to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:16 | 09.05.2023

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημαίνει κανόνες ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις απλήρωτες υπερωρίες

Για πανικό του Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε λόγο ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο 105.5 FM», αναφερθείς στις νέες εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ για επίδομα 150 ευρώ στους νέους.


“Ένας άνθρωπος ο οποίος διαρκώς αυτοθαυμάζεται για το πόσο μετρημένο οικονομικά είναι το πρόγραμμά του, να πετά 10 μέρες πριν τις εκλογές διάφορες εξαγγελίες για επιδόματα, είναι σίγουρα κινήσεις πανικού”, τόνισε. Ερωτηθείς για το πώς εκτιμά ότι αντιμετωπίζουν οι νέοι τέτοιες εξαγγελίες, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε: “νομίζω ότι από τη μια όλα αυτά αντιμετωπίζονται με απαξίωση, από την άλλη με πλήρη αδιαφορία”.

“Σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία, η ΝΔ δεν έχει πει τίποτα για ένα από τα πιο κεντρικά προβλήματα των νέων ανθρώπων, για το στεγαστικό. Ακόμα και σε αυτό το πρόγραμμα με τα δάνεια για αγορά σπιτιού που απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, φαίνεται ότι δεν υπάρχουν σπίτια τα οποία να ανταποκρίνονται στα κριτήρια που βάζουν και, φαίνεται επίσης, ότι τα μόνα διαθέσιμα σπίτια τελικά, θα προέλθουν από πλειστηριασμούς. Αυτό είναι κοινωνικός κανιβαλισμός…”, είπε χαρακτηριστικά.

“Βλέπουμε εικόνες βαρβαρότητας τις τελευταίες μέρες, να χάνει το σπίτι του ανάπηρος άνθρωπος 81 ετών, για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ”, σχολίασε.

“Ένας νέος άνθρωπος που στις 22 του μήνα θέλει να έχει κανονικό 8ωρο και να μην δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες έχει επιλογή να ψηφίσει Αριστερά, να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ένα παιδί το οποίο μετά το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ πήρε ιθαγένεια, αλλά η οικογένειά του -άνθρωποι που μπορεί να είναι 25 χρόνια στην Ελλάδα- ακόμα δεν έχει χαρτιά, έχει επιλογή να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το ίδιο και ένας νέος φοιτητής που αναγκάζεται να δουλέψει για να συντηρήσει στις σπουδές του και κινδυνεύει να διαγραφεί, ακριβώς λόγω της αυταρχικής αντίληψης που εισάγει η ΝΔ στο πανεπιστήμιο”, εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφερθείς στην ελάχιστη βάση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τόνισε: “δεν επιτρέπουν στα παιδιά που έχουν γράψει κάτω από τη βάση να μπουν στο πανεπιστήμιο, αλλά στο κολέγιο μπορούν να μπουν αν πληρώσουν”. “Στο τέλος της ημέρας, αυτό που ενδιαφέρει την κ. Κεραμέως είναι η πελατεία”, δήλωσε.

Και συνέχισε: “σήμερα το πρωί βρεθήκαμε, μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου, στα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, η κατάσταση είναι παρακμή”.

“Στους ελεγκτικούς μηχανισμούς το βασικό που μπορεί και πρέπει να κάνει μια πολιτική ηγεσία, είναι να δίνει σήμα στήριξης στη δουλειά τους -κάτι που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και δεν το έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη”, σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. “Πριν λίγες μέρες έγινε βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας στα Άνω Λιόσια. Ούτε που το είδαμε στις ειδήσεις, ούτε ο αρμόδιος υπουργός θεώρησε καθήκον του να επισκεφθεί το χώρο και να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους, ούτε  μισή κουβέντα δεν είπαν”, σημείωσε.

“Η ΝΔ είναι μια δύναμη βαθιάς θεσμικής ανομίας. Θεωρούν ότι οι εργοδότες μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Το είδαμε όταν ο υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Γεωργιάδης, επισκέφτηκε εργασιακό χώρο, με τον εργοδότη δίπλα του να εκβιάζει εργαζόμενους για το τι θα ψηφίσουν”, πρόσθεσε.

“Αυτό που μάθαμε σήμερα στην Επιθεώρηση Εργασίας είναι ότι άνθρωποι που είχαν έρθει με μετάταξη από άλλες υπηρεσίες και θα έπρεπε ήδη να έχουν εκπαιδευτεί ως επιθεωρητές και να κάνουν ελέγχους, παραμένουν στάσιμοι σε άσχετες εργασίες”, υπογράμμισε. “Και το κερασάκι είναι ότι αυτές τις μέρες ο διοικητής της Επιθεώρησης Εργασίας έδωσε bonus στον εαυτό του 45 χιλιάρικα για να έχει συνολικά το χρόνο 100.000 ευρώ μισθό”, σχολίασε.

Τέλος, αναφερθείς στα κεντρικά διλήμματα των εκλογών, υπογράμμισε: “υπάρχει ένα σημαντικό δίλημμα για την επόμενη μέρα, αλήθεια ή συγκάλυψη”. “Και αυτό αφορά τα όσα έγιναν στην πανδημία, τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, το σκάνδαλο των υποκλοπών και βέβαια, την τραγωδία στα Τέμπη”, τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)