to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:05 | 06.05.2023

Πολιτική

Δ. Βίτσα: « Ισχυρή κοινωνική, οικονομική και δημοκρατική Ελλάδα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής»

Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον «REAL FM».


Ισχυρή κοινωνική, οικονομική και δημοκρατική Ελλάδα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής

Εμείς κανέναν δεν πιέζουμε. Απλά κάνουμε μια πολύ σαφή πρόταση προς τα κόμματα που θεωρούμαι προοδευτικά. Από εκεί και πέρα, στο βαθμό που αυτά θελήσουν να ανταποκριθούν με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, θα πρέπει να υπάρξει ένα σαφές - προοδευτικό  πρόγραμμα, κατά κύριο λόγο ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το οποίο να είναι και από πριν γνωστό. Στη συνέχεια λοιπόν θα μπορέσουμε ενώπιον της κοινωνίας και με τον έλεγχο αυτής, αλλά και της Βουλής να το υλοποιήσουμε.

Σε αυτή την πορεία ο καθένας δημιουργεί τις φουρτούνες αλλά και τους παφλασμούς που ο ίδιος θέλει. Βλέπουμε να γίνονται εξαγγελίες, να κατατίθενται σκέψεις και απόψεις κομμάτων  που εμφανίζονται ή έχουν εμφανιστεί ως “μικρά”, απλά γιατί πιστεύουν ότι ευνοούνται προεκλογικά από αυτές.

Δεν μπορώ να φανταστώ να συμπράττει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει την επιστροφή στη δραχμή. Ακόμα και ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης μίλησε για αυτό το “σενάριο”, ως έσχατη εναλλακτική λύση.

Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι μια Ελλάδα με ισχυρό κοινωνικό κράτος, ισχυρή οικονομία, ισχυρό δημοκρατικό καθεστώς, μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ,  που θα παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο που λειτουργεί και δρα η ίδια η ΕΕ.  Όλα αυτά αποτελούν στοιχεία  του προγραμματικού μας πλαισίου, που επιθυμούμε να υλοποιήσει αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας και η Βουλή που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές.

Αυτό που συναντάμε στους δρόμους είναι η διαπίστωση του κόσμου ότι οι ανάγκες της κοινωνίας, ξεπερνούν κατά πολύ τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες της ΝΔ τα τέσσερα τελευταία χρόνια, αντίθετα δημιούργησαν νέες ανάγκες που λόγω φιλοσοφίας, η ΝΔ δεν μπορεί να καλύψει. Χρειάζεται λοιπόν μια πολιτική σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση, που θα ενισχύσει την εργασία, το κοινωνικό κράτος (ιδιαίτερα στην υγεία και την παιδεία) , που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις της εποχής , όπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν τα κατάφερε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)