to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:38 | 27.04.2023

Αθλητισμός

Αποκλείστηκαν οι Μπακς, στον δεύτερο γύρο οι Νικς - «Δεν υπάρχει αποτυχία», επιμένει ο Γιάννης

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, που κρίθηκε στην παράταση, οι Χιτ πήραν τη νίκη απέναντι στους Μπακς με 128-126 (κ.α. 108-108), έκαναν το 4-1 στη σειρά και προκρίθηκαν στα ημιτελικά της Ανατολής όπου θα αντιμετωπίσουν τους Νικς.


Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, που κρίθηκε στην παράταση, οι Χιτ πήραν τη νίκη απέναντι στους Μπακς με 128-126 (κ.α. 118-118), έκαναν το 4-1 στη σειρά και προκρίθηκαν στα ημιτελικά της Ανατολής όπου θα αντιμετωπίσουν τους Νικς. Το Μαϊάμι ήταν πιο αποφασισμένο και στηρίχτηκε σε ακόμη μια συγκλονιστική εμφάνιση του Τζίμι Μπάτλερ που έχει αποδείξει πως ζει για τα playoffs. Προσπάθησε ο Αντετοκούνμπο, που έκανε μεγάλο ματς αλλά έχασε και 13 βολές.

    Ο Μπάτλερ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 42 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα ενώ ήταν αυτός που έστειλε το ματς στην παράταση με πολύ δύσκολο φόλοου. Άγιοι συμπαραστάτες του οι Γκέιμπ Βίνσεντ με 22 πόντους και Μπαμ Αντεμπάγιο με 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

    Για τα «ελάφια», ο Αντετοκούνμπο σημείωσε 38 πόντους (14/25 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 10/23 βολές), πήρε 20 ριμπάουντ, μοίρασε τρεις ασίστ και υπέπεσε σε επτά λάθη, σε 42 λεπτά συμμετοχής. Από εκεί και πέρα ο Κρις Μίντλετον πέτυχε 33 πόντους, ενώ 18 πόντους σημείωσε ο Μπρουκ Λόπεζ και 16 ο Τζρου Χόλιντεϊ.

    Τα αποτελέσματα της σειράς των Μπακς με τους Χιτ:

Game 1: Μπακς - Χιτ  117-130 Game 2: Μπακς - Χιτ  138-122 Game 3: Χιτ - Μπακς  121-99 Game 4: Χιτ - Μπακς  119-114 Game 5: Μπακς - Χιτ  126-128

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη σημείωσαν και οι Νικς, που πέρασαν από το Κλίβελαντ κερδίζοντας τους Καβαλίερς με 106-95 και προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο των playoffs με συνολικό σκορ 4-1. 

Ηγέτης των Νικς ήταν για ακόμη ένα ματς ο Τζέιλεν Μπράνσον, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 23 πόντους ενώ 21 πόντους σημείωσε ο Αρ Τζέι Μπάρετ και 19 ο Ιμάνουελ Κουίκλι. Να σημειωθεί ότι με την ομάδα της Νέας Υόρκης δεν αγωνίστηκε στο 2ο ημίχρονο ο Τζούλιους Ραντλ που υπέστη υποτροπή σε διάστρεμμα. 

Για τους «ιππότες» ο Ντόνοβαν Μίτσελ είχε 28 πόντους, ο Ντάριους Γκάρλαντ είχε 21 πόντους ενώ ο Κάρις ΛεΒέρτ σημείωσε 17 πόντους. 

Καθοριστικό βήμα για πρόκριση στα ημιτελικά της Δύσης έκαναν οι Ουόριορς, που επικράτησαν των Κινγκς στο Σακραμέντο με 123-116 και πήραν προβάδισμα στη σειρά με 3-2. 

Ο Στεφ Κάρι ήταν ο πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών με 31 πόντους ενώ 25 πόντους είχε ο Κλέι Τόμπσον και 21 ο Ντρείμοντ Γκριν. Από εκεί και πέρα ο Άντριου Γουίγκινς πρόσθεσε 20 πόντους ενώ 4 πόντους, 20 ριμπάουντ και 7 ασίστ είχε ο Κέβόν Λούνι.

Για τους «βασιλιάδες» ο ΝτιΆαρον Φοξ είχε 24 πόντους ενώ ο Ντομάντας Σαμπόνις είχε 21 πόντους, 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα

Τέλος, «ζωντανοί» παρέμειναν οι Γκρίζλις, που επικράτησαν των Λέικερς στο Μέμφις με 116-99 και μείωσαν τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs σε 3-2. 

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ντέσμοντ Μπέιν με 33 πόντους και 10 ριμπάουντ και Τζα Μοράντ με 31 πόντους και 10 ριμπάουντ. 
Για τους «λιμνανθρώπους» ο Άντονι Ντέιβις είχε 31 πόντους και 19 ριμπάουντ και ο Όστιν Ριβς 17 πόντους. Σε ότι αφορά στον Λεμπρόν Τζέιμς έμεινε στους 15 πόντους (5/17 σουτ) ενώ είχε 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Αντετοκούνμπο: «Δεν είναι αποτυχία, όλα είναι βήματα προς την επιτυχία»

  Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εκνευρίστηκε όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε αν θεωρεί τη σεζόν αποτυχημένη. Ο «Giannis» τόνισε πως δεν υπάρχει αποτυχία, αλλά όλα είναι βήματα προς την επιτυχία, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος έπαιξε 15 χρόνια και κατέκτησε έξι πρωταθλήματα.

  Πιο συγκεκριμένα ο Αντετοκούνμπο είπε:

  «Ω Θεέ μου. Με ρώτησες το ίδιο και πέρυσι. Παίρνεις προαγωγή κάθε χρόνο στην δουλειά σου; Οπότε, κάθε χρονιά σου είναι αποτυχημένη; Κάθε χρόνο δουλεύεις προς έναν στόχο: Για να πάρεις προαγωγή, να φροντίσεις την οικογένειά σου, να φροντίσεις το σπίτι σου. Δεν είναι αποτυχία, αλλά ένα βήμα προς την επιτυχία. Δεν θέλω να το κάνω προσωπικό με σένα, μιλάω γενικά.

  Πάντα υπάρχουν βήματα. Ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιξε 15 χρόνια και κατέκτησε 6 πρωταθλήματα. Τα άλλα 9 χρόνια απέτυχε; Αυτό μου λες; Σε ρωτάω. Γιατί με ρωτάς κάτι τέτοιο; Είναι λάθος ερώτηση.

  Δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Κάποιες φορές είσαι πετυχημένος, κάποιες όχι. Κάποιες φορές είναι η σειρά σου και κάποιες όχι. Αυτό είναι ο αθλητισμός. Δεν νικάς πάντα. Φέτος θα νικήσει κάποιος αλλος.

  Θέλουμε να επιστρέψουμε την επόμενη χρόνια και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Είχαμε 50 χρόνια χρόνια να κατακτήσουμε πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι. Ήταν 50 χρόνια αποτυχίας; Όχι, απλώς ήταν βήματα προς την επιτυχία. Κερδίσαμε ενα πρωτάθλημα, ελπίζω να κερδίσουμε άλλο ένα. Συγγνώμη δεν ήθελα να το κάνω προσωπικό. Πέρυσι δεν είχα το μυαλό να απαντήσω σωστά, αλλά θυμάμαι ότι με είχες ρωτήσει το ίδιο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)