to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:30 | 30.05.2023

Πολιτική

Πέραμα: Στο πλευρό των εργαζομένων ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητά να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ «για τη ραγδαία αύξηση των εργατικών ατυχημάτων εξαιτίας της πλήρους απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, της κατάλυσης των εργασιακών σχέσεων, της μη τήρησης των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και της διάλυσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας» τονίζει η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Άλλος ένας νεκρός εργάτης, αυτή τη φορά στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος.  Ο 57ος νεκρός, εν ώρα εργασίας, μέσα στους τέσσερις πρώτους μήνες του 2023» σημειώνει σε δήλωση της η Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ράνια Σβίγκου.

57 θύματα μιας οικονομικής ανάπτυξης που αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή, για τους πολλούς όπως υπογραμμίζει. Μιας ανάπτυξης «που θυσιάζει, στο βωμό της αύξησης των κερδών λίγων και οικονομικά ισχυρών, τα εργασιακά δικαιώματα, τους ελέγχους ασφαλείας, το δικαίωμα να δουλεύεις σε ένα ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον.

Η Ράνια Σβίγκου υπογραμμίζει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ «για τη ραγδαία αύξηση των εργατικών ατυχημάτων εξαιτίας της πλήρους απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, της κατάλυσης των εργασιακών σχέσεων, της μη τήρησης των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και της διάλυσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Στην περίπτωση του Περάματος, καταργήθηκε και η Δημόσια Αρχή Λιμένα, η οποία είχε τη δυνατότητα να ελέγχει τι συμβαίνει στο χώρο του λιμανιού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρει η Ρ. Σβίγκου, «στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, αγωνίζεται  για τα εργασιακά δικαιώματα, για αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας.  Αλλά και απαιτεί την άμεση διερεύνηση και την διαλεύκανση των αιτίων του τραγικού ατυχήματος, όπως και την απόδοση ευθυνών».

Αναλυτικά η δήλωση της Ράνιας Σβίγκου:

Άλλος ένας νεκρός εργάτης, αυτή τη φορά στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος.  Ο 57ος νεκρός, εν ώρα εργασίας, μέσα στους τέσσερις πρώτους μήνες του 2023.

57 θύματα μιας οικονομικής ανάπτυξης που αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή, για τους πολλούς. Που θυσιάζει, στο βωμό της αύξησης των κερδών λίγων και οικονομικά ισχυρών, τα εργασιακά δικαιώματα, τους ελέγχους ασφαλείας, το δικαίωμα να δουλεύεις σε ένα ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες για τη ραγδαία αύξηση των εργατικών ατυχημάτων εξαιτίας της πλήρους απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, της κατάλυσης των εργασιακών σχέσεων, της μη τήρησης των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και της διάλυσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Στην περίπτωση του Περάματος, καταργήθηκε και η Δημόσια Αρχή Λιμένα, η οποία είχε τη δυνατότητα να ελέγχει τι συμβαίνει στο χώρο του λιμανιού.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε τα εργατικά ατυχήματα να θεωρούνται «παράπλευρες απώλειες», ούτε να ανεχόμαστε ένα καθεστώς εργοδοτικής ασυδοσίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, αγωνίζεται  για τα εργασιακά δικαιώματα, για αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας.  Αλλά και απαιτεί την άμεση διερεύνηση και την διαλεύκανση των αιτίων του τραγικού ατυχήματος, όπως και την απόδοση ευθυνών.

Δ. Τεμπονέρας: «Το τραγικό εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα δείχνει την εργασιακή ζούγκλα που φέρει τη σφραγίδα Μητσοτάκη»

Την ώρα που ο Κ. Μητσοτάκης πανηγύριζε για τις εκλογικές του επιδόσεις στο Πέραμα, άλλος ένας εργάτης στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη έχανε τη ζωή του και άλλοι δύο τραυματίζονταν σοβαρά, σημειώνει ο  συντονιστής της Εκλογικής Επιτροπής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Τεμπονέρας με αφορμή το τραγικό δυστύχημα χθες.

Σχολιάζοντας καυστικά πως οι «καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας» που υπόσχεται η Νέα Δημοκρατία, μεταφράζονται σε ανασφάλεια και άθλιες συνθήκες δουλειάς.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, με επανασύσταση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και συχνούς και τακτικούς ελέγχους, για να μπει τέλος στην εργασιακή ζούγκλα που φέρει τη σφραγίδα του Κ. Μητσοτάκη».

Αναλυτικά η δήλωση του Διονύση Τεμπονέρα:

Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης πανηγύριζε για τις εκλογικές του επιδόσεις στο Πέραμα, άλλος ένας εργάτης στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη έχανε τη ζωή του και άλλοι δύο τραυματίζονταν σοβαρά.

Οι «καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας» που υπόσχεται η Νέα Δημοκρατία, μεταφράζονται σε ανασφάλεια και άθλιες συνθήκες δουλειάς.

Ο Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, με επανασύσταση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και συχνούς και τακτικούς ελέγχους, για να μπει τέλος στην εργασιακή ζούγκλα που φέρει τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)