to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:58 | 17.05.2023

Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Μόνο με προοδευτική δημοκρατική κυβέρνηση θα αλλάξει η πραγματικότητα στην Ελλάδα

«Δεν ξέρω ποια μπορεί να είναι η πραγματικότητα στις ελίτ, στους ανθρώπους οι οποίοι ζουν πλουσιοπάροχα και κερδίζουν από απευθείας αναθέσεις. Αλλά η πραγματικότητα στην Ελλάδα σήμερα είναι μια θλιβερή πραγματικότητα. Και αυτό θα έρθει να το αλλάξει μια προοδευτική δημοκρατική κυβέρνηση»


Σημεία συνέντευξης του υποψήφιου βουλευτή Α΄  Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δημήτρη Τζανακόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό Bluesky (Σ. Ξενάκης):

-Είναι μια δημοκρατική παράδοση στην Ευρώπη ο αρχηγός του πρώτου κόμματος να είναι ταυτόχρονα και πρωθυπουργός. Για παράδειγμα στη Γερμανία, το πρώτο και το δεύτερο κόμμα είχαν 1,5 μονάδα διαφορά και ποσοστά άνω του 30%. Εκεί λοιπόν το δεύτερο κόμμα δεν ήταν ένας μικρός εταίρος. Ήταν ένα κόμμα αντίστοιχα ισχυρό. Δεν αμφισβητήθηκε ποτέ η δυνατότητα και η υποχρέωση να είναι η κ. Μέρκελ τότε καγκελάριος Γερμανίας. Άρα η κίνηση του ΚΙΝΑΛ αμφισβητεί στον πυρήνα της τη λαϊκή βούληση και τέτοια παιχνίδια με πρωθυπουργούς πρόσωπα τεχνοκρατικά ή πολιτικά καλό είναι να μην ξανανοίξουν στη χώρα γιατί μόνο κακό προκάλεσαν.

-Η Νέα Δημοκρατία θέλει τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό και ει δυνατόν αυτοδύναμο, διότι αυτή είναι η μοναδική οδός για τη σταθερότητα της χώρας. Και αναρωτιέται κανείς είναι σταθερότητα να έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη με δεύτερη χώρα το Βέλγιο; Είναι σταθερότητα να έχουμε μείωση του ονομαστικού εισοδήματος την περίοδο 19-21, ενώ καμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν είχε μείωση του ονομαστικού εισοδήματος.  Είναι κανονικότητα και σταθερότητα να είμαστε οι πρώτοι στην Ευρώπη σε νεκρούς στην πανδημία. Είναι κανονικότητα και σταθερότητα να έχουμε κομμένα 20.000 παιδιά κάθε χρόνο από το δημόσιο πανεπιστήμιο για να θησαυρίζουν στην κυριολεξία οι κολεγιάρχες; Είναι σταθερότητα και κανονικότητα να παρακολουθούνται υπουργοί της κυβέρνησης, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Το να φύγει ο Κ. Μητσοτάκης ισοδυναμεί με μια άλλη διακυβέρνηση της χώρας που θα στηρίξει το εισόδημα, θα μειώσει τις τιμές, θα ρυθμίσει τα χρέη.

-Δεν ξέρω ποια μπορεί να είναι η πραγματικότητα στις ελίτ, στους ανθρώπους οι οποίοι ζουν πλουσιοπάροχα και κερδίζουν από απευθείας αναθέσεις. Αλλά η πραγματικότητα στην Ελλάδα σήμερα είναι μια θλιβερή πραγματικότητα. Και αυτό θα έρθει να το αλλάξει μια προοδευτική δημοκρατική κυβέρνηση.

-Και ο Κ. Μητσοτάκης και το σύνολο της κυβέρνησης και των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, λένε ότι θα συνεχίσουν να κάνουν ακριβώς αυτό που κάνουν επί τέσσερα χρόνια. Δηλαδή δεν θα κάνει καμία παρέμβαση για την προστασία της πρώτης κατοικίας και για τους πλειστηριασμούς, για να ενισχυθεί το εισόδημα των ανθρώπων, καμία παρέμβαση στην αγορά εργασίας, καμία παρέμβαση για να στηρίξει το ΕΣΥ. Όλα πάνε καλά, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αλλαγές. Είναι η περιγραφή της τετραετίας της ΝΔ και όχι περιγραφή της τετραετίας μας. ​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)