to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:07 | 06.04.2023

Πολιτική

Π. Τσαπανίδου: Μοναδική λύση η πρότασή μας για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας

«Η Ελλάδα βρίσκεται στον προθάλαμο ενός νέου κύματος κόκκινων δανείων και πλειστηριασμών». Σήμερα, σε προεκλογική περίοδο, οι τράπεζες δίνουν χείρα βοηθείας στη κυβέρνηση για τους ενήμερους δανειολήπτες τα επιτόκια από τυχόν νέες αυξήσεις.


Με τα επιτόκια δανεισμού να έχουν εκτιναχτεί και το εισόδημα να βυθίζεται, η Ελλάδα βρίσκεται στον προθάλαμο ενός νέου κύματος κόκκινων δανείων και πλειστηριασμών, τονίζει σε on camera δήλωση της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου. Και σήμερα ακούμε, όπως σημειώνει αναφορικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ότι θα παγώσουν για τους ενήμερους δανειολήπτες τα επιτόκια από τυχόν νέες αυξήσεις.

Υπογραμμίζει στη δήλωση της πως η κυβέρνηση έδωσε εν μέσω κρίσης, «χείρα βοηθείας στις τράπεζες να αποκομίσουν κέρδη τεσσάρων δισεκατομμυρίων. Και τώρα οι τράπεζες δίνουν εν μέσω προεκλογικής περιόδου, χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση με ένα μέτρο-ασπιρίνη για τους δανειολήπτες».

«Πιστεύει κανείς ότι αυτή είναι η λύση σε ένα δραματικό πρόβλημα;» αναρωτιέται η Πόπη Τσαπανίδου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επιμένει. Μόνη ρεαλιστική και δίκαιη λύση είναι: Η ρύθμιση χρεών. Η προστασία της πρώτης κατοικίας. Η υποχρέωση των πιστωτών να προσέρχονται σε διαδικασία συμβιβασμού με τους δανειολήπτες. Η δυνατότητα δικαστικής προσφυγής» καταλήγει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναλυτικά η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Με τα επιτόκια δανεισμού να έχουν εκτιναχτεί και το εισόδημα να βυθίζεται, η Ελλάδα βρίσκεται στον προθάλαμο ενός νέου κύματος κόκκινων δανείων και πλειστηριασμών. Σήμερα, ακούμε ότι θα παγώσουν για τους ενήμερους δανειολήπτες τα επιτόκια από τυχόν νέες αυξήσεις. Σήμερα!

Η κυβέρνηση έδωσε εν μέσω κρίσης, χείρα βοηθείας στις τράπεζες να αποκομίσουν κέρδη τεσσάρων δισεκατομμυρίων. Και τώρα οι τράπεζες δίνουν εν μέσω προεκλογικής περιόδου, χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση με ένα μέτρο-ασπιρίνη για τους δανειολήπτες.

Πιστεύει κανείς ότι αυτή είναι η λύση σε ένα δραματικό πρόβλημα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επιμένει. Μόνη ρεαλιστική και δίκαιη λύση είναι: Η ρύθμιση χρεών. Η προστασία της πρώτης κατοικίας. Η υποχρέωση των πιστωτών να προσέρχονται σε διαδικασία συμβιβασμού με τους δανειολήπτες. Η δυνατότητα δικαστικής προσφυγής.

Το ρεαλιστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δηλαδή, για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)