to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:56 | 05.05.2023

Πολιτική

Ν. Φίλης: Στις εκλογές κρίνεται η απαλλαγή του τόπου από τη χειρότερη μεταπολιτευτικά κυβέρνηση της Δεξιάς

Ο Νίκος Φίλης, υποψήφιος βουλευτής Ά Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μίλησε στο Βήμα και στον Άρη Ραβανό


«Αυτό που κρίνεται στις εκλογές είναι η απαλλαγή του τόπου από την κυβέρνηση της Δεξιάς. Η συγκρότηση μιας κυβέρνησης με προοδευτικό πρόγραμμα, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τη συμμετοχή άλλων δημοκρατικών κομμάτων. Το αποτέλεσμα, σε μεγάλο βαθμό, θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των νέων και του κόσμου από τα λαϊκά στρώματα, που έχουν χάσει την ελπίδα τους στην πολιτική. Χρειάζεται να τους πείσουμε να ψηφίσουν. Να τους πείσουμε ότι είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντά τους η απλουστευτική αντίληψη 'όλοι ίδιοι είναι' και 'τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει'», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Φίλης, υποψήφιος βουλευτής Ά Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μιλώντας στο Βήμα.

Απάντησε ακόμα:

  • Έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοκριτική για την κυβερνητική του θητεία;

Αυτοκριτική έγινε, όχι στην έκταση και στο βάθος που επιθυμούσαμε ορισμένοι. Όμως, πλέον, το ζήτημα της κριτικής για την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνδέεται με την ισχύ που κάποια στιγμή είχε το ΑντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, έχουν υποχωρήσει μπροστά στην επείγουσα ανάγκη να βγει η χώρα από αυτή την καταστροφική διακυβέρνηση. 

•          Πού πρέπει να εστιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν σχηματίσει κυβέρνηση;

Στην προώθηση ενός άλλου αναπτυξιακού υποδείγματος με την ανάκτηση του ρόλου του δημόσιου τομέα. Αυτό που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε «αναπτυξιακό κράτος». Άλλωστε η «επιστροφή του δημόσιου» είναι στην ημερήσια διάταξη σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

•          Χωρίς αυτοδυναμία, κυβέρνηση με ποιους και ποιες προϋποθέσεις;

Επιδιώκουμε προοδευτική-αριστερή κυβέρνηση με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις. Στη βάση ενός προγράμματος που θα συνδυάζει την άμεση ανακούφιση των πολιτών με βαθύτερες τομές και μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, στους θεσμούς, στο Κοινωνικό Κράτος, στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξωτερική πολιτική. Με στόχο στο τέλος της τετραετίας να έχει ξεκολλήσει η Ελλάδα από τον πάτο της ΕΕ σε μια σειρά δείκτες. Να έχουν γίνει αποφασιστικά βήματα στην επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών και στο Κυπριακό. Να έχει επιτευχθεί σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη, να έχει φορολογηθεί πολύ πιο δίκαια ο πλούτος, να έχει αποκλιμακωθεί η ανεργία, να έχουν κατευθυνθεί οι πόροι του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης σε επενδύσεις -και άλλα πολλά που παρατίθενται στη συνέντευξη.

Μπορείτε να τη διαβάσετε ολόκληρη, εδώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)