to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:13 | 21.04.2023

Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη συμπλήρωση 56 χρονών από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών

Η σημερινή ημέρα είναι μια αφορμή να θυμόμαστε τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη και να παίρνουμε δύναμη για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο τονίζει σε ανακοίνωση του το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης


Η σημερινή ημέρα είναι μια αφορμή να θυμόμαστε τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη και να παίρνουμε δύναμη για  τους αγώνες του σήμερα και του αύριο τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τη συμπλήρωση 56 χρόνων από τη μαύρη μέρα του πραξικοπήματος των Συνταγματαρχών.

Επισημαίνοντας πως είναι μια αφορμή να αναστοχαστούμε καταδικάζοντας κάθε ανοχή που ρίχνει νερό στο μύλο του φασισμού. «Γιατί μνήμη σημαίνει αντίσταση». Σημειώνοντας πως 56 χρόνια μετά, το φάντασμα της ακροδεξιάς σηκώνει κεφάλι ξανά, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Πενήντα έξι χρόνια από τότε που η δημοκρατία, οι ελευθερίες του λαού μας, η πολιτική ζωή και η πολιτιστική δημιουργία στη χώρα μας μπήκαν στον «γύψο» με τον πιο βίαιο και αποτρόπαιο τρόπο. Επί 7 χρόνια ο λαός μας έζησε την καταπίεση και τη βαναυσότητα ενός αποκρουστικού καθεστώτος, με χιλιάδες αγωνιστές σε φυλακές, ξερονήσια και βασανιστήρια, με νεκρούς και που τελικά οδήγησε στην εθνική προδοσία της Κύπρου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Σήμερα συμπληρώνονται 56 χρόνια από τη μαύρη ημέρα του πραξικοπήματος των Συνταγματαρχών. Πενήντα έξι χρόνια από τότε που η δημοκρατία, οι ελευθερίες του λαού μας, η πολιτική ζωή και η πολιτιστική δημιουργία στη χώρα μας μπήκαν στον «γύψο» με τον πιο βίαιο και αποτρόπαιο τρόπο. Επί 7 χρόνια ο λαός μας έζησε την καταπίεση και τη βαναυσότητα ενός αποκρουστικού καθεστώτος, με χιλιάδες αγωνιστές σε φυλακές, ξερονήσια και βασανιστήρια, με νεκρούς και που τελικά οδήγησε στην εθνική προδοσία της Κύπρου.

Πενήντα έξι χρόνια μετά, το φάντασμα της ακροδεξιάς σηκώνει κεφάλι ξανά, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η σημερινή ημέρα είναι μια αφορμή να θυμόμαστε τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη και να παίρνουμε δύναμη για  τους αγώνες του σήμερα και του αύριο. Είναι μια αφορμή να αναστοχαστούμε καταδικάζοντας κάθε ανοχή που ρίχνει νερό στο μύλο του φασισμού. Γιατί μνήμη σημαίνει αντίσταση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)