to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:03 | 30.05.2023

Πολιτική

Ρένα Δούρου: Ζητάμε τη ψήφο των πολιτών για τη διακυβέρνηση της χώρας, με ρεαλιστικό, βιώσιμο κι άμεσα εφαρμόσιμο πρόγραμμά

«Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης της ΝΔ από χθες μας εξηγούν σε διάφορα τραπέζια διαλόγου ότι το πρόβλημα με την Τράπεζα Θεμάτων είναι της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Βέβαια για την τραγωδία των Τεμπών, οι ευθύνες ήσαν… διαχρονικές και έφθαναν μέχρι την εποχή της δραχμής» δήλωσε χαρακτηριστικά η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


“Ζητάμε τη ψήφο των πολιτών για τη διακυβέρνηση της χώρας. Ζητάμε τη ψήφο των πολιτών ως κόμμα εξουσίας, κόμμα που δεν είναι συμπλήρωμα άλλου και πάμε συσπειρωμένοι στη νέα κρίσιμη μάχη της 25ης Ιουνίου για μια προοδευτική κυβέρνηση”: υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, υποψήφια βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, μιλώντας σήμερα στον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα στο Κανάλι 1 90.4 στην εκπομπή “Πειραιάς 24”. “Έχουμε στα χέρια μας το πρόγραμμά μας, που δεν το έφτιαξαν κάποιοι τεχνοκράτες ή σύμβουλοι αποκομμένοι από την κοινωνία, μέσα σε 4 τοίχους, αλλά το φτιάξαμε με τους πολίτες, για τους πολίτες”.

Η Ρένα Δούρου υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει καθαρά την πρότασή του, το ρεαλιστικό, βιώσιμο, άμεσα εφαρμόσιμο πρόγραμμά απέναντι στο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ, με τον οποίο διεκδικεί την παντοδυναμία, διεκδικεί να ασκήσει ανεξέλεγκτη την εξουσία για άλλα τέσσερα χρόνια. «Γιατί έχουμε την εμπειρία της πρώτης 4ετίας κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και κανένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να διαγράψει τις καταστροφικές πολιτικές»

«Σήμερα το Πέραμα αλλά και όλη η χώρα πενθούν. Ένας εργαζόμενος πατέρας έχασε τη ζωή του γιατί πλέον οι έλεγχοι στους εργασιακούς χώρους είναι ανύπαρκτοι. Γιατί έχει καταργηθεί ουσιαστικά το ΣΕΠΕ»

Δίνουμε τη μάχη κατά της αλαζονείας του 40%

Είχα χθες την εμπειρία, μιλώντας με εκπρόσωπο της προηγούμενης κυβέρνησης και όποιο θέμα κι αν άνοιγε, από το ΕΣΥ, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ως την Τράπεζα θεμάτων, η απάντηση ήταν μία: πήραμε 40%. Ανοίγαμε το θέμα της στεγαστικής πολιτικής που μόνο ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε πρώτος στη χώρα μας, και η απάντηση ήταν 40%. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αν εμείς δεν αναλάβουμε τη μάχη για τη νίκη και μείνει αυτή η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην εξουσία, τι θα σημάνει για την πατρίδα μας με δεδομένα και τα όσα διατυπώνει η Κομισιόν αλλά και τις θέσεις των κκ Λαγκέρντ και Γιέλεν, που δεν προδιαγράφουν ευοίωνο μέλλον.

Τα ζητήματα της κυβερνοασφάλειας είναι φυσικά σπουδαία. Όμως οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης της ΝΔ από χθες μας εξηγούν σε διάφορα τραπέζια διαλόγου ότι το πρόβλημα με την Τράπεζα Θεμάτων είναι της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Βέβαια για την τραγωδία των Τεμπών, οι ευθύνες ήσαν… διαχρονικές και έφθαναν μέχρι την εποχή της δραχμής. Και δεν μπαίνω καν στην ουσία της χρησιμότητας της Τράπεζας θεμάτων που απορρίπτουν γονείς και παιδιά.

Μονομέτωπος ο αγώνας μας: πολιτικός μας αντίπαλος η ΝΔ

Γνωρίζουμε ποιος είναι ο πολιτικός μας αντίπαλος: η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης που εκβιάζει με … τρίτες εκλογές αν δεν αποσπάσει στις 25 Ιουνίου αυτοδυναμία. Να μην χρειαστεί να πάμε σε τρίτες εκλογές για να κάνουμε το χατήρι σε έναν άνθρωπο και το επιτελείο του που όποιο κι αν είναι το πρόβλημα, η απάντηση είναι “εμείς πήραμε 40%”! Και αν αυτό δεν είναι αλαζονεία τότε τι είναι;

Μακριά από εμάς κάθε πρόθεση για … εμφύλιο στο εσωτερικό της δημοκρατικής παράταξης. Εννοείται φυσικά ότι απαντάμε σε κάθε πρόκληση αλλά δεν επιδιώκουμε τη σύγκρουση. Έχουμε κάνει την ιεράρχησή μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, το θέμα του δημόσιου διαλόγου ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και όχι ο απολογισμός του έργου της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Να το ξεκαθαρίσω: ο δικός μας αγώνας είναι μονομέτωπος. Ο αγώνας μας είναι κατά της ΝΔ και των επικίνδυνων νεοφιλελεύθερων πολιτικών της που απειλούν την κοινωνία, το ΕΣΥ, τη δημόσια παιδεία, το εισόδημα.

