to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:18 | 05.05.2023

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Με το κυβερνητικό του πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλάζει το μέλλον της χώρας και την καθημερινότητα των πολιτών

Θ. Φωτίου: Το πρόγραμμά μας είναι το μεγάλο μας όπλο. Πρέπει να φθάσει σε όλους τους πολίτες και να αναδείξουμε τις μεγάλες διαφορές μας από τη ΝΔ ώστε την Κυριακή, στις 21 Μαΐου να βγούμε πρώτοι και να κάνουμε προοδευτική κυβέρνηση που θα αλλάξει τη ζωή μας.


Μιλώντας στο ALPHA RADIO και τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Ντίνα Μόσχου, και ερωτώμενη για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τις δυνατότητες υλοποίησής του, η υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Φωτίου, τόνισε:

Το πρόγραμμά μας είναι το μεγάλο μας όπλο. Πρέπει να φθάσει σε όλους τους πολίτες και να αναδείξουμε τις μεγάλες διαφορές μας από τη ΝΔ ώστε την Κυριακή, στις 21 Μαΐου να βγούμε πρώτοι και να κάνουμε προοδευτική κυβέρνηση που θα αλλάξει τη ζωή μας.

Τα 11 άρθρα του Συμβολαίου που παρουσίασε ο Αλέξης ο Τσίπρας αλλάζουν την καθημερινότητα στις πρώτες 50 μέρες. Αυξάνουμε άμεσα τον κατώτατο μισθό στα 880 € και ξεπαγώνουμε τις τριετίες. Αυξάνουμε κατά 10% τους μισθούς στο δημόσιο. Αυξάνουμε 7,5% τις συντάξεις, ανεξαρτήτως προσωπικής διαφοράς. Επαναφέρουμε τη νομοθετημένη 13η σύνταξη που κατήργησε η ΝΔ. Δίνουμε τα 2,5 δις αναδρομικά στους συνταξιούχους σε τρεις δόσεις. Ορίζουμε αφορολόγητο στις 10.000 για όλα τα φυσικά πρόσωπα. Μειώνουμε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6% και τον μηδενίζουμε σε είδη ζωτικής σημασίας. Μειώνουμε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα και τον καταργούμε στον αγροτικό τομέα.

Το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο, στα 5,5 δις επιπλέον το χρόνο. Αυτά που υπόσχεται η ΝΔ στοιχίζουν πολύ περισσότερα. Η ΝΔ όμως ανεβάζει αυθαίρετα το δικό μας κόστος στα 70 δις (άλλοι στα 80 δις) στην τετραετία, για να μας κατηγορήσει με μυαλό κακού μαθητή Α΄ δημοτικού ότι σε ένα μήνα, αν εφαρμόσουμε τα μισά, δηλαδή ξοδέψουμε 40 δις, θα φέρουμε πάλι μνημόνιο!

Τους πόρους, για τον πρώτο χρόνο, θα τους βρούμε: α) από τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, Τραπεζών, Διυλιστηρίων και καρτέλ τροφίμων από όπου η ΝΔ δεν εισέπραξε ούτε ευρώ, παρά τις «δεσμεύσεις» Μητσοτάκη για συντελεστή 90%. β) από την κατάργηση των pass, με κατάργηση της κρατικής αισχροκέρδειας, που κρατούσε ψηλές τις  τιμές και μετά χρηματοδοτούσε από τον π/υ pass. Αλλά χρειάζονται συνεχείς έλεγχοι, αυτοί που η ΝΔ κατήργησε. Επί ΣΥΡΙΖΑ, με τον ΣΕΠΕ, είχαν μειωθεί σημαντικά οι αυθαιρεσίες στα εργασιακά και μόνον τα  πρόστιμα των τραπεζών ήταν 150 εκ. γ) αύξηση εσόδων λόγω αύξησης της κατανάλωσης, ως συνέπεια της πτώσης των τιμών και της αύξησης των μισθών. Τέλος, δ) ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου για ισχυρή ανάπτυξη και όχι κρατικοδίαιτη, με δάνεια σε επενδυτές που τελικά τα ρίχνουν μόνον σε real estate.

Η προπαγάνδα της ΝΔ το 2019 ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε τη μεσαία τάξη, σήμερα δεν γίνεται πιστευτή. Δεν συγκρίνεται η μνημονιακή περίοδος με τις τεράστιες δυνατότητες της ΝΔ να διαθέσει 50 δις που ωστόσο, κατέστησε τη μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια. Η δήθεν «θηριώδης ανάπτυξη» της ΝΔ αύξησε, κατά την ΕΛΣΤΑΤ, όλους τους δείκτες φτώχειας, παιδικής φτώχειας και ανισοτήτων που επί ΣΥΡΙΖΑ, με την ισχνή ανάπτυξη, είχαμε ρίξει 5-6 μονάδες, αυξάνοντας κατά πολύ τον κοινωνικό π/υ από τα 789 εκ. στα 3,5 δις. Βέβαια, η ΝΔ αμφισβήτησε ακόμη και τον ΟΟΣΑ.

Εμείς, θα αναστείλουμε με νόμο τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι να  φέρουμε το νέο νόμο για την προστασία της και την πλατφόρμα όπου θα ρυθμίζονται υποχρεωτικά υπέρ των πολιτών οι οφειλές και θα φορολογούνται τα funds, που πήρανε κοψοχρονιάς τα δάνεια.  Όπως θα φορολογηθεί και το airbnb.

Λεφτά υπάρχουν όταν σχεδιάζεις πολιτικές για την κοινωνική πλειοψηφία και όχι για την ολιγαρχία, υπάρχουν εχέγγυα για την αλλαγή. Την Κυριακή 21 Μαΐου θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και θα φανεί τι μπορεί να κάνει μια προοδευτική κυβέρνηση χωρίς μνημόνια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)