to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το δίλημμα και ο φόβος

Μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξασφαλίζει ότι το βράδυ της 21ης Μαΐου το μήνυμα θα είναι ηχηρό.


Στην τελική ευθεία προς την 21η Μαΐου, τα διακυβεύματα της κάλπης ξεκαθαρίζουν. Το δίλημμα των εκλογών είναι «Τσίπρας ή Μητσοτάκης» υποστήριξε χθες ο πρωθυπουργός από την περιοδεία του στου Ζωγράφου.

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος, ο Σκέρτσος, οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. καταλήγουν στη γραμμή ότι με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη δεν υφίσταται προοπτική συνεργασίας.

Το σύστημα Μητσοτάκη φοβάται. Αυτό που τρέμουν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι το βουβό προεκλογικό κλίμα θα εκφραστεί στις κάλπες σαν δημοκρατική έκρηξη.

Όσο πλησιάζουμε στην Κυριακή, το κλίμα μεταβάλλεται. Ο φόβος, ο θυμός, η απόγνωση μετουσιώνονται από παγωμάρα σε αποφασιστικότητα. Η μαζική συμμετοχή, ιδιαίτερα των νέων, μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα για τις εξελίξεις, για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η κοινωνία, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Είναι η συνθήκη εκείνη που θα αναγκάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τα μαζέψει από το Μαξίμου το βράδυ της Κυριακής.

Η απλή αναλογική μπορεί να βγάλει κυβέρνηση αν συνεργαστεί το πρώτο με το τρίτο κόμμα κι αυτό είναι κάτι που γνωρίζει καλά ο Μητσοτάκης. Αυτό θα πρέπει να γνωρίζουν και οι πολίτες που αμφιταλαντεύονται για το αν θα πάνε στην κάλπη. Έστω και με μισή ψήφο, θα επιχειρήσει να συγκροτήσει κυβέρνηση «κουρελού» για τη συνέχιση της πολιτικής του.

Ακρίβεια και φτωχοποίηση για τους πολλούς, υπερκέρδη για τους λίγους, παρακολουθήσεις, κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, ξεπούλημα του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών αγαθών.

Μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξασφαλίζει ότι το βράδυ της 21ης Μαΐου το μήνυμα θα είναι ηχηρό: Ως εδώ, ήρθε η ώρα για δημοκρατική αλλαγή. Τα διλήμματα λοιπόν των εκλογών είναι σαφή: Μητσοτάκης ή αλλαγή, Μητσοτάκης ή Δημοκρατία, Μητσοτάκης ή δικαιοσύνη.

Λίγες ημέρες έμειναν, ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο. Ας τον δικαιώσουμε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)