to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:52 | 02.06.2023

Πολιτική

Ν. Παππάς: «Να πει η Ν.Δ. ποια άρθρα του Συντάγματος θέλει να αναθεωρήσει»

«Η Ν.Δ. θα πρέπει, στην πορεία προς την κάλπη, να μιλήσει ξεκάθαρα και να πει ποια είναι τα άρθρα τα οποία εμπίπτουν στον ορισμό της “ευρείας αναθεώρησης” τον οποίο έδωσε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Είναι η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων; Είναι το άρθρο 5 πάνω στο οποίο βασίστηκαν οι αποφάσεις του ΣτΕ για τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού;» σημείωσε σε συνέντευξη του


«H μισή ατζέντα της Ν.Δ. είναι φανερή και η άλλη μισή κρυφή. Όμως και η κρυφή οικονομική της ατζέντα φανερώνεται σιγά σιγά, καθώς τα στελέχη της ομολογούν -και είναι σαφές αυτό- ότι ο πυρήνας της σκληρής οικονομικής πολιτικής τους κρύφτηκε πίσω από το πολιτικό ζήτημα στις εκλογές που προηγήθηκαν. Κάθε μέρα ομολογούν ποιες είναι οι κατευθύνσεις που θα ακολουθήσουν, όπως η συνταγματική αναθεώρηση», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας Στο Κόκκινο και στους δημοσιογράφους Βούλα Κεχαγιά και Νίκο Σβέρκο.

Όπως εξήγησε ο υποψήφιος βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΔ: «Η Ν.Δ. θα πρέπει, στην πορεία προς την κάλπη, να μιλήσει ξεκάθαρα και να πει ποια είναι τα άρθρα τα οποία εμπίπτουν στον ορισμό της “ευρείας αναθεώρησης” τον οποίο έδωσε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Είναι η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων; Είναι το άρθρο 5 πάνω στο οποίο βασίστηκαν οι αποφάσεις του ΣτΕ για τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού; Είναι το άρθρο που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα και το απόρρητο των επικοινωνιών; Είναι το άρθρο που λέει ρητά ότι πρέπει να υπάρχει προστασία της εργασίας; Είναι το άρθρο για τα δάση;». Για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Η Ν.Δ. πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά της, όπως τα άνοιξε και για τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπου δεν υπήρξε πρόβλεψη για παράταση της κάλυψης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όσους έχασαν τις ρυθμίσεις τους. Και αν δεν υπήρχε και η ρύθμιση που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ για τους ανασφάλιστους οι άνθρωποι αυτοί θα ήταν τελείως ξεκρέμαστοι χωρίς καμία δυνατότητα να πάνε σε νοσοκομείο».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «θα πρέπει να θυμίσουμε σε αυτόν τον κόσμο ότι ο κ. Χατζηδάκης τους αύξησε τις εισφορές, ο νόμος Βρούτση τους αύξησε τις εισφορές, ο κ. Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος το 2019 και το υπόσχεται εκ νέου τώρα. Ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι επιχειρήσεις τους να αποκτήσουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε χρηματοδοτικό εργαλείο, όπως έγινε αυτά τα τέσσερα χρόνια, γεγονός που “καλύφθηκε” με τις επιστρεπτέες προκαταβολές».

Ο Νίκος Παππάς, τόνισε ότι «αν δεν αλλάξουν τα πράγματα θα μπούμε σε μία τετραετία που θα έχει χαρακτηριστικό τη δημοσιονομική περιστολή και το τέλος των επιδοτήσεων χωρίς μείωση των άμεσων φόρων» για να καταλήξει: «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κοστολογημένο. Ο κ. Σκέρτσος έφτιαξε ένα excel στο σπίτι του με ανοησίες και με ανακρίβειες, που είναι προσβλητικές για τον κοινό νου και εκτέθηκε ο ίδιος λέγοντας πως είχε βάλει τη σφραγίδα του το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)