to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:03 | 27.05.2023

Πολιτική

Χ. Καφαντάρη: Πανστρατιά του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και προβολή του προγράμματός μας με ενιαίο λόγο

«Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Έχουμε μια καινούρια εκλογική μάχη στις 25 Ιουνίου»


H Χαρά Καφαντάρη, Υποψήφια Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.,  στις 26.05.2023, στον ραδιοφωνικό σταθμό ELLADA FM σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Έχουμε μια καινούρια εκλογική μάχη στις 25 Ιουνίου. Οφείλουμε όλοι, να συστρατευθούμε με ΕΝΙΑΙΟ ΛΟΓΟ.
Κάνουμε μια έντονη προσπάθεια. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αντιστοιχεί στις δυνατότητές μας, ούτε στη δουλειά που κάναμε. Πολύ περισσότερο, στο Πρόγραμμα που έχουμε για την Κοινωνία.
Οφείλουμε να βγούμε έξω, προβάλλοντας το Πρόγραμμά μας και ΟΧΙ καταγγέλλοντας! Να γίνει σαφές στον κόσμο τί πολιτικό Πρόγραμμα έχουμε, τί πρόταση και διέξοδο από την κρίση.
Όσοι μας ακούνε πρέπει να γνωρίζουν! Από 1η Ιουνίου, αν δεν έχουν τακτοποιηθεί οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ, είτε με ρυθμίσεις είτε με εξόφληση, ΔΕΝ θα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη! Δηλαδή πάμε πολύ πίσω: στη δύσκολη εποχή του 2012-2014, που ΔΕΝ είχαν όλοι πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία!
Με βάση το εαρινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα υπάρξουν αυξήσεις μισθών ή όχι;
Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι αυτή η κατάσταση ΝΑΙ, μπορεί να ανατραπεί!
Ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυβερνήσει, γιατί έχει πρόταση! Πρόταση διεξόδου, με κοστολογημένο και συγκεκριμένο Πρόγραμμα! Τολμώ να πω, πάμε στην εκλογική μάχη για να ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
Διαφορετικά, θα έχουμε έναν ανεξέλεγκτο πρωθυπουργό, χωρίς μια ισχυρή αξιωματική Αντιπολίτευση...
Έγιναν πολλά επικοινωνιακά λάθη. Ένα πρώτο, ήταν ότι η ατζέντα του '15-'19 έπαιξε πάρα πολύ. Ξέχασαν, ότι μεσολάβησε η πραγματικότητα του '19-'23, μία τραγική πραγματικότητα! Επάνω σε τούτη την πραγματικότητα, δεν έγινε η συζήτηση που θα έπρεπε να γίνει.
Εμείς κάναμε το Δημοκρατικό μας Καθήκον. Γιατί πάντα μαζικό αίτημα ήταν η απλή, ανόθευτη Αναλογική. Δεν περπάτησε αυτή η λογική, ηττήθηκε.
Όταν εμείς μιλούσαμε για συνεργασία στη διακυβέρνηση με απλή Αναλογική, τα λοιπά κόμματα του δημοκρατικού χώρου γύρισαν την πλάτη. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η σπέκουλα από πλευράς της #ΝΔ.
Έχουμε πρόταση. Θα ανατρέψουμε τα πράγματα. Θα ανατρέψουμε αυτή τη μονοκρατορία, που τείνει να εδραιωθεί αν επιβεβαιωθούν τα ποσοστά του κου Μητσοτάκη, από την 21η Μάη.
Αφού ρωτάτε, αν μπορώ να πω, η επικοινωνιακή τακτική που ακολουθήθηκε, δεν ήταν αυτή που πρέπει. Πολύ περισσότερο για ένα πρώην και μέλλον κυβερνόν κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.
Καλούμε σε ένα πανδημοκρατικό εγερτήριο συσπείρωσης των Αριστερών και Δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου! Οφείλουμε να στηρίξουμε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ώστε να παίξει ρόλο στα μέλλοντα ζητήματα της χώρας μας.
Δεν είναι του παρόντος τα εσωκομματικά ζητήματα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Του παρόντος είναι η τρέχουσα εκλογική μάχη! Μετά την 25η Ιούνη ο όποιος απολογισμός. Το γνωρίζουμε όλοι καλά αυτό.
Πρέπει επιτέλους να υπάρξει μια κυβέρνηση φιλολαϊκή, που δε θα υποτάσσεται σε ιδιωτικά συμφέροντα, που θα προασπίζει τη Δημοκρατία και τα Δικαιώματα.
Το Πρόγραμμά μας μιλάει με σαφήνεια. Και για την Εργασία, και για το άλλο, εναλλακτικό μας αναπτυξιακό μοντέλο: το πώς θα κατανέμονται οι πόροι, το αν θα στηρίζεται η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, κ.α.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)