to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:02 | 02.05.2023

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Άκης Σκέρτσος: Κρεσέντο μεγαλομανίας κατά ΟΟΣΑ - ΓΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ

Η έκθεση του ΟΟΣΑ που καταγράφει μείωση των μισθών κατά 7,5% οδήγησε τον Σκέρτσο στο να αμφισβητήσει τη μεθοδολογία του διεθνούς Οργανισμού


φωτ. ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Το είδαμε και αυτό. Η πανικόβλητη κυβέρνηση Μητσοτάκη να θέλει να κάνει μαθήματα στον ΟΟΣΑ, καθώς θορυβήθηκε εξαιρετικά από τα στοιχεία του διεθνούς Οργανισμού που αναφέρουν ότι στη χώρα μας μειώθηκαν οι μισθοί σε ποσοστό 7,5%.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος το πήγε ένα βήμα παρακάτω σήμερα στο press room  καθώς επέδειξε δείγματα μεγαλομανίας δηλώνοντας έτοιμος να κάνει υποδείξεις στον διεθνή Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης  (ΟΟΣΑ), ενώ την ίδια στιγμή υποτίμησε προκλητικά τους συνδικαλιστικούς και επιχειρηματικούς φορείς της χώρας.

Ειδικότερα ο Άκη Σκέρτσος αρχικά τα έβαλε με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί σηκώνει το θέμα λέγοντας ότι «βλέπουμε ότι τις τελευταίες ημέρες αγάπησε πολύ τον ΟΟΣΑ ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει σηκώσει το ζήτημα ως σημαία ευκαιρίας».

«Πάλι καλά γιατί μας μιλούσε για 40% αφαίμαξη του εισοδήματος, με βάση κάποιες μελέτες επίσης ανυπόστατες όπως της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ ως προς τις επιπτώσεις του πληθωρισμού στο διαθέσιμο εισόδημα» ανέφερε στην προσπάθεια του να αποδημήσει όποια μελέτη δεν εξυπηρετεί το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας.

Συνέχισε πως «τώρα προσγειώθηκε από το 40% στο 7,5% που λέει ο ΟΟΣΑ. Και εκεί όμως υπάρχουν μεθοδολογικά προβλήματα καθώς η μελέτη βασίζεται σε εκτιμήσεις και όχι σε πραγματικά δεδομένα» δήλωσε προκλητικά.

«Έχουμε πραγματική απόλυτη αύξηση του κατώτατου μισθού», επέμεινε, μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο αναφορικά με τα ευρήματα του διεθνούς οργανισμού προκλητικά ανέφερε ότι «κανείς δεν είναι αλάνθαστος και οι διεθνείς οργανισμοί κάνουν λάθη. Εμείς θα εξηγήσουμε στον ΟΟΣΑ ποια στοιχεία δεν έχουν ληφθεί υπόψιν».

Υπενθυμίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα σε συνέντευξή του αμφισβήτησε τον ΟΟΣΑ δίνοντάς γραμμή στη δεξιά πολυκατοικία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)