to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αλήθεια, κύριε Σκέρτσο;

Απέναντι στη μεταπολιτική επιχείρηση τρομοκρατίας, να μην φοβηθούμε να αναδείξουμε τις ξεκάθαρες προτάσεις για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα


Ο πρώην γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, νυν εκπρόσωπος Μητσοτάκη, είναι ταλαντούχος και ικανότατος μεν, προπαγανδιστής και ψεύτης δε. Εξέδωσε χθες έναν… δεκάλογο «fake news του ΣΥΡΙΖΑ». Δέκα σημεία, ένα προς ένα, παραποίηση, ψέματα μα και θράσος. Γιατί πράγματι χρειάζεται πολύ θράσος να μιλάει για fake news ο κύριος Σκέρτσος. Ο ίδιος που προεκλογικά γυρνούσε από κανάλι σε κανάλι έχοντας ανά χείρας ένα χαρτί εκτυπωμένο στο σπίτι του, το οποίο βάφτιζε έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Το απροκάλυπτο ψέμα αποκαλύφθηκε, αφού ούτε επίσημη έκθεση υπήρξε, ούτε γνωμοδότηση του ΓΛΚ, παρά μόνο εκτιμήσεις του γαλάζιου επιτελείου και του κύριου Πατέλη. Βέβαια, στην Ελλάδα της μιντιακής μονοφωνίας ουδέν θέμα ανέκυψε εκ τούτου.


Την ίδια ώρα, το σύστημα προπαγάνδας της Ν.Δ. δεν επιδιώκει απλώς να συσκοτίσει και να παραποιήσει τις θέσεις και το πρόγραμμα της αντιπολίτευσης. Αυτό το στάδιο ξεπεράστηκε. Σήμερα βιώνουμε το καθεστώς του ιδιώνυμου: κάθε συζήτηση για φορολογία μετατρέπεται από τη μιντιακή παντοκρατορία σε εξαγγελία φοροεπιδρομής. Απέναντι στη μεταπολιτική επιχείρηση τρομοκρατίας και αλλοίωσης του δημοκρατικού διαλόγου, να μην φοβηθούμε να αναδείξουμε τις ξεκάθαρες προτάσεις για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα: φορολόγηση των υπερκερδών διυλιστηρίων και εταιρειών ενέργειας που ξεπέρασαν τα 6 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος ως αποτέλεσμα της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία, θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους στον ενεργειακό τομέα στο 5%, μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα, μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%, αύξηση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ και τη σειρά των υπόλοιπων στοχευμένων και κοστολογημενων μέτρων που προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ας αντιστρέψουμε όμως το ερώτημα: γιατί δεν έχουν ακόμα φορολογηθεί τα υπερκέρδη, όπως συμβαίνει σε σειρά κρατών της Ε.Ε.; Πού θα βρει τα λεφτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη χρηματοδότηση του προγράμματός του, που προβλέπει μονάχα ελαφρύνσεις στα πολύ ψηλά εισοδήματα, ενώ αφήνει ανέγγιχτο το φορολογικό καθεστώς για την πλειονότητα, γεγονός που οδήγησε σε ρεκόρ υπερεσόδων από την έμμεση φορολογία, δηλαδή στην αφαίμαξη των πολιτών; Αλήθεια, κύριε Σκέρτσο, θα μιλήσετε εσείς για fake news και παραποίηση; Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει!

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)