to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:45 | 23.05.2023

Πολιτική

Με τον Ν. Ανδρουλάκη έκλεισε ο κύκλος των διερευνητικών - Επέστρεψε αμέσως την εντολή στην ΠτΔ

Έκλεισε, πριν λίγο, ο κύκλος των διερευνητικών εντολών προς τα κόμματα από την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χωρίς, όπως αναμένονταν, να προκύψει κυβερνητική λύση ή έστω προσπάθεια κυβερνητικής λύσης, καθώς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν παρέλαβε την τρίτη διερευνητική εντολή καθώς «δεν υπάρχουν περιθώρια για κυβερνητικές συγκλίσεις στη βάση προγραμματικών συνεννοήσεων»


Έκλεισε, πριν λίγο, ο κύκλος των διερευνητικών εντολών προς τα κόμματα από την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χωρίς, όπως αναμένονταν, να προκύψει κυβερνητική λύση ή έστω προσπάθεια κυβερνητικής λύσης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, τρίτος στη σειρά πολιτικός αρχηγός, επέστρεψε αμέσως την διερευνητική εντολή που έλαβε, σύμφωνα με το Σύνταγμα,  από την ΠτΔ,  χωρίς να κάνει χρήση της.

«Επιστρέφω την εντολή που έλαβα, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για κυβερνητικές συγκλίσεις στη βάση προγραμματικών συνεννοήσεων» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη σύντομη συζήτησή του με την Κατ. Σακελλαροπούλου κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και ανοίγοντας το δρόμο για τη διεξαγωγή εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Νωρίτερα, και  ο Αλέξης Τσίπρας παρέλαβε και παρέδωσε αμέσως  τη διερευνητική στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τις δεύτερες εκλογές.

Η Βουλή θα ορκιστεί την Κυριακή ενώ τη Δευτέρα το πρωί θα εκλέξει προεδρείο και το απόγευμα της Δευτέρας θα διαλυθεί για να προκηρυχθούν νέες εκλογές που όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθούν στις 25 Ιουνίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)