to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:16 | 30.05.2023

Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: Θα αναμετρηθούμε προγραμματικά με τη Δεξιά

«Έχουμε αναγνωρίσει ότι δεν επικοινωνήσαμε όσο και όπως έπρεπε το πρόγραμμά μας. Αυτή λοιπόν τη συζήτηση που αφορά το αύριο στη χώρα, σκοπεύουμε να την κάνουμε τώρα», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευη της στο ραδιόφωνο του ALPHA και στον Τ. Χατζή


Θα αναμετρηθούμε  προγραμματικά με τη Δεξιά

«Κάναμε εις βάθος αυτοκριτική, εντοπίσαμε λάθη στρατηγικά και τακτικής  και αναλάβαμε τις ευθύνες μας. Δεν τις μοιράζουμε ούτε στο λαό, ούτε προφανώς στους δημοσιογράφους, παρά το γεγονός ότι η μιντιακή υπεροπλία της Νέας Δημοκρατίας είναι δεδομένη.

Παράλληλα, ανασυνταχτήκαμε οργανωτικά και ανανεώθηκε ο εκλογικός μηχανισμός  με νέα Εκλογική Επιτροπή με στελέχη από το pool των υποψηφίων και του think tank τα οποία συνδυάζουν τεχνοκρατική επάρκεια, εξειδίκευση, πολιτική εμπειρία αλλά και την φρεσκάδα.

Εν ολίγοις, με νέο βηματισμό και το κυβερνητικό μας πρόγραμμα που απαντά με συγκεκριμένες, κοστολογημένες προτάσεις στα προβλήματα της κοινωνίας, ξεκινάμε να δώσουμε το μήνυμά μας άμεσα, θετικά και ουσιαστικά. Σήμερα είναι μία νέα μέρα και νέα προεκλογική περίοδος με κενή κάλπη και μοναδικό επίδικο το μέλλον της χώρας και τη ζωή  των ελλήνων πολιτών», είπε μεταξύ άλλων.

Τα καμπανάκια είναι πολλά για την επόμενη μέρα. Δίνουμε τη μάχη για άμεση αλλαγή συσχετισμών τώρα

«Θα παλέψουμε την αλλαγή συσχετισμών τώρα, άμεσα γιατί τα καμπανάκια είναι πολλά.  Έχουν ήδη έρθει τα μηνύματα της Κομισιόν, ήδη ενεργοποιείται ο μηχανισμός επαγρύπνησης για το χρέος της χώρας, ήδη αυξήθηκαν οι εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών κατά 14%, ήδη αναγγέλθηκε η είσπραξη απαιτήσεων για χρέη στον ΕΦΚΑ κοντά στα 45 δις ή πως από 1η Ιουνίου  όσοι δε ρυθμίσουν οφειλές κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η χώρα πέρασε μνημόνια, πανδημία, υπάρχουν άνθρωποι που έμειναν πίσω επειδή δεν μπόρεσαν. Εμείς παραλάβαμε χρεοκοπημένα ταμεία και δώσαμε κατευθείαν περίθαλψη σε δύο εκατομμύρια ανθρώπους ανασφάλιστους. Σε αυτά θα γυρίσουμε πάλι;» σημείωσε σχετικά με την μάχη των εκλογών.

Δεν θα επιτρέψουμε στη Νέα Δημοκρατία να αφήσει τους πολίτες ανασφάλιστους, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη-Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα κάθε πολίτη στη δημόσια υγεία

Σχετικά με το θέμα των ημερών που είναι η ανάλγητη εγκατάλειψη χιλιάδων ασφαλισμένων στη μοίρα τους λόγω χρεών σημείωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  έχει πρόγραμμα να εξασφαλίσει για όλους ελεύθερη πρόσβαση στην υγεία. Όποιος δεν μπορεί να πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές θα τον πετάμε έξω από τα νοσοκομεία; Δεν μιλάμε για τους κακοπληρωτές εδώ, μιλάμε για τους μικρομαγαζάτορες π.χ.  που έχουν ιδιωτικό χρέος. Το χρέος αυτό αυξήθηκε κατά 45 δις και το δημόσιο χρέος 50 δις.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι ο λαός έχει παραπλανηθεί, ισχυριζόμαστε όμως ότι  δεν αναδείξαμε εγκαίρως όσα έρχονται, δεν προβάλαμε τις λύσεις μας, τις προτάσεις μας. Η ΝΔ έχει τυπώσει ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα χωρίς κανένα νούμερο μέσα. Μια ανάπτυξη θα έρθει που θα τα λύσει όλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  έχει συγκεκριμένα νούμερα, η επίπτωση του προγράμματός του είναι 5,5 δις το χρόνο.

Λόγου χάρη, για τη δημόσια υγεία ο ΣΥΡΙΖΑ λέει νέο μισθολόγιο για τους υγειονομικούς και σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο δαπανών. Τα νοσοκομεία τα πήραμε σε δραματική οικονομική κατάσταση και τα παραδώσαμε με αποθεματικό. Και αυτό ήταν το έργο μας για τη χώρα συνολικά. Τη νοικοκυρέψαμε, τη στήσαμε στα πόδια της, σε τροχιά ανάπτυξης με ταμεία γεμάτα. 

Ματαίως  λοιπόν αναζητούνται ευθύνες στην Αριστερά και στην τετραετή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για περίπου όλα τα δεινά της χώρας από τη Μεταπολίτευση. Οι ευθύνες της χρεοκοπίας και της διάλυσης της χώρας έχουν κομματικό ονοματεπώνυμο. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)