to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:24 | 19.05.2023

Πολιτική

Χ. Καφαντάρη: Συντεταγμένα και συλλογικά, με μόνο «όπλο» το Πρόγραμμά μας, για το καλό της Ελλάδας

«Το προκείμενο είναι ένα: Όλα θα αλλάξουν, με την Κυβέρνηση των πολλών. Και όχι εκείνων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα ολίγων, όπως η τωρινή κυβέρνηση» σημείωσε η υποψήφια βουλεύτρια με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Β2 Δυτικό Τομέα της Αθήνας


«Συντεταγμένα και συλλογικά, με μόνο "όπλο" το Πρόγραμμά μας, πάμε να αναλάβουμε την Κυβέρνηση της πατρίδας μας» τόνισε σε συνέντευξη της η υποψήφια βουλεύτρια με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, Χαρά Καφαντάρη, στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του MEGA TV.

Αναφέρθηκε επίσης στα αυτόματα αντανακλαστικά του κόμματός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «για όποιον δε συμφωνεί ή αποκλίνει του συμβολαίου Αλλαγής και θέλω να είμαι σαφής...»

Επανέλαβε τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα που τόνισε πως «το Πρόγραμμά μας δεν περιλαμβάνει νέους φόρους στη μεσαία τάξη και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα!».

Αντίθετα όπως υπογράμμισε η Χαρά Καφαντάρη περιλαμβάνει «στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα στη Δυτική Αθήνα όπου εκλέγομαι, καθώς μικρομεσαίοι και μαγαζάτορες κλείνουν ο ένας μετά τον άλλον!»

Εκτίμησεπως στη Β2 Δυτικής Αθήνας «θα είμαστε πρώτοι, καθότι ήμασταν ακόμα και στις τελευταίες εκλογές, όπου είχε κερδίσει η ΝΔ»

Όπως σημείωσε με νόημα «ενώ 4 χρόνια ο κος Μητσοτάκης εκλέγεται στις γειτονιές των "ψυκτικών" όπως λέει, στα Δυτικά μας, είναι ΑΠΩΝ! Τα σεισμόπληκτα σχολεία του Αιγάλεω δεν αποκαταστάθηκαν, η Υγεία χτυπά κόκκινο, τα νοικοκυριά και οι επιχειρηματίες στενάζουν!».

«Το προκείμενο είναι ένα: Όλα θα αλλάξουν, με την Κυβέρνηση των πολλών. Και όχι εκείνων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα ολίγων, όπως η τωρινή κυβέρνηση...» κατέληξη η Χαρά Καφαντάρη.

Έκδηλος ο φόβος της ΝΔ για την εκλογική μάχη της Κυριακής

H Χαρά Καφαντάρη μιλώντας στο Bluesky και στην εκπομπή ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ανέφερε πως «το μείγμα των φόρων είναι 60% έμμεσοι φόροι και το 40% άμεσοι φόροι. ​Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μιλάει για μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης, που ο κ. Μητσοτάκης αρνείται. Η σχέση μεταξύ έμμεσων και άμεσων φόρων θα αλλάξει».

«Η δήλωση του κ. Κατρούγκαλου ήταν προσωπική και άστοχη. Τονίζω τα αυτόματα αντανακλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Όποιος δεν συμφωνεί ή αποκλίνει του συμβολαίου Αλλαγής, τίθεται εκτός της εκλογικής διαδικασίας. Σε αντίθεση με τη ΝΔ, που έχει στα ψηφοδέλτιά της στις Σέρρες  τον κ. Καραμανλή ο οποίος πολιτικά έχει ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών»
Χαρακτήρισε ατυχής τη σύγκριση δύο ανόμοιων περιόδων, 2015-2019 όπου διακυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και 2019-2023 όπου διακυβέρνησε η ΝΔ. «Το 2015-2019 είχαμε την τρόικα και τους δανειστές. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βάλανε τη χώρα μας στα μνημόνια. Πάρα ταύτα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατάφερε να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια, να αφήσει αποθεματικό και να κρατήσει την κοινωνία όρθια.»


«Τώρα, για πρώτη φορά ο Δημοκρατικός αριστερός κόσμος θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα του και να κυβερνήσει. Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης προσπαθούν με κάθε τρόπο να ενισχυθούν προεκλογικά. Να σκεφτούν όμως σοβαρά αν θα αναλάβουν το κόστος να σύρουν τον κόσμο σε επόμενες εκλογές, αν αρνηθούν να συνεργαστούν στο πλαίσιο της Προοδευτικής Δημοκρατικής Κυβέρνησης
που προτείνουμε.
Στις 18 με 20 μέρες τελειώνει ο μισθός και η σύνταξη των πολιτών. Την 21η Μαΐου με αυτό το κριτήριο πρέπει να πάει ο λαός στην κάλπη και να απαλλαγούμε πλέον από την καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Δεσμευόμαστε για ΠΝΠ για αναστολή πλειστηριασμών για 3 μήνες για την πρώτη κατοικία, κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια και μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ειδικού φόρου κατανάλωσης.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)