to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:41 | 29.05.2023

Κοινωνία

Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων ζητά η ΟΛΜΕ μετά και το σημερινό «βασανιστήριο» σε χιλιάδες μαθητές

Για επιμονή του υπουργείου Παιδείας στο συγκεκριμένο μέτρο, που προτιμάει να βασανίζει για ώρες καθηγητές και μαθητές, παρά να δώσει μία απλή οδηγία οι εξετάσεις να γίνουν με θέματα που θα βάλουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί κάνει λόγω η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωση της


Αν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το απλό ζήτημα ενδοσχολικές εξετάσεις, μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα γίνει αν συμβεί κάτι παρόμοιο στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν σε λίγες μέρες σημειώνει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωση της για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες μαθητές του Λυκείου που δίνουν ενδοσχολικές εξετάσεις να παραμένουν για ώρες μέσα στις αίθουσες και στο προαύλιο των σχολείων.

Η κατάρρευσης της Τράπεζας Θεμάτων από το πρωί, που παρά τις διαβεβαιώσεις του ΙΕΠ ότι «αποκαταστάθηκε» το τεχνικό πρόβλημα, σε πολλά Λύκεια υπάρχει διαφορετική εικόνα, καθώς σε πολλά οι εξετάσεις στην Α' και Β' τάξη αναβλήθηκαν για το τέλος του προγράμματος των εξετάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε πολλές περιπτώσεις τα θέματα που βγαίνουν μέσω της κλήρωσης από την Τράπεζα είναι ατελή, αλλά όταν οι εκπαιδευτικοί επιχειρούν να λάβουν άλλα η Τράπεζα...δεν τους το επιτρέπει, λέγοντας ότι «η κλήρωση έγινε»!

Ολη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση σε πολλά Λύκεια, με αποτέλεσμα η ΟΛΜΕ να εκδώσει ανακοίνωση τονίζοντας ότι το ΥΠΑΙΘ «προτιμάει να βασανίζει για ώρες καθηγητές και μαθητές, παρά να δώσει μία απλή οδηγία οι εξετάσεις να γίνουν με θέματα που θα βάλουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί».

Η ΟΛΜΕ ζητά την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, που λειτουργούν σαν φίλτρα απόρριψης μαθητών από τα Λύκεια, που έχουν οδηγήσει σε σημαντική εντατικοποίηση την μαθησιακή διαδικασία και σε αύξηση του άγχους των μαθητών, όπως υπογραμμίζει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Σήμερα το πρωί κατέρρευσε η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων, με αποτέλεσμα τα σχολεία όλης της Ελλάδας να αδυνατούν να βγάλουν θέματα.

Εν τω μεταξύ, για να γίνει η κλήρωση των θεμάτων από την Τράπεζα, οι καθηγητές αναγκάζονται να βρίσκονται στα σχολεία από τις 7:00 το πρωί.

Είναι, δε, τόση η επιμονή του υπουργείου στο συγκεκριμένο μέτρο, που προτιμάει να βασανίζει για ώρες καθηγητές και μαθητές, παρά να δώσει μία απλή οδηγία οι εξετάσεις να γίνουν με θέματα που θα βάλουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.

Αν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το απλό ζήτημα ενδοσχολικές εξετάσεις, μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα γίνει αν συμβεί κάτι παρόμοιο στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν σε λίγες μέρες.

Ακόμα και αν η πλατφόρμα τελικά λειτουργήσει, η ΟΛΜΕ επιμένει να ζητά την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, που λειτουργούν σαν φίλτρα απόρριψης μαθητών από τα Λύκεια, που έχουν οδηγήσει σε σημαντική εντατικοποίηση την μαθησιακή διαδικασία και σε αύξηση του άγχους των μαθητών.

=

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)