to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:34 | 01.06.2023

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: «Κυνική ομολογία της ΝΔ: Όσοι ελ. επαγγελματίες και αγρότες δεν έχουν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, να μείνουν ακάλυπτοι»

«Αυτό που λέει τώρα η ΝΔ σε 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες είναι ότι αν δεν έχουν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, να μείνουν ακάλυπτοι»


«O ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω μνημονίων πέρασε νόμο ώστε 2,5 εκατ. ανασφάλιστοι συμπολίτες μας να καλύπτονται ιατροφαρμακευτικά από το δημόσιο σύστημα υγείας. Αυτό που λέει τώρα η ΝΔ σε 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες είναι ότι αν δεν έχουν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, να μείνουν ακάλυπτοι» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Real Fm 97.8», απαντώντας σε σχετική δήλωση του πρώην Υπουργού της ΝΔ κ. Σκυλακάκη. Και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η απάντηση της ΝΔ; Αυτή είναι η ανάπτυξη που οραματίζεται;».

«Για μία ακόμη φορά η συζήτηση για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία δεν διεξάγεται με σοβαρούς όρους. Η ΝΔ έχει δημιουργήσει ένα νέο μηχανισμό προπαγάνδας και διαστρέβλωσης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Χαρίτσης και ξεκαθάρισε ότι «στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπεται καμία νέα αύξηση φορολογικών υποχρεώσεων για τις επιχειρήσεις».

«Η ΝΔ θα πρέπει να απαντήσει για την αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης κατά 2,8 δισ. τον χρόνο την τελευταία τετραετία, εξαιτίας των υψηλών έμμεσων φόρων».

«Θα επιστρέψουμε τα χρήματα αυτά στην κοινωνία με έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και διύλισης πετρελαίου, όπως έχει συστήσει και η ΕΕ» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί στη Βουλή για 90% υπερφορόλογηση των υπερκερδών των εταιρειών αυτών, αλλά ουδέποτε προχώρησε σε αυτή» υπενθύμισε και επισήμανε ότι «αν θέλουμε η ΔΕΗ να λειτουργεί με όρους κοινής ωφέλειας και προστασίας του δημόσιου συμφέροντος θα πρέπει να ακολουθήσει μία εντελώς διαφορετική πολιτική συγκράτησης των τιμολογίων».

«Είναι κρίσιμο να αποφασίσουμε πώς θα αξιοποιήσουμε τις πεπερασμένες δημοσιονομικές δυνατότητες που έχουμε στην διάθεση μας» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης  και υπογράμμισε ότι «αν θέλουμε πράγματι να προχωρήσουμε σε ουσιαστική ελάφρυνση των μεσαίων στρωμάτων θα πρέπει να υπάρξει ανακατανομή των βαρών προς όφελος των ασθενέστερων και των μικρομεσαίων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)