to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:59 | 10.04.2023

Κοινωνία

Μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ - Αδιαφορία από τον Μάκη Βορίδη

Έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη συγκεντρώθηκαν μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, και ακολούθησει πορεία προς τα γραφεία της ΚΕΔΕ και προς το υπουργείο Εσωτερικών. Η πορεία χτυπήθηκε με χημικά ενώ ο υπουργός εσωτερικών επέλεξε να παίζει κρυφτό με τους συνδικαλιστές.


Με χημικά και μπλόκο της Αστυνομίας στους δρόμους περιμετρικά του Κολωνακίου αντιμετωπίστηκαν οι  εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, που απεργούν σήμερα διεκδικώντας τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν αρχικά προς το υπουργείο Εσωτερικών στη Βασ. Σοφίας, ωστόσο επειδή ο υπουργός αποχώρησε, κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Κολωνακίου, όπου και σημειώθηκε η ένταση με τα ΜΑΤ.

Όπως κατήγγειλε η Ομοσπονδία, το κυβερνητικό στέλεχος είχε πάει για... καφέ, στην πλατεία Κολωνακίου, με το πολυπληθές συλλαλητήριο να μεταφέρεται σύσσωμο εκεί προς αναζήτηση του αγνοούμενου υπουργού και τους γύρω δρόμους να τίθενται εκτός κυκλοφορίας.

Επόμενος προορισμός των διαδηλωτών, αφού δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί ο υπουργός, ήταν η Βουλή, όπου κατά τα λεγόμενα του αστυνομικού διευθυντή που ηγείτο των δυνάμεων ασφαλείας που ακολουθούσε ασφυκτικά την πορεία, εκεί βρισκόταν ο κ. Βορίδης και θα τους έβλεπε «θέλει δε θέλει». Φευ όμως, και από τη Βουλή ενημερώθηκαν ότι ο υπουργός δεν ήταν εκεί.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Νίκος Τράκας «κρύβεται ο κ. Βορίδης γιατί δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους εργαζόμενους που απολύει. Κρύφτηκε σαν τον αρουραίο, αλλά θα τον ξετρυπώσουμε στο επόμενο διάστημα. Ο αγώνας τώρα ξεκινάει».

Να σημειωθεί ότι κατά την παραμονή του πλήθους των διαδηλωτών έξω από τη Βουλή, κάποια στιγμή πετάχτηκε μία κροτίδα προς την πλευρά του κοινοβουλίου, με τον πρόεδρο της ΠΟΕ - ΟΤΑ να καταγγέλλει παρουσία προβοκατόρων και να καλεί τον κόσμο να παραμείνει σε ηρεμία.

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση ζητούν μεταξύ άλλων την κατάργηση της «διάταξης Βορίδη» που υποχρεώνει τους Δήμους και τις Περιφέρειες να εξαντλούν κάθε ένδικο μέσο κατά δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν εργασιακές διεκδικήσεις, καθώς και τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων-συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

«Το αίτημα για ενίσχυση του προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που με ευθύνη της κυβέρνησης απαξιώνονται και εγκαταλείπονται, είναι επίκαιρο και επιτακτικό. Η παραμονή των εργαζομένων που απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις είναι επίσης επιβεβλημένη, όπως και οι προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση -κάλεσμα της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη, και θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία της ΚΕΔΕ και προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Αναλυτικά το κάλεσμα της ΠΟΕ – ΟΤΑ:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με απόφαση της προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, στις 10.00 το πρωί, έξω από τα Γραφεία της Ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24-Αθήνα) και Πορεία προς τα Γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8-Αθήνα) και προς το Υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα).

Διεκδικούμε:

  • Να καταργηθεί τώρα η υποχρέωση εξάντλησης κάθε ένδικου μέσου που αφορά σε διεκδικήσεις εργαζομένων.
  • Την μονιμοποίηση των Εργαζομένων-Συμβασιούχων, που καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Να ανακληθεί κάθε πειθαρχική δίωξη σε Δημοτικά Συμβούλια και Αιρετούς που αποφάσισαν την μη άσκηση ένδικων μέσων κατά εργαζομένων, στηρίζοντας τις υπηρεσίες των Δήμων και το συμφέρον των Δημοτών που τους εξέλεξαν!!!
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενάντια στην πολιτική της απαξίωσης και των ιδιωτικοποιήσεων!!!».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)