to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:09 | 04.04.2023

Κοινωνία

Νέα κατάθεση ζητά η 12χρονη - Κατονομάζει κι άλλα πρόσωπα

Στη σκιά της χτεσινής αποτρόπαιας και άκρως ανησυχητικής επίθεσης με μαχαίρι στο σπίτι όπυο διαμένει η 12χρονη, οι δικηγόροι του ανήλικου κοριτσιού κατέθεσαν σήμερα νέο αίτημα προκειμένου η ανήλικη να προβεί σε συμπληρωματική κατάθεση, στο οποίο κατονομάζονται και νέα πρόσωπα - Εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο για αυξημένη επιτήρηση


Σε μία σοκαριστική καταγγελία για απόπειρα απαγωγής της 12χρονης από τα Σεπόλια προχώρησε σήμερα η γιαγιά του παιδιού, μετά και το χτεσινό αποτρόπαιο περιστατικό της επίθεσης στο 12χρονο κορίτσι. Αλλά και οι δικηγόροι της υπόθεσης πρόεβησαν σε καταγγελίες και ανακοίνωσαν ότι κατατέθηκε σήμερα νέο αίτημα για εκ νέου κατάθεση της 12χρονης. 

Νέο αίτημα για συμπληρωματική κατάθεση

Νέα αίτηση προκειμένου να καταθέσει συμπληρωματικά για νέα πρόσωπα που συμμετείχαν στην σεξουαλική κακοποίηση που έχει υποστεί υπέβαλε στην Ανακρίτρια της υπόθεσης η 12χρονη από τον Κολωνό.

Στο ανακριτικό γραφείο προσήλθε η εκ των συνηγόρων της ανήλικης Αντωνία Λεγάκη, η οποία επανέφερε το αίτημα της 12χρονης για συμπληρωματική κατάθεση, το οποίο είχε υποβληθεί ξανά πριν περίπου ένα δεκαήμερο από την έτερη συνήγορο κ. Ασπασία Ταραχοπούλου.

Το αίτημα που κατέθεσε η κ. Ταραχοπούλου είχε απορριφθεί ως αόριστο από την δικαστική λειτουργό.

Το κορίτσι ζητά να καταθέσει εκ νέου ισχυριζόμενο ότι μπορεί να κατονομάσει και να υποδείξει στις αρχές 6 ή 7 πρόσωπα που έχουν παραμείνει εκτός του κύκλου των κατηγορουμένων, τα οποία σύμφωνα με την 12χρονη την κακοποίησαν σεξουαλικά μέσω των “καναλιών” που σύμφωνα με την κατηγορία είχε αναπτύξει ο προφυλακισμένος για βιασμό και μαστροπεία Ηλίας Μίχος. 

«Η μικρή με ψυχολογική βοήθεια υποτυπώδη που δέχεται μια φορά την εβδομάδα σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το σπίτι της ξεκλειδώνει και θυμάται κι άλλα πρόσωπα τα οποία και θέλει να τα υποδείξει. Παρ’ όλο που είναι επίπονο το ίδιο το παιδί ζητάει να τους υποδείξει. Ξέρει πού μένουν και θυμάται ονόματα, αλλά το σχετικό αίτημα για νέα κατάθεση απορρίφθηκε από την ανακρίτρια με αιτιολογία ότι η 12χρονη έδωσε πρόσφατα κατάθεση και συγκεκριμένα στις 5 Μαρτίου», είπε η δικηγόρος.

Έτσι στη νέα αίτηση που υποβλήθηκε σήμερα κατονομάζονται τα πρόσωπα αυτά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δύο συνηγόρων αλλά και της πλευράς της μητέρας του παιδιού, οι πρόσφατες επιθέσεις που δέχθηκε το παιδί και ο αδελφός του, συσχετίζονται με την πρόθεση του να κατονομάσει νέους συμμετέχοντες σε όσα έχει υποστεί.

