to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Να φύγει ο Μητσοτάκης

Η Ν.Δ. πάει σε εκλογές χωρίς να έχει αφήγημα. Χθες ο πρωθυπουργός μετέβη στο αεροδρόμιο και έβγαζε σέλφι με τουρίστες


Εμπεδώσαμε ότι η Ν.Δ. αποχαιρετά την αυτοδυναμία; Συμφωνούμε ότι η νέα πραγματικότητα την έφερε ενώπιον νέων πολιτικών αδιεξόδων; Αντιληφθήκαμε ότι τα αδιέξοδα γέννησαν κακοφωνία (η Μπακογιάννη λέει ότι ο Μητσοτάκης δεν θα ασχοληθεί με το να κάνει κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Μαΐου, ο Μητσοτάκης λέει ότι υπάρχει μία και μόνη κάλπη, αυτή του Μαΐου); Καταλάβαμε ότι αναγεννήθηκαν οι φιλοδοξίες των δελφίνων, που σημαίνει ότι η Ν.Δ. έχει μπει στην επόμενη ημέρα, στις φιλονικίες, στη μετά Μητσοτάκη εποχή;

Η Ν.Δ. πάει σε εκλογές χωρίς να έχει αφήγημα. Χθες ο πρωθυπουργός μετέβη στο αεροδρόμιο και έβγαζε σέλφι με τουρίστες. Ο Μητσοτάκης ασχολείται με τη διασπορά fake news (φράχτης, Ραγκούσης κ.ά.), μία (τραμπική) τακτική που ακολουθούν τα κόμματα της Δεξιάς όταν χάνουν τις εκλογές.

Σήμερα το κυρίαρχο στην κοινωνία είναι το «να φύγουν αυτοί», «να φύγει ο Μητσοτάκης». Πιθανότατα να είναι το αίτημα που θα κυριαρχήσει έως τις εκλογές. Ποιος θα τις κερδίσει δεν είναι το μείζον για τον πολίτη. Αυτό που θέλει είναι να διώξει αυτούς που τον κυβέρνησαν από το 2019 και του απέδειξαν ότι δεν νοιάζονται ούτε για τη ζωή του.

Η εναλλακτική στην (τάχα μου, δήθεν μου) επιτελική διακυβέρνηση Μητσοτάκη είναι οι κυβερνήσεις συνεργασίας. Σαν αυτές που υπάρχουν στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης (αλλά δεν αρέσουν στους ντεμέκ «μενουμευρωπαίους» που έχουμε στην Ελλάδα, όπως δεν τους αρέσει η Ευρώπη όταν μιλάμε για δικαιώματα, Κράτος Δικαίου, προσφυγικό, ασφάλιση, εργασία κ.λπ.).

Ο Μητσοτάκης ξέρει ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας προωθούνται και από την Ευρώπη. Ξέρει πως αυτά που λέει ο Ανδρουλάκης δεν είναι μόνο του Ανδρουλάκη. Είναι και κύκλων των Βρυξελλών που απηύδησαν με τον Μητσοτάκη και την ελληνική κλεπτοκρατία που εκπροσωπεί.

Ποιες επιπτώσεις θα έχει για την επόμενη ημέρα η επικράτηση του προτάγματος «να φύγει ο Μητσοτάκης»; Ο Μητσοτάκης φεύγει από το Μαξίμου χωρίς να έχει την εγγύηση ότι δεν θα έχει άλλες επιπλοκές· θυμίζουμε ότι ο Μητσοτάκης έγινε πρόεδρος στη Ν.Δ. όταν φέρεται ότι δεσμεύθηκε στον Σαμαρά πως θα τον στηρίξει στις εκκρεμούσες υποθέσεις του.

Για να μην έχει περιπέτειες, ο Μητσοτάκης θα πρέπει είτε να παραμείνει αρχηγός στη Ν.Δ. είτε να είναι ο ίδιος αρχηγός κάποιου άλλου κόμματος που θα λειτουργεί ως ασπίδα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)