to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:32 | 30.05.2023

Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας στο Star: Μάχη ως το τελευταίο λεπτό για ανατροπή του συσχετισμού

«Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο για να ανατρέψουμε αυτόν τον συσχετισμό» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη που παρταχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, παραχώρησε  συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.

«Δεν λιποτακτώ, ούτε χθες, ούτε αύριο. Όταν το καράβι βρίσκεται σε τρικυμία ο καπετάνιος έχει την υποχρέωση να μην βουτήξει στη θάλασσα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και υπογράμμισε ότι «το πιο κρίσιμο είναι αν θα συνεχιστούν πολιτικές που θα διευρύνουν την ανισότητες, τις αδικίες».

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, όταν ρωτήθηκε για τα συναισθήματά του μετά το αρνητικό αποτέλεσμα, είπε:

«Ήταν σοκ, συναισθήματα θλίψης και απογοήτευσης. Δεν το περιμέναμε. Προέχει για εμάς να ξεπεράσουμε το σοκ, να ανασυγκροτηθούμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας. Δεν ψάχνουμε να βρουν τα αιτία στον λαό ή στους αντιπάλους μας. Τα ψάχνουμε σε εμάς, στην εικόνα μας. Στον στρατηγικό μας εγκλωβισμό στο όραμα της απλής αναλογικής που το πολιτικό σύστημα δεν ήταν έτοιμο να το αποδεχτεί».

«Δεν μετανιώνουμε για την απλή αναλογική, ήταν όραμα της Αριστεράς»

Όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, «δεν μετανιώνουμε για την απλή αναλογική, ήταν όραμα της Αριστεράς. Να έχουμε ένα πολιτικό σύστημα χωρίς τοξικότητα, με συγκλίσεις. Την ανωριμότητα αυτού του πολιτικού συστήματος ακολούθησε και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού που φάνηκε ότι επιθυμεί αυτοδύναμες κυβερνήσεις και όχι συνεργασίας. Καταθέσαμε δημόσια τις προτάσεις μας και είδαμε ότι η στάση των άλλων προοδευτικών κομμάτων ήταν εχθρική απέναντι στην προοπτική της συνεργασίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  εκτίμησε ότι «η βασικότερη αιτία αυτού του αποτελέσματος που δεν περίμενε κανείς, είχε να κάνει με το τσουνάμι των τελευταίων ημερών καθώς ο αντίπαλος κατάφερε να επιβάλλει την ατζέντα του φόβου του πολύ μακρινού 2015 και όχι όσα συνέβησαν τα τελευταία 4 χρόνια».

«Πήγαν στην κάλπη οι πολίτες συζητώντας την παραπληροφόρηση ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τις εισφορές και όχι ότι ήδη η ΝΔ έχει αφήσει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας και επισήμανε: «Κι εγώ μαζί δεν κατάφερα να κατευθύνω την πολιτική συζήτηση στα μεγάλα διακυβεύματα της επόμενης μέρας που είναι με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνηθεί ο τόπος την επόμενη τετραετία».

Πληροφορίες από Αυγή - ΑΠΕ/ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)