Με τη νέα εκλογική Επιτροπή και το ρεαλιστικό μας πρόγραμμα συστηνόμαστε ξανά στους πολίτες

Ήδη από το βράδυ της 21ης Μαίου δεν κρυφτήκαμε. Αναγνωρίσαμε αμέσως ότι πρόκειται για μεγάλη ήττα. Αναγνωρίσαμε ότι είχαμε να κάνουμε με στρατηγική ήττα της απλής αναλογικής. Μια ήττα για την οποία έχουμε την ευθύνη όπως ευθύνη, και σημαντική έχουν και οι δημοκρατικές δυνάμεις που είδαν στην απλή αναλογική μόνο ένα μέσο για να αυξήσουν τον αριθμό των εδρών τους. Από εκεί και πέρα οι βαθύτερες αιτίες της ήττας είναι πολλές. Οργανωτικές, τακτικής, δημόσιας εκφοράς του λόγου, παρέμβασης στα ΜΜΕ. Και δεν ήταν φυσικά μόνο υπόθεση ενός λάθος ενός κορυφαίου στελέχους. Η ανάλυσή τους δεν μπορεί να γίνει μέσα στις λίγες μέρες. Δεν θα ήμασταν σοβαροί αν λέγαμε ότι βρήκαμε τις αιτίες μέσα σε λίγα 24ωρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι χάνουμε τον καιρό μας.

Συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή όπου ο πρόεδρος του κόμματος ανέλαβε πλήρως την ευθύνη, δημιουργήθηκε η νέα εκλογική επιτροπή για να συστηθούμε ξανά στους πολίτες, να πάμε πόρτα, πόρτα, με το τεκμηριωμένο, κοστολογημένο, ρεαλιστικό πρόγραμμά μας στο χέρι, που δεν είχε τον πρώτο λόγο στην προεκλογική εκστρατεία για τις κάλπες της 21ης Μαίου.

Βάζουμε πάνω από όλα το “εμείς”

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ έχει αρχηγό. Τον Αλέξη Τσίπρα, Που με τη γενναία ομιλία του στην ΚΕ ανέλαβε πλήρως την ευθύνη, δεν την επιμέρισε. Δεν την φόρτωσε στις πλάτες άλλων. Ζήτησε συγγνώμη από τους ψηφοφόρους μας για τη βαριά ήττα Στον αντίποδα βέβαια με τον κ. Μητσοτάκη που είναι η επιτομή του ανεύθυνου αρχηγού που μεταφέρει σε άλλους ώμους τις ευθύνες. Βάζουμε πάνω από όλα το “εμείς”. Το συμφέρον της κοινωνίας. Το συμφέρον των πολλών. Όχι για λόγους κάποιου κομματικού πατριωτισμού αλλά γιατί έτσι καταλαβαίνουμε τη σχέση του κόμματος με την κοινωνία.

Δεν πρόκειται για κάποια άσκηση κομματικού πατριωτισμού. Έχουμε πάρει 100% το μήνυμα που μας έστειλαν οι πολίτες στις 21 Μαίου.

Σε λογική αναίσχυντων ψευδών η δεξιά Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής

Μετά από τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, ακολουθούν εξίσου κρίσιμες αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε ό,τι αφορά τη δεξιά διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, δεν φθάνει που έχει οδηγήσει στα βράχια την Περιφέρεια, δεν φθάνει που χρησιμοποιεί τα ακροδεξιά δεκανίκια για να περνά τις αποφάσεις της, τώρα προσπαθεί να παραπληροφορήσει, με φέικ νιούζ, εμφανίζοντας έργα δικά μας, της διοίκησης της Δύναμης Ζωής, με πόρους του ΠΕΠ Αττικής της περιόδου 14 – 20, ως δικά της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανάπλαση του Φαληρικού όρμου, που εμείς παραδώσαμε με σχεδόν ολοκληρωμένη την πρώτη φάση και 4 χρόνια μετά παραμένει βαλτωμένη.

Τώρα και μετά και την πρωτοφανή απόφαση – κόλαφο του ΠΕ.ΣΥ που απέρριψε τον Οικονομικό Απολογισμό έτους 2022, η νυν Διοίκηση έχει μπει στη λογική των αναίσχυντων ψευδών, επιχειρώντας να παραπληροφορήσει για να δημιουργήσει παραπλανητικές εντυπώσεις ενώ για παράδειγμα, έχει διαλύσει συμβάσεις 18 σπουδαίων έργων για την Περιφέρεια. Και πλέον κατασκευάζει ψεύτικες εικόνες με έργα της δικής μας Διοίκησης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)