to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:37 | 05.04.2023

Κοινωνία

Συνελήφθη ο αστυνομικός που πυροβόλησε μέρα μεσημέρι έξω από την ΑΣΟΕΕ (βίντεο - ενημέρωση)

Η αστυνομία «αδειάζει» το πλήρωμα του περιπολικού λέγοντας ότι «είχε δοθεί σαφής εντολή» να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών μπροστά από την ΑΣΟΕΕ


(Φωτ. από την Πατησίων με τα ΜΑΤ έξω από την ΑΣΟΕΕ, μεσημέρι Τετάρτης - Γ. Παναγόπουλος/Eurokinissi)

Στη σύλληψη του αστυνομικού ο οποίος πυροβόλησε νωρίτερα σήμερα, έξω από την ΑΣΟΕΕ προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., η οποία παράλληλα, «αδειάζει» το πλήρωμα του περιπολικού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα, συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Παράλληλα σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το κινεζικό CGTN φαίνεται ότι ο αστυνομικός μετά τους τέσσερις συνολικά πυροβολισμούς, στρέφει το όπλο του και κατά του κόσμου. Στη συνέχεια ο αστυνομικός ο οποίος με το ένα χέρι κρατάει το όπλο και με το άλλο το τιμόνι, επιταχύνει και φεύγει από το σημείο:

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ. «βγάζει στη σέντρα» τους τρεις αστυνομικούς που επέβαιναν στο περιπολικό αναφέροντας ότι «είχε δοθεί εντολή να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών» μπροστά από την ΑΣΟΕΕ την ώρα των επεισοδίων.

Συγκεκριμένα η αστυνομία σημειώνει ότι από τις 12:10 ομάδα περίπου 35 ατόμων βγήκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έβαλαν φωτιά σε κάδους. Στις «12:30 και ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, όχημα της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς, δέχθηκε από τα ανωτέρω άτομα απρόκλητη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής ο αστυνομικός ο οποίος δεν πρόλαβε να φύγει όπως έκαναν οι άλλοι δύο συνάδελφοί του, σύμφωνα με την αστυνομία, πυροβόλησε στον αέρα τρεις φορές.

Το βέβαιο είναι πάντως ότι τέθηκαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και η κυβέρνηση καλείται να δώσει απαντήσεις για το γεγονός ένστολοι πυροβολούν με τόση ευκολία έξω από πανεπιστημιακό ίδρυμα δίπλα από φοιτητές και περαστικούς. Αυτή φαίνεται πως είναι η έκφραση του δόγματος «Νόμος-Τάξη-Ασφάλεια», που ευαγγελίζεται καθ' όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησής της η Νέα Δημοκρατία.

Χρ. Σπίρτζης: Ιδού ο απολογισμός του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη από χθες το βράδυ

Δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

 

Απολογισμός επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη, «Νόμου και Τάξη» από χθες το βράδυ:

•     αστυνομικός πυροβολεί στην Πατησίων, έξω από την ΑΣΟΕΕ όπου είχαν συγκεντρωθεί κουκουλοφόροι,

 

•     τρεις τραυματίες στη Βούλα από πυροβολισμούς και μαχαιρώματα,

•     δύο τραυματίες στο Παλαιό Φάληρο, από πυροβολισμούς,

 

•     δύο τραυματίες στην Αργυρούπολη, από επίθεση με μαχαίρι.

Όπως «αληθώς» υποσχόταν ο κ. Μητσοτάκης το 2019 και επιβεβαιώνει καθημερινά ο κ. Θεοδωρικάκος: «Ασφάλεια για όλους. Ασφάλεια παντού».

 

Συγχαρητήρια!

Το επιτελικό έργο του Νόμου και της Τάξης του κ. Μητσοτάκη και του κ. Θεοδωρικάκου, που προκαλεί ανασφάλεια σε όλους μας, σε κάθε γωνιά της χώρας, ΕΥΤΥΧΩΣ, ολοκληρώνεται στις 21 Μαΐου.

Ν. Φίλης: Πυροβολισμοί απέναντι στη Δημοκρατία ο αυταρχισμός και η ακραία αστυνομική βία

Δήλωση του Νίκου Φίλη τομεάρχη Παιδείας και βουλευτή Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Τα διαλυτικά φαινόμενα στην Αστυνομία πολλαπλασιάζονται. Μετά το ντροπιαστικό γεγονός με τη 12χρονη που στερούμενη αστυνομικής προστασίας δέχτηκε μαφιόζικο δολοφονικό χτύπημα, σήμερα το μεσημέρι κινδύνευσαν πολίτες από πυροβολισμούς ανεκπαίδευτου ή επικίνδυνου αστυνομικού στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα επεισόδιο που δεν δικαιολογούσε τη χρήση όπλου, έξω από το κεντρικό κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Ο αστυνομικός συνελήφθη και θα αναμένουμε τα αποτελέσματα της ανάκρισης για να βγάλουμε τελικό συμπέρασμα.

Όμως, δεν ξεχνάμε  την υπέρμετρη αστυνομική βία και τον αυταρχισμό, τις δολοφονίες και τους βασανισμούς, τη διείσδυση της Greek Mafia στους κόλπους της Αστυνομίας, την ανεξιχνίαστη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, υποθέσεις για τις οποίες εγκαλείται η Ελλάδα από όλες τις διεθνείς και ευρωπαϊκές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακόμη και από το State Department.

Ο ακραίος  κυβερνητικός αυταρχισμός και ο εναγκαλισμός του κ. Μητσοτάκη με την ακροδεξιά,  η ενθάρρυνση της Αστυνομιας να δρα ανεξέλεγκτα  τόσο από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ όσο και από τη σημερινή υπό τον κ. Θεοδωρικάκο, έχουν οδηγήσει στην αποθράσυνση συγκεκριμένων θυλάκων μέσα στην Αστυνομία αλλά και μεμονωμένων αστυνομικών οργάνων, ειδικά των λιγότερο εκπαιδευμένων.

Ευτυχώς, σήμερα δεν θρηνήσαμε θύματα όπως στην  περίπτωση της βάρβαρης κακοποίησης  του Μάγγου στο Βόλο ή με τις εν ψυχρώ δολοφονίες  του Σαμπάνη στο Πέραμα και του Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη.

Όμως το αστυνομικό κράτος Μητσοτάκη-Θεοδωρικάκου είναι εδώ σαν ένας Φράχτης διαρκούς αυταρχισμού, μεγάλης  ανασφάλειας και συνεχών εγκληματικών πρακτικών απέναντι στην κοινωνία και τη νεολαία.

Αυτόν τον Φράχτη του μίσους για τη Δημοκρατία, αυτή τη φωλιά  των παρακρατικών μηχανισμών και του βαθέος κράτους της Δεξιάς, μέσα στην οποία επωάζεται το αυγό του φιδιού,  θα γκρεμίσει με τη ψήφο του ο ελληνικός λαός στις 21 Μαΐου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Σήμερα, Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, και περί ώρα 12:10 ομάδα περίπου 35 ατόμων εξήλθε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έθεσαν φωτιά σε κάδους, τους οποίους μαζί με άλλα αντικείμενα χρησιμοποιούσαν ως οδόφραγμα.

Περί ώρα 12:30 και ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, όχημα της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς, δέχθηκε από τα ανωτέρω άτομα απρόκλητη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα.

Δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν άμεσα από το όχημα, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού ρίχνοντας στον αέρα.

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)