to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο καταδικασμένος ναζιστής και ο αντ’ αυτού εισαγγελέας

Την προεδρία του κόμματος Κασιδιάρη αναλαμβάνει ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος.


Η είδηση ότι ένας πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει χρέη προέδρου «αντ’ αυτού» στο κόμμα Κασιδιάρη φάνηκε στην αρχή σαν πρωταπριλιάτικο αστείο. Ομως δυστυχώς είναι γεγονός.

Οπως επιβεβαίωσε χτες το πρωί στο «dikastiko.gr» ο ίδιος ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος αναλαμβάνει πρόεδρος στο αποκαλούμενο «κόμμα Κασιδιάρη», ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου και «κυρίως της δικαστικής μάχης που αναμένεται να δοθεί στις αρχές Μαΐου στο Α1 Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την ανακήρυξη των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές».

Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει είναι βέβαια ότι είχαν απολύτως δίκιο όσοι αντέδρασαν στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης που ανέθεσε στον Αρειο Πάγο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά σε σχέση με την κάθοδο στις εκλογές του καταδικασμένου ως διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης Κασιδιάρη.

Λες και δεν είχαν ακούσει τα όσα υποστήριξε κατά την αγόρευσή της στη δίκη της Χρυσής Αυγής η εισαγγελέας Οικονόμου, η οποία μετά την απαλλακτική της πρόταση για όλη την ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης προήχθη κι αυτή σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Λες και δεν γνώριζαν ότι ο Αρειος Πάγος και μάλιστα σε ολομέλεια έχει δικαιώσει πλήρως τον ναζιστή Κώστα Πλεύρη για το ακραίο αντισημιτικό του πόνημα «Οι Εβραίοι, όλη η αλήθεια», δημιουργώντας ένα δεδικασμένο που έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Βέβαια ο κ. Κανελλόπουλος δεν μας ξάφνιασε με την ευκολία που προσφέρθηκε να αναλάβει τα χρέη αντ’ αυτού στο κόμμα Κασιδιάρη. Είχε ήδη προλάβει να ιδρύσει τον Φεβρουάριο του 2022 δικό του κόμμα, το «Εάν…», το οποίο υιοθετεί όλα τα κλισέ της σύγχρονης Ακροδεξιάς («με αμείλικτη αυστηρότητα θα πατάξει το έγκλημα και τη βία», «θα αναρριπίσει το Πατριωτικό και Θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων» και «θα θέσει τέρμα στον λαθρομεταναστευτικό εποικισμό της χώρας»).

Και για όποιον δεν κατάλαβε, «θα απαλλάξει τη χώρα από την αφόρητη τυραννία, που προκαλεί η αχαλίνωτη ανομία συγκεκριμένης μερίδος του πληθυσμού, η οποία, με την ενθάρρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και του κυρίου Μητσοτάκη, έχει αποθρασυνθεί» (ean.com.gr).

Δικαίωμά του φυσικά του κ. Κανελλόπουλου να διεκδικεί την ψήφο του λαού επικαλούμενος ό,τι νομίζει. Αλλά το γεγονός ότι είναι έτοιμος να διαλύσει το δικό του «κόμμα» για να στρατευθεί πίσω από τον Κασιδιάρη είναι αποκαλυπτικό για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την πολιτική και τη «σωτηρία» της χώρας.

Βέβαια ο ίδιος, στην επικοινωνία του με τους συντάκτες του «dikastiko.gr», υποστηρίζει πως «δεν είχε καμία επαφή με τον Ηλία Κασιδιάρη, αλλά με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής και επιβεβαίωσε ότι ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης “θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας”».

Το κωμικό είναι ότι η πρόταση του κ. Κανελλόπουλου -που υποτίθεται ότι μίλησε μόνο «με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής» και όχι με τον Κασιδιάρη- είναι να καταργηθεί αυτή η διοικούσα επιτροπή και να αναλάβει αυτός μόνος του, αφού εκλεγεί πρόεδρος από συνέδριο 70 ατόμων! Ωστε η διοικούσα επιτροπή αφενός αυτοκαταργείται και αφετέρου υπόσχεται στον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι θα εκλεγεί εκείνος αρχηγός. Κι όλα αυτά ερήμην του Κασιδιάρη.

