to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:30 | 02.05.2023

Κοινωνία

Ξεσπά η μητέρα του 15χρονου στο Αρσάκειο και καταγγέλλει απόπειρα συγκάλυψης

«Έναν μήνα μετά αφήνουν το θύμα εκτεθειμένο και απροστάτευτο» σχολιάζει και κατηγορεί το σχολείο ότι «έχει άλλες προτεραιότητες»


Συνεχίζει να απασχολεί την επικαιρότητα το περιστατικό άγριου bullying κατά 15χρονου από συνομήλικούς του στο Αρσάκειο, με τους γονείς του θύματος να έχουν ήδη καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του σχολείου.

Σήμερα το πρωί η μητέρα του παιδιού μίλησε στο Mega καταγγέλλοντας ότι το σχολείο έχει αφήσει το γιο της εκτεθειμένο και απροστάτευτο, ενώ αφήνει ξανά υπόνοιες για προσπάθεια συγκάλυψης της άγριας επίθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς, μέσω του δικηγόρου τους Σπύρου Δημητρίου, έχουν ζητήσει οι δράστες της επίθεσης να κάνουν τηλεκπαίδευση για το υπόλοιπο της χρονιάς και να βρίσκονται υπό αυστηρή επιτήρηση, ενώ, επιπροσθέτως απαιτούν τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια του παιδιού τους και να αποφευχθούν νέες πράξεις εκφοβισμού.

«Ένα μήνα μετά από ένα τόσο βίαιο περιστατικό σωματικής κακοποίησης μέσα στο σχολικό περιβάλλον και η διοίκηση του σχολείου συνεχίζει να αφήνει εκτεθειμένο και απροστάτευτο το θύμα. Η διοίκηση του σχολείου δεν είναι απλώς επιχειρηματίες, είναι εκπαιδευτικοί. Και αυτό είναι το πιο λυπηρό. Δεν έχουν μπει στη θέση του παιδιού που πρέπει να συγχρωτίζεται καθημερινά μαζί τους. Προφανώς έχουν άλλες προτεραιότητες» δήλωσε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει «την απουσία του σχολείου προσπαθούμε να καλύψουμε εμείς με τη βοήθεια της δικαιοσύνης. Μέχρι τώρα, σχολείο και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλον. Το σχολείο διαρρέει ότι αναμένουν την έγκριση από τη δευτεροβάθμια και η δευτεροβάθμια δηλώνει ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικό. Αστειότητες και από τις δύο πλευρές. Ξέρετε τι με εξοργίζει; Ότι από τον γενικό χειρισμό πολιτείας και σχολείου τεκμαίρεται ότι οι γονείς των θυμάτων σχολικού bullying θα πρέπει να μπορούν να ξοδεύουν χρήματα για να προστατεύσουν τα παιδιά τους. Και συζητάμε για τα αυτονόητα. Πραγματικά ελπίζω να καταφέρουμε με τη συμβολή της δικαιοσύνης να προστατέψουμε το παιδί μας».

Η άγρια επίθεση έξι 15χρονων κατά του συμμαθητή τους σημειώθηκε στις 31 Μαρτίου με τους δράστες να περνούν πετονιά στον λαιμό και το υπόλοιπο σώμα του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)