to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:36 | 18.05.2023

Πολιτική

Δημ. Τζανακόπουλος: Φανερό το άγχος της ΝΔ για τη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών από μια προοδευτική κυβέρνηση

Σημεία συνέντευξης του υποψήφιου Βουλευτή Α΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Τζανακόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό Open (Δ. Καμπουράκης-Π. Στάθης)


-Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να εκπέμψει ένα μήνυμα σταθερότητας και αναρωτιέται κανείς αν μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και άλλη μια τετραετία Μητσοτάκη είναι σταθερότητα. Σημαίνει σταθερότητα για τη χώρα ή σημαίνει γενικευμένη κοινωνική και οικονομική αστάθεια;

-Η Νέα Δημοκρατία και ο κύριος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός, έχουν αποτύχει σε όλα τα πεδία της πολιτικής και έχουν αποτύχει στρατηγικά, αρχής γενομένης από το ζήτημα της οικονομίας. Έχουμε μια ασφυκτική πίεση να ασκείται στα λαϊκά νοικοκυριά. Έχουμε μείωση του μέσου πραγματικού μισθού για το 2022 κατά 7,5%. Έχουμε την ακριβότερη τιμή στη βενζίνη. Έχουμε υψηλότατο πληθωρισμό στα τρόφιμα αλλά και στην ενέργεια. Την ίδια στιγμή έχει κλείσει ένας κύκλος πανδημίας και είμαστε η χειρότερη χώρα στην Ευρώπη. Έχουμε το μεγάλο κοινωνικό ζήτημα, το στεγαστικό, που ανοίγει με τους 700.000 πλειστηριασμούς που απειλούν την πρώτη κατοικία των Ελλήνων λόγω ακριβώς του πτωχευτικού νόμου που ψήφισε ο κ. Σταικούρας. Αυτά λοιπόν είναι ακριβώς οι αιτίες της γενικευμένης κοινωνικής και οικονομικής αστάθειας, όπως αστάθεια είναι και η μεγάλη πληγή στο σώμα της δημοκρατίας μας.

-Προϋπόθεση για να φύγει αυτή η κυβέρνηση, είναι να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, να υπερψηφιστεί το πρόγραμμά του για προστασία της πρώτης κατοικίας, για ενίσχυση του εισοδήματος, για να υπάρξει μείωση των τιμών. Έτσι ανοίγει απολύτως ο δρόμος για μια προοδευτική διακυβέρνηση.

-Κανένα κόμμα και ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει περίπτωση τη Δευτέρα, εφόσον υπάρχουν οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί, να πει ότι δε σχηματίζει κυβέρνηση και να οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές. H απλή αναλογική δεν είναι ένα εμπεδωμένo εκλογικό σύστημα στη χώρα. Δεν είμαστε ούτε Λουξεμβούργο, ούτε Ελβετία, ούτε Αυστρία. Άρα μια κυβέρνηση τέτοια θα είναι εξαρχής υπονομευμένη. Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, θα διαμορφωθεί δημοκρατική και προοδευτική κυβέρνηση, για τον απλούστατο λόγο ότι κανείς δεν θα ωφεληθεί παρά μόνο τα δύο μεγάλα κόμματα από μία δεύτερη εκλογική μάχη.

-Ο Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση της εφημερίδας Documento για το εάν υπάρχει πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κυβέρνηση ειδικού σκοπού ξεκαθάρισε ότι “δικός μου στόχος είναι μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας μακράς πνοής για μια τετραετία που θα συμπεριλαμβάνει όλους τους ειδικούς σκοπούς” εξηγώντας ότι δεν αποκλείει εκ των προτέρων την πιθανότητα να προκύψει μια τέτοια συζήτηση. Βέβαια τη Νέα Δημοκρατία την πιάνει και ένα άγχος, αν προκύψει μια τέτοια συζήτηση, γιατί μπορεί να πάει και κανένας φυλακή για το σκάνδαλο των υποκλοπών και εκεί θα αρχίσουν τα πράγματα να γίνονται δύσκολα.

πιο ντροπιαστική δήλωση που έχει γίνει από πρωθυπουργό της χώρας, από οποιοδήποτε πολιτικό στέλεχος, ότι οι άνθρωποι οι οποίοι γυρίζουν στα σπίτια τους και λείπουν τα παιδιά τους και οι οποίοι κινητοποιήθηκαν απέναντι στον κύριο Καραμανλή εργαλειοποιούν τον πόνο τους για να προκαλέσουν πολιτική αντιπαράθεση. Αυτό δείχνει  απόλυτη αναισθησία. Δε μπορούμε να κάνουμε συμψηφισμούς μεταξύ μιας πολιτικής εκτίμησης και μεταξύ αυτής της αναίσχυντης πολιτικής δήλωσης του κυρίου Μητσοτάκη, ο οποίος αν δεν του τα έχουν γραμμένα, δε μπορεί να συγκροτήσει τις σκέψεις του. Και εν συνεχεία ο κ. Σκέρτσος μετά το debate και μετά τη χθεσινή του τοποθέτηση στη συνέντευξη, βγαίνει να μαζέψει αυτά που είπε ο πρωθυπουργός του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)