Οποιος θέλει μπορεί να τα πιστεύει κι ας μην είναι Πρωταπριλιά. Πρόκειται στην πραγματικότητα για πλήρη επιβεβαίωση του γεγονότος ότι ο μόνος αρχηγός σ’ αυτή τη Χρυσή Αυγή Νο 2 είναι ο Κασιδιάρης.

Αξιοσημείωτο είναι και ότι ο κ. Κανελλόπουλος προσφέρεται ως αρχηγός «αντ’ αυτού» και υπόσχεται ότι θα υποστηρίξει το «κόμμα Κασιδιάρη» ενώπιον του Α΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο θα επικυρώσει τον κατάλογο των κομμάτων για τις εκλογές. Την ίδια ώρα, πρόεδρος του Β΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου είναι ο αδελφός του Αναστάσιου, Θεόδωρος Κανελλόπουλος!

Μήπως, τέλος πάντων, μετά τη σύγκρουσή του με τον Μιχαλολιάκο ο Κασιδιάρης έχει απομακρυνθεί από την εγκληματική ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής; Μα αυτή η σύγκρουση δεν αφορούσε την εγκληματική δράση, παρά μόνο την καρέκλα του αρχηγού. Η πρόταση Κασιδιάρη ήταν να αναλάβει αυτός την αρχηγία και να μείνει «επίτιμος αρχηγός» ο Μιχαλολιάκος. Κατά τα άλλα, όπως στοιχειοθετήθηκε με αδιάσειστα πειστήρια στη δίκη, ο Κασιδιάρης είχε τον πρώτο λόγο στην εγκληματική δράση της οργάνωσης:

  • Ο Κασιδιάρης ήταν ο επικεφαλής των ομάδων κρούσης
  • Ο Κασιδιάρης ήταν ο εκπαιδευτής των ροπαλοφόρων ναζιστών
  • Ο Κασιδιάρης ήταν εκείνος που είχε δημόσια περηφανευτεί ότι «όλες οι καλές δουλειές γίνονται νύχτα και όχι μέρα»
  • Ο Κασιδιάρης ήταν εκείνος που από το 2008 είχε προαναγγείλει την έξαρση της ναζιστικής βίας από τις Θερμοπύλες, δηλώνοντας ότι «αναμένουμε τη στιγμή της μεγάλης αντεπίθεσης, βαδίζοντας στα χνάρια της αρχαίας κρυπτείας, που έπληττε αθόρυβα, μέσα στο απόλυτο σκότος και τη σιωπή, τους εσωτερικούς εχθρούς της πόλεως»
  • Ο Κασιδιάρης αποκαλούσε τους Ρομά «ανθρώπινα σκουπίδια»
  • Ο Κασιδιάρης εξυμνούσε τον Χίτλερ από την εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» στα γενέθλια του Φίρερ (20.4.2011)
  • Ο Κασιδιάρης κατέκρινε τον δικτάτορα Παπαδόπουλο που δεν υιοθέτησε την πρόταση του Λαδά να δολοφονήσουν τον κρατούμενο Ανδρέα Παπανδρέου (27.4.2011)
  • Ο Κασιδιάρης επιδείκνυε τη σβάστικα στο μπράτσο του ακόμα και προφυλακισμένος, στο εξώφυλλο του βιβλίου που έβγαλε το 2015.

Μήπως όλα αυτά άλλαξαν με τη δημιουργία της προσωπικής του οργάνωσης; Αλλά τους «Ελληνες ΓΤΠ» τούς στελέχωσε με πατενταρισμένους χρυσαυγίτες, τον Μισιάκα-Μάστορα, τον Μπαρμπαρούση, τον Ρήγα. Τώρα, δίπλα σ’ αυτούς, αναζητεί καρέκλα κι ένας πρώην ανώτατος δικαστικός...

Από την άλλη πλευρά, πώς είναι δυνατόν να καταφεύγει σε έναν επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ένας φανατικός ναζιστής που έχει καταδικαστεί ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης;

Μα αυτά του τα έχει διδάξει ο ίδιος ο «φίρερ» Μιχαλολιάκος. Κι οι δυο τους μετά τις πρώτες εκλογές του 2012 είχαν υποδείξει ως «λύση» την ανάθεση της πρωθυπουργίας στον «σερ» Βασίλειο Μαρκεζίνη. Δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να αντιγράφουν και εδώ την τακτική του Χίτλερ που προκειμένου να καταλάβει την εξουσία στηρίχτηκε το 1933 στον πρόεδρο Χίντεμπουργκ!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)