to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:54 | 02.06.2023

Κοινωνία

Πετράλωνα: Απετράπη έξωση σε οικογένεια ΑμεΑ μετά από την παρέμβαση του κόσμου

Το πρωί βρέθηκε πολύς κόσμος στο σημείο, μετά την άμεση ανταπόκριση κατοίκων και φορέων, με σκοπό να αποτρέψουν την έξωση της ευπαθούς οικογένειας. Προς το παρόν έχουν γίνει δύο δικαστήρια για το συγκεκριμένο ακίνητο, προσφυγική κατοικία, και στο ένα εξ αυτών έχει δικαιωθεί η οικογένεια, ενώ εκκρεμεί το επόμενο για το 2025. Εκεί βρέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο Νάσος Ηλιόπουλος, υπεύθυνος Στρατηγικής Επικοινωνίας


Μεγάλος κίνδυνος να βρεθούν στο δρόμο μια μητέρα και παιδί με αναπηρία, αφού επιχειρήθηκε η έξωση τους από το σπίτι τους στα Πετράλωνα.

Στην οδό Τιμοδήμου 13 στα Άνω Πετράλωνα συγκεντρώθηκαν δεκάδες αλληλέγγυοι, βάζοντας ανθρώπινη «ασπίδα» μπροστά από το σπίτι για να αποτρέψουν το ξεσπίτωμα της οικογένειας από την κατοικία τους.

O νέος ιδιοκτήτης απέκτησε το σπίτι μέσα από πλειστηριασμό, στον οποίο είχε προχωρήσει η πιστώτρια τράπεζα. Πρόκειται για προσφυγική κατοικία, ο πλειστηριασμός της οποίας έγινε πέρυσι. Προς το παρόν έχουν γίνει δύο δικαστήρια και στο ένα εξ αυτών έχει δικαιωθεί η οικογένεια, ενώ εκκρεμεί το επόμενο για το 2025.

Η οικογένεια που βίωσε πριν ένα χρόνο την απώλεια του πατέρα, δυσκολεύτηκε να ανταποκριθεί στις δανειακές απαιτήσεις. Ο επόμενος ιδιοκτήτης του σπιτιού απαιτεί τώρα να μπει στο ακίνητο και έτσι προχωρά στην έξωση της οικογένειας, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.

Το πρωί βρέθηκε πολύς κόσμος στο σημείο, μετά την άμεση ανταπόκριση κατοίκων και φορέων, με σκοπό να αποκλείσουν την έξωση της ευπαθούς οικογένειας.

Σημειώνεται πως ο δήμος Αθηναίων δεν παρενέβη, παρά το γεγονός ότι οφείλει να προστατέψει τους ευάλωτους πολίτες.

Εκεί βρέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο Νάσος Ηλιόπουλος, υπεύθυνος Στρατηγικής Επικοινωνίας , που τόνισε:

«Σήμερα μια μονογονεϊκή οικογένεια στα Άνω Πετράλωνα κινδύνευσε να βρεθεί στο δρόμο. Ήρθαν αστυνομικές δυνάμεις και ξεκίνησαν τη διαδικασία της έξωσης. Ευτυχώς κινητοποιήθηκε η γειτονιά και αυτή η διαδικασία ακυρώθηκε. Το σημερινό πλαίσιο που έχει φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ θα πετάξει χιλιάδες ανθρώπους στο δρόμο. Πρέπει να ακυρώσουμε αυτό το πλαίσιο. Πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη στέγη και στην κατοικία»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)