to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Με τον φακό του Left.gr: Η δεύτερη μέρα δυναμικών κινητοποιήσεων για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα (φωτ.)

Στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά για συλλαλητήριο, ανταποκρίθηκαν μαζικά μια σειρά σωματεία, οι σύλλογοι της ΟΓΕ, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πειραιά, Φοιτητικοί Σύλλογοι, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή.


Την απαίτηση να μη θυσιάζεται η ζωή και η υγεία κανενός εργαζόμενου στο βωμό της κερδοφορίας, διαδήλωσαν με μαζική, μαχητική πορεία στους δρόμους του Πειραιά εργαζόμενοι και νεολαία.

Μία πρώτη νίκη για τους μεταλλεργάτες, η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο για να αποκτήσει ισχύ νόμου για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου. Ομοίως και η Κοινή Υπουργική Απόφαση, ώστε να γίνονται έλεγχοι από τις πενταμελείς Επιτροπές όλες τις μέρες της εβδομάδας και σε όλες τις βάρδιες.

«Εδώ και δύο μέρες είμαστε στους δρόμους, μετατρέποντας τη θλίψη για το χαμό του συναδέλφου μας σε οργή και αγώνα», σημείωσε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου.

Από το βήμα της συγκέντρωσης κατήγγειλε το γεγονός ότι το κράτος και οι μηχανισμοί του είναι «ταγμένοι» στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει τα αιτήματα για μέτρα προστασίας σαν «κόστος», «γραφειοκρατία» και «εμπόδιο» για τις δουλειές στα ναυπηγεία.

Φωτογραφίες από τον Άγγελο Καλοδούκα και το Left.gr:

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη μέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος οι οποίοι σύμφωνα με το ΕΚΠ απαιτούν:

-εντατικοποίηση των ελέγχων για τη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας

-ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου

-άμεση επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας και του πυροσβεστικού σταθμού στο Πέραμα με πλήρη εξοπλισμό και την απαραίτητη στελέχωση τους

-άμεση κήρυξη τους ΤΣΣΕ ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών υποχρεωτικής για τις όλες επιχειρήσεις του κλάδου από το υπουργείο Εργασίας και εφαρμογή τους σε όλους τους χώρους εργασίας.

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας από το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, ενώ διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και την Τρίτη (αναλυτικά εδώ).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)