to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:46 | 28.04.2023

Διεθνή

Βρετανία: Απορρίπτει τη μισθολογική πρόταση της κυβέρνησης το συνδικάτο Unite

Με ποσοστό 52% τα μέλη του συνδικάτου Unite απέρριψαν τη μισθολογική πρόταση της κυβέρνησης και ετοιμάζονται για νέες απεργίες - Αποτυχία Σούνακ που βλέπει χιλιάδες υγειονομικούς να απεργούν εδώ και μήνες


Εργαζόμενοι στις βρετανικές υγειονομικές υπηρεσίες που είναι μέλη του συνδικάτου Unite καταψήφισαν τη μισθολογική προσφορά της κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα το συνδικάτο.

Η προσφορά περιελάμβανε εφάπαξ πληρωμή 2% επί των μισθών 2022-23 και μισθολογική αύξηση 5% για το 2023-24. Έγινε δεκτή από τους υγειονομικούς εργαζομένους που εκπροσωπούνται από τρία άλλα συνδικάτα.

Το Unite ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει νέες απεργιακές κινητοποιήσεις αφού το 52% των μελών του που συμμετείχαν στη διαδικασία ψήφισαν κατά της προσφοράς της κυβέρνησης. Το ποσοστό συμμετοχής στην ψηφοφορία ανήλθε στο 55%.

«Το Unite ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι ήταν πολύ απίθανο να γίνει αποδεκτή αυτή η προσφορά», δήλωσε η γενική γραμματέας του Unite Σάρον Γκράχαμ σε ανακοίνωση. Πρόσθεσε επίσης: «Είναι ειλικρινά αστείο το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στο NHS αναγκάζονται να αγωνιστούν για μια αξιοπρεπή αύξηση των αμοιβών τους μετά από χρόνια παγώματος των μισθών και όλες τις θυσίες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να προσφέρει γενναιόδωρες ανταμοιβές γι' αυτό αντί για μια σειρά προσβολών, εκφοβισμού και ψεμάτων σχετικά με την απεργιακή μας δράση. Το Unite θα υποστηρίξει τα μέλη μας στο NHS 100%.

Τα μέλη του Unite θα επιστρέψουν τώρα στις απεργίες για να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Ο Ρίσι Σούνακ πρέπει τώρα να αναλάβει αυτό το χάος, να σηκώσει τα μανίκια του και να το τακτοποιήσει. Αυτό δεν πρέπει να κάνει ένας πρωθυπουργός - να ηγείται για όνομα του Θεού;».

Ο εθνικός επικεφαλής της Unite Onay Kasab δήλωσε επίσης: «Είναι ολοένα και πιο σαφές ότι υπάρχουν χρήματα για να χρηματοδοτηθεί μια δίκαιη αύξηση των μισθών, ιδίως αν φορολογηθούν σωστά τα τεράστια υπερκέρδη που έχει στείλει στις τσέπες των κερδοσκοπικών μεγάλων εταιρειών η κρίση ακρίβειας. Η κυβέρνηση επιλέγει να αφήσει το NHS να καταρρεύσει. Πρέπει να πάρει τη σωστή απόφαση, να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις και να προτείνει μια καλύτερη συμφωνία».

Η απόφαση αποτελεί πλήγμα στις προσπάθειες του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να δώσει τέλος στη διαμάχη που είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες υγειονομικοί εργαζόμενοι να κατέβουν σε απεργία τους τελευταίους μήνες, εντείνοντας τις πιέσεις στο υγειονομικό σύστημα της χώρας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)