to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:18 | 28.04.2023

Κοινωνία

Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Εξελίξεις μετά από δύο χρόνια στην υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη δύο ατόμων, την οποία ανακοίνωσε προεκλογικώ τω τρόπω ο Τάκης Θεοδωρικάκος.


Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία σχετικά με την προ δύο ετών δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Την σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής (28/04) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στα social media.

«Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει. Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Και πρόσθεσε, όπως θα ήταν αναμενόμενο και τη γνωστή «συγγνώμη», που οφείλουν όσοι μέχρι τώρα κατήγγελλαν την ολιγωρία της ΕΛ.ΑΣ: «Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη. Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη».

Οι δύο συλλήψεις έγιναν κατόπιν σχετικού εντάλματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αμφότεροι οι συλληφθέντες ενδέχεται να έχουν εμπλακεί και σε άλλη δολοφονία. Πρόκειται για δύο άνδρες 40 και 48 ετών.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021.

Το χρονικό της δολοφονίας

Στις 9 Απριλίου του 2021 ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ πέφτει νεκρός έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, από δύο πληρωμένους δολοφόνους που εκτελούσαν συμβόλαιο θανάτου. Είχε μόλις επιστρέψει από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR στον οποίο εργαζόταν τα τελευταία χρόνια.

Την ώρα που πάρκαρε το αυτοκίνητό του, ένα δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες, πλησίασε τον δημοσιογράφο.

Ο ένας από αυτούς τον πυροβόλησε από κοντινή απόσταση τουλάχιστον 13 φορές, με όπλο που είχε σιγαστήρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)