to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:31 | 08.04.2023

Πολιτική

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ποιος έσωσε τις ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ από το death row των ιδιωτικοποιήσεων;

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» τονίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε ανάρτησή στο facebook για τις δηλώσεις Μητσοτάκη για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ


«Ο Κ. Μητσοτάκης σήμερα μας είπε ότι θα επιστρέψει την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ στον έλεγχο του δημοσίου από το Υπερταμείο που τις είχε εκχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για 99 χρόνια» σημειώνει σε ανάρτηση του στο Facebook, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Χαρακτηρίζει ενδιαφέρον ότι η ΝΔ «σήμερα λέει ότι εκχωρήσαμε γιατί θυμάμαι ότι όσο ήταν στην αντιπολίτευση οι πλέον προσφιλείς χαρακτηρισμοί ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποθήκευσε την δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, ή παραχώρησε τη δημόσια περιουσία ή κάτι αντίστοιχο».

«Οπότε γεννιέται μέσα μου το ερώτημα: πως γίνεται, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δέσμευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, ο Κ. Μητσοτάκης να την αποδεσμεύει με μία δήλωση;» αναρωτιέται ο Ε. Τσακαλώτος... «Μάλλον τελικά τα πράγματα δεν ήταν τόσο καταστροφικά με το Υπερταμείο όσο έλεγε η ΝΔ στο παρελθόν».

Σημειώνει παράλληλα πως πριν μεταφερθούν οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο, αυτές ήταν στο ΤΑΙΠΕΔ που τόσο αγαπάει η ΝΔ. «Είναι μάλλον άγνωστο στη ΝΔ γιατί είχε τις μετοχές ΤΑΙΠΕΔ (γνωστό και ως ταμείο ιδιωτικοποιήσεων) όταν κυβερνούσε το η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (spoiler alert: για να τις ιδιωτικοποίησει)».

«Επίσης βολικά ξεχνάει ο κ. Μητσοτάκης να αναφέρει ότι η Υπερταμείο δεν έχει στόχο την ιδιωτικοποίηση αλλά τη ορθή διαχείριση. Όπως βέβαια ξεχνάει και ότι στο νόμο του Υπερταμείου (4389/2016) υπάρχει ρητή αναφορά στο σεβασμό των αποφάσεων του ΣτΕ (κάτι με το οποίο γενικά έχει μια αναφυλαξία η ΝΔ)» τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αν κάτι μπορούμε να κρατήσουμε από όλα τα παραπάνω είναι ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, όπως λένε και στην Πρέβεζα», καταλήγει ο Ε. Τσακαλώτος στην ανάρτηση του

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

Ποιος έσωσε τις ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ από το death row των ιδιωτικοποιήσεων;

Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα μας είπε ότι θα επιστρέψει την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ στον έλεγχο του δημοσίου από το Υπερταμείο που τις είχε εκχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για 99 χρόνια. Ενδιαφέρον ότι η ΝΔ σήμερα λέει ότι εκχωρήσαμε γιατί θυμάμαι ότι όσο ήταν στην αντιπολίτευση οι πλέον προσφιλείς χαρακτηρισμοί ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποθήκευσε την δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, ή παραχώρησε τη δημόσια περιουσία ή κάτι αντίστοιχο.

Οπότε γεννιέται μέσα μου το ερώτημα: πως γίνεται, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δέσμευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, ο κ. Μητσοτάκης να την αποδεσμεύει με μία δήλωση; Μάλλον τελικά τα πράγματα δεν ήταν τόσο καταστροφικά με το Υπερταμείο όσο έλεγε η ΝΔ στο παρελθόν. Αλλά κάπως έτσι καταρρέει ένα αφήγημα όταν δεν έχει σοβαρές βάσεις.

Και όλα αυτά χωρίς να σχολιάσω ότι πριν μεταφερθούν οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο, αυτές ήταν στο ΤΑΙΠΕΔ που τόσο αγαπάει η ΝΔ. Είναι μάλλον άγνωστο στη ΝΔ γιατί είχε τις μετοχές ΤΑΙΠΕΔ (γνωστό και ως ταμείο ιδιωτικοποιήσεων) όταν κυβερνούσε το η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (spoiler alert: για να τις ιδιωτικοποίησει). Επίσης βολικά ξεχνάει ο κ. Μητσοτάκης να αναφέρει ότι η Υπερταμείο δεν έχει στόχο την ιδιωτικοποίηση αλλά τη ορθή διαχείριση. Όπως βέβαια ξεχνάει και ότι στο νόμο του Υπερταμείου (4389/2016) υπάρχει ρητή αναφορά στο σεβασμό των αποφάσεων του ΣτΕ (κάτι με το οποίο γενικά έχει μια αναφυλαξία η ΝΔ).

Αν κάτι μπορούμε να κρατήσουμε από όλα τα παραπάνω είναι ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, όπως λένε και στην Πρέβεζα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)