to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:07 | 02.06.2023

Πολιτική

Ανδρέας Μιχαηλίδης: «Να τελειώνουμε με τα ψεύδη και τις σιωπές του κ. Μηταράκη στο προσφυγικό»

Ο υποψήφιος βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα στον πρ. υπουργό Μετανάστευσης και τονίζει πως η πολιτική του «χρήσιμου πρόθυμου» κ. Μηταράκη θα αποδειχτεί εξαιρετικά κοντόφθαλμη


«Τρανή απόδειξη ότι το αίσθημα παντοδυναμίας συνοδεύεται από αλαζονεία και ασύστολη ψευδολογία ήταν η χθεσινή τοποθέτηση του κ. Μηταράκη», σημειώνει ο Ανδρέας Μιχαηλίδης και τονίζει:

«Θα επανέλθουμε σε όσα ψεύδη είπε για τους φόρους, εστιάζοντας επί του παρόντος στο προσφυγικό.

Καταρχάς, αφού ο κ. Μηταράκης εμμονικά αναφέρεται στους αριθμούς των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στα νησιά, ας έχει και το θάρρος να απαντήσει στο βασικό:

Γιατί οι αφίξεις το πρώτο πεντάμηνο του 2023 είναι υπερδιπλάσιες από το αντίστοιχο διάστημα του 2022;

Δεν φυλάσσονται τα σύνορα φέτος, σε αντίθεση με πέρυσι;

Και αφού θεωρεί τόσο προβληματική τη θέση μας για την Τουρκία και προτάσσει την ανάγκη να επιστρέφονται οι αιτούντες άσυλο εκεί, ας μας απαντήσει και ένα δεύτερο βασικό ερώτημα:

Πόσες αναγκαστικές επιστροφές έχουν πραγματοποιηθεί επί των ημερών του στην Τουρκία;

Μήπως ούτε μία, επειδή η Τουρκία δεν τους δέχεται;

Μήπως αυτό αποδεικνύει ότι στο προσφυγικό-μεταναστευτικό παίζουν κρίσιμο ρόλο εξωτερικοί παράγοντες, και όχι μόνο η εκάστοτε πολιτική της Ελλάδας;

Εξωγενείς παράγοντες που όταν η ΝΔ μιλάει για την ακρίβεια ή την πανδημία φροντίζει να υπενθυμίζει διαρκώς, αλλά ξεχνάει όταν η συζήτηση πάει στο προσφυγικό.

Και για να τελειώνουμε με τα ψεύδη και τις επιλεκτικές σιωπές του κ. Μηταράκη:

Οι χαμηλές ροές, λόγω διεθνών συγκυριών, μπορεί να καθιστούν αποτελεσματική την πολιτική που εφάρμοσε η ΝΔ και ο χρήσιμος πρόθυμος κ. Μηταράκης στα μάτια μερίδας πολιτών.

Ακριβώς αυτή η πολιτική, όμως, όταν κάποια στιγμή αυξηθούν οι ροές θα αποδειχτεί εξαιρετικά κοντόφθαλμη. Και τα νησιά θα είναι τα πρώτα που υποστούν τις συνέπειές της».

Tι είπε ο Νότης Μηταράκης

Υπενθυμίζεται πως χθες, Πέμπτη, όπως αναφέρει το astraparis.gr, ο Νότης Μηταράκης σε κομματική εκδήλωση στη Χίο, αφού επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του στο προσφυγικό, λέγοντας πως επιχειρεί να αποχαρακτηριστεί η Τουρκία από ασφαλή χώρα, προχώρησε σε ένα πρωτοφανές λογικό άλμα, «δηλαδή, να προσκαλέσουμε 4 εκατομμύρια μετανάστες που η Τουρκία θέλει να διώξει, να έρθουν στη χώρα μας». Και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει επίσης να ανατρέψει την υποχρεωτική κράτηση αυτών που είναι να απελαθούν. «Ουσιαστικά δηλαδή να ξαναπροσκαλέσει όπως έκανε το 2015», τόνισε ο κ. Μηταράκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)