Παράλληλα οι εκπρόσωποι της ανήλικης θα υποβάλλουν στην εισαγγελία Ανηλίκων αίτημα προκειμένου να δοθεί εντολή φύλαξης του σπιτιού που μένει το παιδί. «Είναι λυπηρό ότι δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας, ρωτήστε την αστυνομία και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη το γιατί, ενώ έχουν καταγγελθεί όλα αυτά, είπε η δικηγόρος της οικογένειας κ. Ταραχοπούλου. «Η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει αστυνομικούς να φυλάνε πρόσωπα τηλεόρασης και δεν έχει λάβει μέτρα για το παιδί», κατήγγειλε, τονίζοντας ότι για όλα τα περιστατικά έχει ενημερώσει τις αρχές.

Ήδη για την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε μέσα στο σπίτι που μένει η 12χρονη, έχει υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα από συγγενικό της πρόσωπο.

Σημειώνεται ότι τον τόπο διαμονής της 12χρονης και του αδερφού της είχε γνωστοποιήσει δημόσια η ίδια η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου από το βήμα της Βουλής, ισχυριζόμενη ότι το κορίτσι είχε μπει σε πρόγραμμα κατ’ οίκον διδασκαλίας, κάτι που τότε μάλιστα δεν ίσχυε. Μόλις την 1η Μαρτίου ξεκίνησε τα μαθήματα στο σπίτι με 2 καθηγητές.

Σε παλαιότερη ανακοίνωσή του για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνος Μενουδάκος είχε πει: «Απαγορεύεται απολύτως η διάδοση πληροφοριών και ειδήσεων που μπορούν άμεσα ή έμμεσα να οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας του ανήλικου θύματος, συμπεριλαμβανομένων και των πληροφοριών με τις οποίες ταυτοποιούνται οι γονείς, οι συγγενείς και ο φιλικός του κύκλος».

Εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο για αυξημένη επιτήρηση

Η αρμόδια αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Γεωργία Αδειλίνη, αρμόδια για την προστασία ανηλίκων, με παραγγελία της στην Εισαγγελία Ανηλίκων Λευκάδας ζητά την αυξημένη επιτήρηση της 12χρονης από Κολωνο.

Οι απειλές και η επίθεση με μαχαίρι

«Αρχικά μια πέτρα έσπασε την τζαμαρία του σπιτιού στο οποίο διαμένει, αλλά δεν δώσαμε σημασία και το θεωρήσαμε τυχαίο γεγονός. Λίγο αργότερα ο αδερφός της βγαίνοντας στο δρόμο είδε έναν άγνωστο να του κάνει νόημα με την χαρακτηριστική κίνηση να μη μιλήσει», είπε ο κ. Λύτρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Λύτρας μίλησε τόσο στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και στον Γ. Παπαδάκη, όσο και στην εκπομπή της Κ. Καινούργιου «Super Κατερίνα» για τις απειλές που έχει δεχτεί ήδη το κορίτσι και που αποκτούν νέα διάσταση μετά τη χτεσινή επίθεση με το μαχαίρι. 

«Το τελευταίο όμως ήταν ξεκάθαρο. Ένας άγνωστος πήγε κρατώντας μαχαίρι έξω από το δωμάτιο της με σκοπό να τον δει η μικρή και να τρομοκρατηθεί. Το κορίτσι αντέδρασε και πήγε να τον απωθήσει με συνέπεια εκείνος να αντιδράσει και να την τραυματίσει με το μαχαίρι στο χέρι», πρόσθεσε.

«Η 12χρονη έχει την αίσθηση πως όλα αυτά είναι μια ξεκάθαρη απειλή που σχετίζεται με την υπόθεση», είπε ο κ. Λύτρας. Ερωτηθείς για το πώς έχει γίνει η γνωστή η διεύθυνση του σπιτιού που μένει η 12χρονη, απάντησε πως δυστυχώς έχει αποκαλυφθεί και από επίσημα χείλη.

