to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:20 | 17.05.2023

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Χυδαία η επίθεση Μητσοτάκη στους συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών

«Αυτή η χυδαία επίθεση ακολούθησε την αναγνώριση, πριν λίγες μέρες στο debate, για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών»


Σημεία συνέντευξης του Γιάννη​ Μπαλάφα, υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στο διαδικτυακό σταθμό ONECHANNEL (στη δημοσιογράφο Μ. Μπάρμπα):

Για τις δηλώσεις Μητσοτάκη

Η είδηση της ημέρας είναι η χυδαία επίθεση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών. Αυτή η χυδαία επίθεση ακολούθησε την αναγνώριση, πριν λίγες μέρες στο debate, για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών. Αν τα προσθέσουμε στην τεράστια ακρίβεια, η οποία συνεχίζεται και κατά τον κ. Σταϊκούρα θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα (όπως εξάλλου δείχνουν και οι ευρωπαϊκοί δείκτες), έχουμε το σκηνικό στις παραμονές των εκλογών. 

Επειδή όμως τα γεγονότα είναι συγκεκριμένα, να κάνω μια διόρθωση που θεωρώ σημαντική. Η απεργία των μηχανοδηγών έχει εξαγγελθεί για τις 30 Μαΐου. Δηλαδή, εννέα μέρες μετά τις εκλογές. Γεγονός που καταρρίπτει κάθε «μύθο» περί «εργαλοιοποίησης του πόνου».

Η αγανάκτηση του κόσμου φάνηκε, εκτός από τη μήνυση των συγγενών των νεκρών και στην πρόσφατη κινητοποίηση στις Σέρρες, έξω από το γραφείο του πρώην Υπουργού, που παραιτήθηκε για να ξανακατέβει υποψήφιος μετά από λίγο διάστημα.  

Για την κυβέρνηση «ειδικού σκοπού»

Χθες, για άλλη μια φορά, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την πάγια θέση μας  για κυβέρνηση συνεργασίας, όπως θα προκύψει από το σύστημα της απλής αναλογικής στη βάση ενός προωθητικού προγράμματος. Σε αντίθεση με το στόχο της ΝΔ για αυτοδυναμία -γεγονός που αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός, όσες εκλογικές αναμετρήσεις κι αν γίνουν-  η προοπτική της προγραμματικής συνεργασίας με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοικτή. Μάλιστα, προχθές το Euractiv έδωσε τη χαριστική βολή στις μεγαλοστομίες του Κ. Μητσοτάκη περί καλής επίδοσης και αυτοδυναμίας με την τελευταία δημοσκόπηση να δείχνει ισοπαλία.

Πρόθεσή μας είναι μία σταθερή κυβέρνηση συνεργασίας, με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό έχουμε απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλα τα προοδευτικά κόμματα. Αν κάποιοι θέλουν να αυτο-εξαιρεθούν είναι δικαίωμά τους. Η επόμενη μέρα, όμως, των εκλογών θα δημιουργήσει νέα δεδομένα και όλοι μας θα κληθούμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)