to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:40 | 01.06.2023

Πολιτική

Ν. Παππάς: «Η Ν.Δ. αύξησε το ιδιωτικό χρέος κατά 40 δισ. και το δημόσιο χρέος κατά 45 δισ. ευρώ»

«Η Ν.Δ. μας έβγαλε πρωταθλητές στην Ευρώπη στις εισπράξεις ΦΠΑ σε σχέση με το ΑΕΠ, οι έμμεσοι φόροι είναι οι πιο άδικοι και επιβαρύνουν δυσανάλογα τα χαμηλότερα στρώματα. Αυτά είναι τα πεπραγμένα της, αυτά θέλει να συνεχίσει», τόνισε ο Νίκος Παππάς.


«Έχουμε μπροστά μας μια αναμέτρηση με άλλο εκλογικό σύστημα, το οποίο, παραδοσιακά, επηρεάζει και τη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος, καθώς ο πρώτος σχηματίζει κυβέρνηση, και πλέον υπάρχει και πολιτική αντιπαράθεση επί των προγραμμάτων. Στις 26 του μήνα ο τόπος θα έχει κυβέρνηση και ο λαός καλείται να αποφασίσει ποια από τις δύο δυνάμεις θα τη σχηματίσει», ανέφερε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Real FM και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, «τα θεμέλια του προγράμματός μας είναι θεμέλια που τα έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και οικονομία». Για να συμπληρώσει λίγο αργότερα ότι «με τη Ν.Δ. κινδυνεύει η πρώτη κατοικία, αν δεν υπάρξει πτωχευτικός κώδικας με υποχρεωτικότητες για τα funds και πρόβλεψη αποτελεσματικού εξωδικαστικού μηχανισμού».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό που έκανε η Ν.Δ. με την πολιτική της ήταν να αυξήσει το ιδιωτικό χρέος κατά 40 δισ. ευρώ και το δημόσιο κατά 45 δισ. ευρώ. Αυτά είναι τα πεπραγμένα της και αυτά θέλει να συνεχίσει». Είπε, ακόμα, ότι «στο μεσοπρόθεσμο, το οποίο κατατέθηκε δεν περιλαμβάνονται οι προεκλογικές δεσμεύσεις Μητσοτάκη».

Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην οικονομία, επεσήμανε ότι «το 2022 πληρώσαμε 7 δισ. ευρώ περισσότερους φόρους, που προέκυψαν από την υπερφορολόγηση», ενώ μιλώντας για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για μείωση των ΕΦΚ και ΦΠΑ ανέφερε: «Για παράδειγμα, σε ένα γέμισμα 50 λίτρων στο ρεζερβουάρ μας, ο πολίτης με τη δική μας πρόταση γλιτώνει 20 ευρώ. 17 ευρώ από τον ΕΦΚ και 4 ευρώ που συμπαρασύρεται και ο ΦΠΑ».

Για να καταλήξει στα εξής: «Η Ν.Δ. μας έβγαλε πρωταθλητές στην Ευρώπη στις εισπράξεις ΦΠΑ σε σχέση με το ΑΕΠ, οι έμμεσοι φόροι είναι οι πιο άδικοι και επιβαρύνουν δυσανάλογα τα χαμηλότερα στρώματα» και «τα αποτελέσματα του 2022 έφεραν 3 δισ. ευρώ υπερπλεόνασμα, το οποίο η Ν.Δ. δεν επέστρεψε στην κοινωνία, όπως γινόταν επί ΣΥΡΙΖΑ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)