Η καταγγελία της γιαγιάς για απαγωγή

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», μίλησε αποκλειστικά και η γιαγιά της 12χρονης, καταγγέλλοντας πως η εγγονή της έπεσε θύμα απόπειρας απαγωγής. Τα στοιχεία του αυτοκινήτου δόθηκαν στην Αστυνομία, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα, είπε η γιαγιά του κοριτσιού.

Η δήλωση της προφυλακισμένης μητέρας της 12χρονης

Δήλωση, διά του πληρεξούσιου δικηγόρου της κ. Απ. Λύτρα, έκανε και η μητέρα του 12χρονου κοριτσιού, που παραμένει προφυλακισμένη χωρίς να έχουν παρουσιαστεί επαρκή στοιχεία που να δικαιολογούν αυτή την προφυλάκιση:

«Σήμερα η κόρη μου (η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Ηλία Μίχο και άλλους δράστες δέχθηκε επίθεση στο σπίτι όπου διαμένει με τη θεία της και τον αδελφό της από άγνωστο άνδρα, ο οποίος αφού παραβίασε την πόρτα, εισήλθε εντός της οικίας, της πρόταξε μαχαίρι, την τραυμάτισε στο χέρι και τράπηκε σε φυγή» αναφέρει και συμπληρώνει: «Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει σε βάρος της κόρης μου, αλλά ακόμη και πριν δύο εβδομάδες άγνωστα άτομα πέταξαν πέτρες στο παράθυρο του δωματίου της, με αποτέλεσμα να σπάσει ολόκληρη η τζαμαρία».

«Επίσης, το Σάββατο, 1-4-2023, άγνωστος άνδρας πλησίασε και τον δεκάχρονο γιο μου και αδελφό της μόλις βγήκε από την οικία που διαμένουν και του έκανε απειλητική χειρονομία, δείχνοντάς του να μην μιλήσει, μήνυμα το οποίο, προφανώς, προοριζόταν να το μεταφέρει στην αδελφή του» πρόσθεσε.

«Όλα αυτά τα συμβάντα, προφανώς δεν συνιστούν τυχαία γεγονότα, αλλά αποτελούν προσπάθειες εκφοβισμού της ανήλικης κόρης μου, για να σταματήσει "να μιλάει" σχετικά με όσα βίωσε. Ήδη δε για το σύνολο των ανωτέρω έχει υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ζητείται η άμεση συνδρομή των αρμόδιων αρχών, ώστε να συλληφθούν ο/οι δράστες, ώστε να προστατευθεί η κόρη μου και η οικογένειά μου. Θέλω να καταστεί σαφές ότι οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού μας θα αποβεί άκαρπη, η αλήθεια θα λάμψει και όλοι όσοι έχουν κακοποιήσει την ανήλικη κόρη μου θα λογοδοτήσουν ενώπιον των Αρχών» σημειώνει η Χ.Β. διά του πληρεξούσιου δικηγόρου της Απόστολου Λύτρα.

Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη: Κάτω τα χέρια σας από τα παιδιά!

Με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα αντέδραση στη χτεσινή επίθεση και η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη, η οποία καλεί και σε ανοιχτή συνέλευση για το θέμα αυτό σήμερα, Τρίτη 4 Απριλίου, στις 7:00 μ.μ. στην οδό Αμφιαράου 153.

«ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ συνέλευσης από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη, σήμερα, Τρίτη 4 Απριλίου, 7.00μμ

Μετά τη τελευταία δολοφονική επίθεση στη 12χρονη επιζώσα trafficking κ παιδοβιασμών, καλούμε συλλογικότητες και άτομα στο στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα, στην οδό Αμφιαράου 153.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! Θα τα υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ 12ΧΡΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ‼️

Τα κυκλώματα και οι «υψηλοί» προστάτες τους κλιμακώνουν τις επιθέσεις , απέναντι στην 12χρονη απο τον ΚΟΛΩΝΟ.

