to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:13 | 05.06.2023

Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Ημέρα συναγερμού για την κλιματική κρίση η Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα συναντήθηκε με το Δήμαρχο Βύρωνα και συνομίλησε με εθελοντές δασοπυροσβέστες στο Κέντρο Προστασίας Δασών στον Υμηττό


(φωτ.: Εurokinissi / Τατιάνα Μπόλαρη)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας μετέβη σήμερα Δευτέρα 5 Ιουνίου στις 11 μ.μ., με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος, στο Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, στον Υμηττό (Κουταλάς).

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με το Δήμαρχο Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη και συνομίλησε με εθελοντές δασοπυροσβέστες.​

«Η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος δεν είναι μια μέρα γιορτής αλλά μια μέρα συναγερμού. Μια μέρα συναγερμού για την κλιματική κρίση και για την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών που θα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωση του.

«Είναι κρίσιμο λοιπόν τα κόμματα να αναδείξουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσθέτοντας πως είναι κρίσιμο γιατί μπορεί όλοι να ομονοούμε ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα και παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της πράσινης μετάβασης, είναι όμως απολύτως βέβαιο ότι θα διαφωνήσουμε στο ποιος πρέπει να πληρώσει το κόστος. Διότι η πράσινη μετάβαση πρέπει να είναι δίκαιη μετάβαση. Η πράσινη μετάβαση δεν πρέπει να οδηγήσει ούτε σε ενεργειακή φτώχεια ούτε βεβαίως και σε διεύρυνση των ανισοτήτων».

Σημείωσε παράλληλα πως «είναι κρίσιμο να πάμε σε μια νηφάλια, συγκροτημένη και ριζοσπαστική πολιτική μεταρρυθμίσεων με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης αλλά και τη δίκαιη μετάβαση που σημαίνει κοινωνική στήριξη, κοινωνική πολιτική, ώστε το κόστος να μην το πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα και τα μεσαία στρώματα».
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)