to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:03 | 14.05.2023

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Θα επαναφέρουμε άμεσα τη 13η σύνταξη και θα δώσουμε τα αναδρομικά με τρεις ετήσιες δόσεις

«Οι συνταξιούχοι έπεσαν θύματα της ΝΔ και για τις αυξήσεις των συντάξεων που τους εξαπάτησαν και για τα αναδρομικά που τους έλεγαν να μη κάνουν προσφυγές για να τα διεκδικήσουν καθώς και με τη μη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς -την οποία αναβάλει για την επόμενη τετραετία αν και εφόσον έχουμε μεγάλη ανάπτυξη» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


«Το ζήτημα των νέων ανθρώπων είναι το πιο επίκαιρο ζήτημα των ημερών μας. Για εμάς, η κατάργηση της ΕΒΕ δεν είναι προεκλογική δέσμευση. Το υποστηρίζουμε εδώ και τρία χρόνια» τόνισε σε συνέντευξη του ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, Γιάννης Μπαλάφας στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY. Σημείωσε παράλληλα πως «επιβάλλεται να προλάβουμε ακόμα και αυτή τη χρονιά να την καταργήσουμε, γιατί είναι ένας νόμος ο οποίος είναι άδικος, χωρίς λογική και εκδικητικός, με στόχο να δημιουργήσει πελατεία για τα ιδιωτικά κολλέγια. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής της κ. Κεραμέως αφήνει παιδιά έξω από τα δημόσια πανεπιστήμιο, ενώ τα ιδιωτικά κολλέγια κυριολεκτικά θησαυρίζουν πολλαπλασιάζοντας κάθε χρόνο τα κέρδη τους. Είναι μια αδικία για τη νεολαία που πρέπει από την επόμενη κιόλας μέρα να καταργηθεί»

Για την αύξηση των συντάξεων τον περασμένο Ιανουαρίο, οπως εξήγησε ο Γ. Μπαλάφας, είναι η εφαρμογή της συμφωνίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη Τρόικα το 2017. «Μετά από σκληρή διαπραγμάτευση συμφωνήθηκε η αύξηση μισθών και συντάξεων, με τον όρο όμως να εφαρμοστεί από την 1/1/2023, όπως και έγινε. Όσο και αν προσπαθεί να το εμφανίσει η ΝΔ ως δική της επιτυχία, δεν είναι. Είναι όμως δική της ευθύνη ότι το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης στις συντάξεις εξουδετερώθηκε από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό και, φυσικά, το γεγονός ότι οι αυξήσεις που δόθηκαν αντί για 7,75% όπως όριζε ο νόμος έγινε από ελάχιστη έως και μηδενική»

Αναφέρθηκε επίσης στην αποτυχία της κυβέρνησης να συγκρατήσει την ακρίβεια και να ελέγξει τα καρτέλ της ενέργειας, απορροφούν οποιαδήποτε αύξηση. Εμείς λέμε γενναίες αυξήσεις, με ταυτόχρονη κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και με μείωση του ΕΦΚ στην ενέργεια.

«Οι συνταξιούχοι έπεσαν θύματα της ΝΔ και για τις αυξήσεις των συντάξεων που τους εξαπάτησαν και για τα αναδρομικά που τους έλεγαν να μη κάνουν προσφυγές για να τα διεκδικήσουν καθώς και με τη μη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς -την οποία αναβάλει για την επόμενη τετραετία αν και εφόσον έχουμε μεγάλη ανάπτυξη. Όλα αυτά τα πράγματα εμείς τα βάζουμε ξεκάθαρα στο πρόγραμμα μας. Θα επαναφέρουμε άμεσα τη 13η σύνταξη και θα δώσουμε τα αναδρομικά με τρεις ετήσιες δόσεις» ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 «Είναι προφανές πως σε μία χώρα που μόνο οι πλούσιοι μπορούν να πάρουν δάνειο, όπως ο Κ. Μητσοτάκης, δε μπορεί να υπάρξει σοβαρή ανάπτυξη» τόνισε ο Γ. Μπαλάφας προσθέτοντας πως «η μεσαία τάξη ασφυκτιά, ενώ οι φόροι όλων μας πηγαίνουν στην ενίσχυση των τραπεζών, οι οποίες έχουν υπερκέρδη χωρίς να δίνουν δάνεια. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα. Και τα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως και η τραπεζική δανειοδότηση, πηγαίνουν σχεδόν εξ' ολοκλήρου σε μια χούφτα επιχειρήσεων και φίλων της κυβέρνησης, την ίδια ώρα που η μεσαία τάξη φτωχοποιείται και οι πιο αδύνατοι έχουν πρόβλημα επιβίωσης»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)