to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:46 | 09.05.2023

Πολιτική

Θοδ. Δρίτσας: Η απλή αναλογική απαραίτητος όρος για ανάκτηση της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα

«Όλοι πρέπει να επανεκπαιδευτούμε στις νέες συνθήκες και στα νέα δεδομένα. Να ξεχάσουμε τον δικομματισμό και να σχηματίζονται κυβερνήσεις που θα στηρίζονται σε πραγματικές κοινωνικές πλειοψηφίες»


Ο  υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α΄ Πειραιά & Νησιών Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ τόνισε:

- Σήμερα, υποδεχόμαστε στον Πειραιά τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, που είναι και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Α΄ Πειραιά και τα Νησιά.

- Η σημερινή γιορτή του Αγίου Χριστοφόρου, προστάτη των οδηγών, παραπέμπει και στο οξύτατο πρόβλημα της οδικής ασφάλειας. Στους νέους ανθρώπους, είναι η πρώτη αιτία θανάτου τα τροχαία. Ο κ. Μητσοτάκης μόλις ανέλαβε πρωθυπουργός, δήλωσε ότι το παίρνει απάνω του προσωπικά. Το… ξέχασε όμως.

- Η απλή αναλογική δεν είναι μόνο αξιακού χαρακτήρα επιταγή για την ισοτιμία της ψήφου και γι’ αυτό δεν επιτρέπεται να αμφισβητείται. Είναι και απαραίτητος όρος για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα. Μόνο έτσι μπορούν να εξυγιανθούν οι σχέσεις εκπροσώπησης.

- Όλοι πρέπει να επανεκπαιδευτούμε στις νέες συνθήκες και στα νέα δεδομένα. Να ξεχάσουμε τον δικομματισμό και να σχηματίζονται κυβερνήσεις που θα στηρίζονται σε πραγματικές κοινωνικές πλειοψηφίες.

- Είναι οι πολίτες -οι Έλληνες και οι Ελληνίδες- που στις εκλογές της 21ης Μαΐου, θα δώσουν την εντολή για τις συνεργασίες, το περιεχόμενό τους και τους στόχους τους.

- Η πιο επείγουσα ανάγκη, είναι την επομένη της 21ης Μαΐου να δοθούν λύσεις στα επιτακτικά προβλήματα. Να μην χαθεί η πρώτη κατοικία, να αποκατασταθεί η αγοραστική δύναμη, να σταματήσει η ανασφάλεια για την επόμενη μέρα. Μόνο με αυτήν την προϋπόθεση μπορεί να υπάρχει πραγματική προοπτική και για τα πολύ σοβαρά θέματα στρατηγικής ανάπτυξης της χώρας.

- Απαιτείται συσπείρωση λαϊκών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων. Την ενότητα του λαού θέλουμε.

Ο Θοδωρής Δρίτσας ξεκαθάρισε τέλος με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι, δεν τίθεται θέμα τοπικών νομισμάτων στο Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ότι, ούτε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπερασπίστηκε ποτέ το αντίθετο.

Δείτε το βίντεο: 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)