to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:42 | 03.04.2023

Κοινωνία

Άγριο bullying σε 15χρονο μαθητή στο Αρσάκειο - Αντίδραση μετά από τρεις μέρες από το σχολείο

Όπως αναφέρεται από τη διεύθυνση του Αρσακείου, θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών. Βεβαίως η ανακοίνωση εκδόθηκε αρκετές μέρες μετά το περιστατικό και αφού είχαν προχωρήσει οι ποινικές διαδικασίες από την Αστυνομία και τον αρμόδιο Εισαγγελέα


Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρσάκειο με αφορμή το άγριο περιστατικό μπούλινγκ το οποίο σημειώθηκε μέσα στο χώρο του ιδιωτικού σχολείου, με θύμα έναν 15χρονο μαθητή.

Όπως αναφέρεται από τη διεύθυνση του Αρσακείου, θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

Το χρονικό

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το πρωί της Παρασκευής (3.4.2023) έξι 15χρονοι, πέντε αγόρια και ένα κορίτσι, έδεσαν έναν 15χρονο σε μια καρέκλα με πετονιά γύρω από το λαιμό και μάλιστα προσπάθησαν να δέσουν ολόκληρο το σώμα του με την πετονιά.

Εκεί οι έξι συμμαθητές άρχισαν να τον κοροϊδεύουν και να γελούν εις βάρος του.

Όλα συνέβησαν στη διάρκεια του διαλείμματος και μέσα στη σχολική αίθουσα, ενώ αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι μέσα στην τάξη βρίσκονταν και άλλα παιδιά που παρακολουθούσαν το περιστατικό.

Μόλις το παιδί επέστρεψε σπίτι του, η μητέρα του είδε τα σημάδια στο λαιμό και ακολούθως έκανε μήνυση στην αστυνομία.

Ο μαθητής περιέγραψε την επίθεση, κατονόμασε τους δράστες, ενώ κατέθεσε πως η ίδια ομάδα του έκανε μπούλινγκ και άλλες φορές.

Οι τέσσερις από τους έξι ανηλίκους που συμμετείχαν στο bullying οδηγήθηκαν στην αστυνομία και αφού εξετάστηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σε βάρος των τεσσάρων 15χρονων σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία.

Με προφορική εντολή εισαγγελέα, τα 4 παιδιά αφέθηκαν ελεύθερα.

Την ίδια ώρα, έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό των άλλων δύο ανήλικων που φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση ξυλοδαρμού του ανήλικου μαθητή εντός του ιδιωτικού σχολείου κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Σε βάρος των δύο τελευταίων -οι οποίοι δεν εντοπίστηκαν στα χρονικά όρια ισχύος της αυτόφωρης διαδικασίας- σχηματίστηκε δικογραφία.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, απογευματινές και βραδινές ώρες της 1-4-2023, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τέσσερις 15χρονοι ημεδαποί κατηγορούμενοι για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία.

Εκτός των ανωτέρω, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 15χρονων ημεδαπών, οι οποίοι δεν εντοπίστηκαν στα χρονικά όρια ισχύος της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ειδικότερα, άπαντες οι ανωτέρω κατηγορούνται ότι προέβησαν στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις σε βάρος συνομήλικου τους, πρωινές ώρες της 31-3-2023 εντός ιδιωτικού σχολικού συγκροτήματος της Αττικής διαρκούντος του σχολικού προγράμματος».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)