ότι ο Μ. Βορίδης ομολόγησε πως το «έγγραφο» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που διακινούσαν προεκλογικά Σκέρτσος και ΝΔ, ήταν πλαστό.

Ο Δ. Τεμπονέρας τονίζει συγκεκριμένα: «Για 15 ημέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο κ. Σκέρτσος κουνούσε στα κανάλια ένα «έγγραφο» ως δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Χθες βράδυ αποκαλύφθηκε ότι το έγγραφο αυτό ήταν πλαστό.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο κ. Βορίδης παραδέχτηκε ότι το ΓΛΚ δεν έχει την νομική δυνατότητα να κοστολογεί προγράμματα κομμάτων.

Οι δηλώσεις Βορίδη εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο και νυν εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Σκέρτσο και τον φέρνουν αντιμέτωπο με την βαριά κατηγορία της πλαστογραφίας.

Λυπόμαστε πολύ που ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρατάει ως εκπρόσωπο του έναν πλαστογράφο. Δεν μας εκπλήσσει, όμως, διότι και ο ίδιος επικαλέστηκε το πλαστό έγγραφο Σκέρτσου.

Και καλούμε για ακόμη μια φορά τον κ. Μητσοτάκη να μην κρυφτεί. Να έρθει σε από κοινού κοστολόγηση των προγραμμάτων μας σε όποιον ανεξάρτητο φορέα θέλει και την επόμενη ημέρα να γίνει τηλεμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για την αλήθεια των προγραμμάτων μας και όχι για τα fake news της Πειραιώς».

Πόπη Τσαπανίδου: «Και με τη βούλα Βορίδη, πλαστογράφος ο Aκ. Σκέρτσος»

«Είδαμε πριν τις προηγούμενες εκλογές, τον κ. Σκέρτσο να κουνά στην τηλεόραση ένα χαρτί, λέγοντας ότι πρόκειται –δήθεν- για κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και μάλιστα ότι είναι –τελική τιμή- στα 80 δισ… Το χαρτί αυτό που κρατούσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ ήταν ψεύτικο, ήταν πλαστό. Και το επιβεβαίωσε χθες ο κ. Βορίδης, λέγοντας, σε τηλεοπτική συνέντευξη, ότι το ΓΛΚ δεν έχει νόμιμη αρμοδιότητα να κοστολογεί προεκλογικά τα προγράμματα των κομμάτων», τόνισε μεταξύ άλλων η Πόπη Τσαπανίδου σε συνέντευξή της στον Σκάι.

«Το πρόγραμμά μας είναι πλήρως κοστολογημένο, κοστίζει 5,5 δισ. το χρόνο. Αντίθετα, η ΝΔ καταθέτει ένα πρόγραμμα που, ενώ λέει ότι έχει κοστολογηθεί, στην πραγματικότητα δεν είναι κοστολογημένο. Λέει ότι συμπεριλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Πρώτα απ’ όλα δεν απαντούν για τους πολλούς περιορισμούς και “κόφτες” που τους έχει βάλει η Κομισιόν», ανέφερε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)