to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:48 | 12.05.2023

Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: O Μητσοτάκης οικοδομεί καθεστώς και απαξιώνει τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς

«Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αυτοδυναμία, για τον απλούστατο λόγο ότι απεχθάνεται οποιασδήποτε μορφής έλεγχο. Δεν θέλει συνεργάτες διότι οικοδομεί καθεστώς, μια κυβέρνηση που δεν δίνει λογαριασμό, δεν ελέγχεται, απαξιώνει τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς».


Σε συνέντευξη του ο υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό ART  και την E. Κοσμοπούλου τόνισε τα εξής σημεία:

Oι διεκδικητές της πρωτιάς είναι τα κόμματα τα οποία θα έχουν τη βασική επίσπευση για το ποιος και πώς θα διαμορφωθεί κυβέρνηση. Μεγάλη είδηση είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης για πρώτη φορά αναγνώρισε ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών. Ενδεχομένως να μην του τα είχαν γράψει καλά οι συνεργάτες του. Είπε ότι δεν έχουν δοθεί επαρκείς απαντήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Δεν έχουν δοθεί επαρκείς απαντήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών από τον ίδιο τον κύριο Μητσοτάκη.

-Είναι πανθομολογούμενο ότι έχουμε μια υπόθεση η οποία έχει πληγώσει πάρα πολύ βαθιά τη δημοκρατία. Ο κ. Ανδρουλάκης παρακολουθήθηκε παρανόμως, διότι δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος για την παρακολούθηση του οποιουδήποτε, παρά μόνο λόγος εθνικής ασφάλειας. Και αυτό είναι γιγαντιαία ομολογία ενοχής.

-Αυτό σημαίνει ότι έχει τελεστεί ποινικό αδίκημα. Και αναρωτιέται κανείς πώς η κυρία Βλάχου που υπέγραφε τις αποφάσεις είναι ακόμα στη θέση της και υπογράφει αποφάσεις για την παρακολούθηση Ελλήνων πολιτών; Πώς είναι δυνατόν η υπόθεση αυτή να παραμένει στη Δικαιοσύνη στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης επί εννέα μήνες και να μην έχει υπάρξει καμία άσκηση δίωξης; Έχουμε τετελεσμένα ποινικά αδικήματα, τα οποία θα πρέπει να διαλευκανθούν και να δούμε πόσο ψηλά φτάνουν.

-Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αυτοδυναμία, για τον απλούστατο λόγο ότι απεχθάνεται οποιασδήποτε μορφής έλεγχο. Δεν θέλει συνεργάτες διότι οικοδομεί καθεστώς, μια κυβέρνηση που δεν δίνει λογαριασμό, δεν ελέγχεται, απαξιώνει τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς.

-Έχει δώσει 10 δισεκατομμύρια, με την ευκαιρία της πανδημίας, απευθείας αναθέσεις, οι οποίες σε πολύ μεγάλο βαθμό έχουν κατευθυνθεί σε επιχειρηματικά συμφέροντα με προνομιακές σχέσεις με την κυβέρνηση, σε εταιρείες που ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια που δεν είχαν αντικείμενο σχετικό με τις συγκεκριμένες αναθέσεις. Έχουμε μία ανέλεγκτη διαδικασία όπου μοιράζονται οι πόροι του ελληνικού λαού, δηλαδή οι πόροι του Ταμείου ανάκαμψης σε 13 εταιρείες.

-Αυτή τη στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει να διώξει τον κύριο Μητσοτάκη και το καθεστώς του από τη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό προκύπτει από το σύνολο των δημοσκοπήσεων, εννοώντας όχι κομματικές προτιμήσεις. Το 70% του ελληνικού λαού θέλει να φύγει αυτή η κυβέρνηση, χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ καθορίζει τους όρους για την έλευση της πολιτικής αλλαγής.

-Ο φόβος της προοδευτικής διακυβέρνησης είναι πάρα πολύ μεγάλος και για τη Νέα Δημοκρατία και για τα στελέχη της. Για ένα κόμμα το οποίο χρωστάει 400 εκατομμύρια ευρώ και θα οδηγήσει τη χώρα στην οικονομική ανάπτυξη. Για ένα υπουργικό συμβούλιο, το οποίο χρωστάει 12 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες και θα οργανώσει επιτελικά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Δηλαδή άνθρωποι οι οποίοι είναι πλήρως εξαρτημένοι από το τραπεζικό σύστημα και είναι ανοιχτοί σε πολιτικές και οικονομικές πιέσεις. Αυτή είναι η συνθήκη του πολιτικού χώρου, ο οποίος αναζητά αυτοδυναμία.

Δείτε εδώ απόσπασμα:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)