to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:50 | 08.10.2013

Διεθνή

Συρία: Αεροσκάφη βομβάρδισαν θέσεις των ανταρτών στην επαρχία Ιντλίμπ

Αεροσκάφη της συριακής πολεμικής αεροπορίας βομβάρδισαν σήμερα θέσεις των ανταρτών στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοανατολική Συρία, για να ανακόψουν την επίθεσή τους εναντίον δύο στρατιωτικών βάσεων που θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για το καθεστώς στην περιοχή αυτή, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


"Τα μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν δύο πλήγματα στα περίχωρα της Μααρέτ αλ Νούμαν, ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις γύρω από τη στρατιωτική βάση του Ουάντι Ντέιφ", σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση η οποία βασίζει τις πληροφορίες της σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών σε όλη τη Συρία.

Την Δευτέρα οι αντάρτες ξεκίνησαν μια επιχείρηση, την αποκαλούμενη "Σεισμός" για να καταλάβουν τις βάσεις του Ουάντι Ντέιφ και της Χαμιντίγιε, τις οποίες πολιορκούν εδώ και περίπου ένα χρόνο. Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ.

Το Ουάντι Ντέιφ, όπου φυλάσσονται μεγάλες ποσότητες όπλων, βρίσκεται στα ανατολικά της Μααρέτ αλ Νούμαν ενώ η Χαμιντίγιε είναι στα νότια.

Από τις συγκρούσεις, που συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον πέντε αντάρτες και 10 στρατιώτες. Νωρίτερα σήμερα, ακτιβιστές της επαρχίας αυτής έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός άνδρα που υποστηρίζουν ότι είναι ένας αιχμάλωτος υψηλόβαθμος στρατιωτικός. Ο άνδρας έχει αίματα το πρόσωπο, είναι γυμνός από τη μέση και πάνω και έχει έναν επίδεσμο στο κεφάλι.

Από την Άγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου βεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του σε καμία περίπτωση δεν έχει επιτρέψει σε ριζοσπαστικές ομάδες να περάσουν από το έδαφός της για να πάνε στη Συρία και να πολεμήσουν το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. "Η Τουρκία ουδέποτε έδωσε έγκριση σε ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα να περάσουν τα σύνορα", είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, διαψεύδοντας τις φήμες που κυκλοφορούν.

Ο υπουργός χαρακτήρισε αυτούς τους ισχυρισμούς "εκστρατεία λάσπης" και τόνισε ότι η Τουρκία είναι "στην πρώτη γραμμή των χωρών που πολεμούν την τρομοκρατία με τον πιο αποφασιστικό τρόπο".

Την Παρασκευή, σε συνέντευξή του σε ένα τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι ο πρόεδρος Άσαντ είχε προειδοποιήσει ότι η Άγκυρα θα πληρώσει βαρύ τίμημα για τη στήριξη που παρέχει στους "τρομοκράτες", απαντώντας σε ερώτηση για την παρουσία τζιχαντιστών ανταρτών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στα σύνορα των δύο χωρών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)