Η παρέμβαση κράτους και παρακράτους χτύπησε για 7η φορά  την πόρτα τους. Από  τα κρούσματα εκφοβισμού και τρομοκράτησης για να κλείσει το στόμα το 12χρονο κορίτσι, περνούν πλέον σε απόπειρες  δολοφονικών επιθέσεων.

To νέο κρούσμα, αφορά  επίθεση  αγνωστου άνδρος, με καλυμένα χαρακτηριστικά και καλυμένα τα παπούτσια προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι! Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, με κύριο στόχο να μην μιλήσουν.

Έξι μήνες μετά την αποκάλυψη των βασανιστηρίων της 12χρονης, η Πολιτεία  δια μέσου της  υφυπουργού  Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου   φρόντισε να κοινοποιήσει δημόσια τον τόπο διαμονής της αναλαμβάνοντας εξ’ ολοκλήρου την πολιτική ευθύνη για τα γεγονότα τρομοκράτησης  που επαναλαμβάνονται ενάντια στη  12χρονη.

Μήνες τώρα  εξοντώνουν ψυχικά, οικονομικά, ηθικά τη 12χρονη και την οικογένεια της. Η τακτική τρομοκράτησης συμβαδίζει απόλυτα με την εγκατάλειψη της λαϊκής πολυμελούς οικογένειας και την απουσία οποιασδήποτε στήριξης της από θεσμοθετημένους φορείς και όργανα προστασίας ανηλίκων. Το 12χρονο κορίτσι επανατραυματίζεται συνεχώς, η οικογένεια τιμωρείται με την παραμονή της μάνας στη φυλακή παρά την απουσία αποδείξεων για την κατηγορία της μαστροπείας και τις καταγορηματικές δηλώσεις των παιδιών της οικογένειας.

Το τελευταίο επεισόδιο με την επίθεση με μαχαίρι στη 12χρονη, γίνεται ακριβώς μετά την επιμονή της 12χρονης  να καταθέσει συμπληρωματικά , ενώ οι αρχές βιάζονται να κλείσουν την υπόθεση.
Κράτος και παρακράτος με κάθε μέθοδο ή και μαφιόζικο τρόπο επιχειρούν να εξοντώσουν την οικογένεια και το 12χρονο κορίτσι, επιδιώκοντας να στείλουν μήνυμα πως όποιος καταγγέλλει τους παιδοβιασμούς  και τα κυκλώματα trafficking,  συμβάλει στην αποκάλυψη των ισχυρών κυκλωμάτων παιδικής εκμετάλλευσης και εμπορίας είναι στο στόχαστρο.

Δεν θα το επιτρέψουμε. Στεκόμαστε στο πλευρό των παιδιών, των συγγενών που ανέλαβαν τη φροντίδα τους και των οικογενειών τους.

Μετά το τελευταίο επεισόδιο, καλούμε την  κυβέρνηση και  τις αρμόδιες Αρχές να λάβουν  μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά!

  • Να σταματήσει αμέσως ο βασανισμός και η επαναθυματοποίηση της 12χρονης επιζώσας βιασμού, να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας της οικογένειας. Το κράτος και οι θεσμοί, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, η αστυνομία αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ξεδιάντροπα βγάζουν τις καταθέσεις και προσωπικά στοιχεία της 12χρονης φέρουν ακέραια την ευθύνη για όσα συμβαίνουν.
  • Καμία συγκάλυψη του κυκλώματος μαστροπείας και εμπορίας ανθρώπων και των σχέσεών του με κέντρα εξουσίας που δρουν και στη γειτονιά του Κολωνού.
  • Άμεση αποφυλάκιση της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού
  • Καμία άλλη καθυστέρηση για την ολόπλευρη στήριξη του 12χρονου κοριτσιού και όλης της οικογένειας της από τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς δήμου και κράτους.

Κάτω τα χέρια σας από τα παιδιά! Θα τα υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)