to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:59 | 08.05.2023

Κοινωνία

Τρίκαλα: Από παθολογικά αίτια ο θάνατος της 15χρονης μαθήτριας

«Λιποθύμησε στο κέντρο που διασκέδαζαν, τα παιδιά της έκαναν αέρα, δεν ήξεραν τι συμβαίνει. Ο γιατρός που συνόδευε τα παιδιά, επανέφερε το κορίτσι με ΚΑΡΠΑ», μετά την ανακοπή που υπέστη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υπέστη και δεύτερη ανακοπή, που στάθηκε μοιραία για την ζωή του.


Σε παθολογικά αίτια οφείλεται όπως δείχνει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης το αναπάντεχο τέλος της ανήλικης. Η 15χρονη μαθήτρια βρισκόταν στα Τρίκαλα σε σχολική εκδρομή και διασκέδαζε με τους συμμαθητές της. Η μαθήτρια υπέστη δύο φορές ανακοπή και έχασε τη μάχη με τη ζωή καθώς την πρώτη επανήλθε στη ζωή, ωστόσο τη δεύτερη δεν τα κατάφερε.

Την Κυριακή ολοκληρώθηκε η νεκροψία -νεκροτομή της σορού της 15χρονης μαθήτριας.  Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας Ρουμπίνη Λεονταρή θα ακολουθήσουν, όπως σε κάθε περίπτωση θανάτου νεαρού ατόμου, περαιτέρω εξετάσεις για την πλήρη διερεύνηση τυχόν ύπαρξης παθολογικού υπόβαθρου ή άλλου εξωγενούς παράγοντα.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το κορίτσι έφυγε απο την ζωή από παθολογικά αίτια, ενώ είχε προβλήματα με την καρδιά του. «Λιποθύμησε στο κέντρο που διασκέδαζαν, τα παιδιά της έκαναν αέρα, δεν ήξεραν τι συμβαίνει. Ο γιατρός που συνόδευε τα παιδιά, επανέφερε το κορίτσι με ΚΑΡΠΑ», είπε ο Λουκάς Ντούβας, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου ΓΕΛ Βύρωνα, όμως μετά την πρώτη ανακοπή που υπέστη το κορίτσι, όπως ανέφερε, υπέστη και δεύτερη ανακοπή, που στάθηκε μοιραία για την ζωή της.

«Πριν από κάθε πολυήμερη εκδρομή, το σχολείο ζητά υπεύθυνες δηλώσεις από τους γονείς για το εάν τα παιδιά τους έχουν κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας. Αυτή η δήλωση υπάρχει στο αρχείο του σχολείου. Το παιδί συμμετείχε στην εκδρομή με την συναίνεση των γονιών του», σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, σχολιάζοντας αναφορές σε τοπικά ΜΜΕ των Τρικάλων, ότι το κορίτσι αντιμετώπιζε συγκεκριμένα και γνωστά προβλήματα υγείας.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, «στο σχολείο σήμερα η Α’ τάξη δεν θα κάνει μάθημα. Με την εποπτεία του Υπ. Παιδείας και του Δήμου, ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι θα βρεθούν κοντά στα παιδιά της τάξης της άτυχης κοπέλας. Ψυχολόγοι πήγαν και στο ξενοδοχείο των παιδιών, τα ξημερώματα του Σαββάτου», για να τα βοηθήσουν να διαχειριστούν τον θάνατο της συμμαθήτριας και φίλης τους.

Ο Λουκάς Ντούβας ανέφερε πως «λιποθύμησε στο κέντρο που διασκέδαζαν, τα παιδιά της έκαναν αέρα, δεν ήξεραν τι συμβαίνει. Ο γιατρός που συνόδευε τα παιδιά, επανέφερε το κορίτσι με ΚΑΡΠΑ»,  όμως μετά την πρώτη ανακοπή που υπέστη το κορίτσι, όπως ανέφερε, καίτοι μεταφέρθηκε γρήγορα στο νοσοκομείο, υπέστη και δεύτερη ανακοπή, που στάθηκε μοιραία για την ζωή του».

Υπενθυμίζεται πως μετά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Τρικάλων οι γιατροί προσπαθούσαν επί δυο ώρες να το επαναφέρουν, τοποθετώντας ακόμη και βηματοδότη, χωρίς αποτέλεσμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)